Reklama

Reklama

Ip Man 2

  • Hongkong Ye Wen 2 (více)
Trailer 2

Po tom, čo hrdinský Ip Man (Donnie Yen) počas Druhej čínsko-japonskej vojny v súbojoch s Japoncami dokázal svoje jedinečné bojové schopnosti, utiekol v roku 1949 do Hongkongu, kde by rád založil školu bojového umenia Wing Chun. Keď sa o tom dozvie mocný Majster Hung (Sammo Hung Kam-Bo), poverí Ipa neľahkou úlohou, ktorá sa začne časovo obmedzeným náročným súbojom s viacerými bojovníkmi ovládajúcimi rôzne bojové umenia – Ip Man si má získať ich rešpekt a úctu... nebezpečenstvo mu však hrozí i od jedného skorumpovaného policajného intendanta a od britského boxerského šampióna prezývaného Twister (Darren Shahlavi). Ip Man však tentoraz nebojuje len za česť čínskeho ľudu, ale i o možnosť otvoriť si vlastnú školu bojových umení... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (447)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mě Ip Man (i přes můj obdiv asijské kinematografie) příliš nenadchnul, (spojení akční bojovky a životopisného filmu zde moc nefungovalo) měl v sobě pár opravu slušných akčních scén a jeho sledování pro mě nebylo nikterak náročné nebo dokonce bolestivé. Druhý díl je v mnoha ohledech podobný ale troufám si tvrdit, že dokonce lepší. Wilson Yip dokazuje, že akci snímat umí, Donnie Yen a Sammo Hung ukazují to nejlepší ze svého bojového umění a akce je více než dost. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Je to prostě skvělé. Čekal jsem sice trošku větší odezvu z dílu prvního, ale zklamaný nejsem vůbec. Není to tak emocionální a dramatické jak jednička, ale čert to vem. Pookupační atmosféra, chudoba a nedostatek peněz na každém rohu. Ip se snaží založit vlastní školu, a tak musí do ringu se zdejšími mistry (výborna bitka na stole i když s trošku polemizujícím závěrem) a skončí to až u odplatného souboje v ringu, který je bombový (ale mohl být delší) a opravdu jsem nečekal, že někdo dá Ipovi takovou nakladačku. Mimochodem bitky jsou na vysoké úrovni, bez létání a podobných hovadin. Dívat se na Donnieho Yena a jeho wing chun je prostě slast. Jedno z nejlepších pokračování vůbec a nejlepší i s jedničkou ve svém žánru. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mistr Ip opět prožívá těžké chvíle, tentokráte v začátcích svého pobytu v Hongkongu. Dá se tedy říct že tam kde první díl skončil, druhý začíná. Ip Man si ze začátku musí vydobýt svou pozicí, kdy leží v žáludku místním mistrům, aby pak později stanul proti mnohem vážnějšímu protivníkovi. Druhý díl mě ostatně potěšil mnohem vyšší úrovní úhlavního záporáka a také účastí Sammo Hunga. Ale k dokonalé Jedničce mu už leccos chybí. Hlavně tedy zajímavější příběh. Tady vlastně sledujeme jen nekonečné půtky mezi školami, abychom se v závěru dočkali hodně podobného protivníka jakým byl Van Damme v prvním Karate Tiger. 75% ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Yip Man 2 je lepší než první díl což není zrovna moc obvyklé. Děj je sice trošku předvidatelný, ale nevadí mi to, protože spolu s jedničkou to působí jako dokonalý celek. Druhý díl je trošku více akční než díl první a je to dobře, protože aspoň nejsou oba díly stejné a jdou lehce rozlyšit. Bojové scény jsou jedny z nejlepších jaké jsem kdy viděl a většina béčkových hvězd se může od sympatického Donnie Yen učit. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Páni. Mistr IP nám předvedl, co krom MMA umí. Tenhle díl byl o vlas lepší, než první, ovšem oba dva díly jsou perfektní a i když film není dynamický, nemá hluché místo a má zajímavý děj, postavy i jejich vykreslování. Doporučuji si dát finále, to je top všech topů. A samotný konec s malým Bruce Lee je ten nejlepší nápad, který kdo mohl vymyslet. Souboje opět bez konkurence. Yen na to furt má, těším se na další. Doufám, že trojka bude s Bruce Leem. 11/10 ()

Galerie (56)

Zajímavosti (8)

  • Když Yip Man (Donnie Yen) přijal ke studiu bojového umění Wing Chun Bruce Leeho (Dai-Yan Jiang), ostatní studenti s ním odmítli trénovat, kvůli jeho původu. Jeho matka totiž byla původem napůl Číňanka a napůl běloška. Někteří Číňané v té době odmítali učit své bojové umění kohokoliv jiného než Číňany. (JardaBauer)
  • Choreografiu bojových scén vytvárali Sammo Hung (Hung Chun-Nam) a Allen Lan Hai-Han. (Michal123)
  • Veškeré neakční scény herce Sammo Hunga (Hung Chun-Nam) byly z důvodů hercovi operace srdce odtočeny jako první a bojové scény byly natočeny až poté. Všechny akční scény i přes svůj zralý věk odtočil na vlastní pěst, což vedlo k několika poraněním. Jedním takovým byl i ostrý úder do obličeje od Darrena Shahlavio (Miller/Twister). Ten Hungovi způsobil tržnou ránu, která, ačkoliv si později vyžádala několik stehů, nedokázala herce přimět k odchodu do nemocnice, dokud danou scénu kompletně nedotočí. To mu zabralo několik hodin. Ve svém pozdějším prohlášení uvedl, že svými zraněními nechtěl zdržovat natáčení. S vlastními bojovými výkony, omezenými jeho srdeční slabostí, byl ale nespokojen. (Conspi)

Reklama

Reklama