Reklama

Reklama

Samotář v Seattlu

  • USA Sleepless in Seattle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Architekt Sam (Tom Hanks) truchlí nad smrtí své ženy. Jeho malý syn chce, aby si táta někoho našel, a tak zavolá do oblíbeného nočního rozhlasového pořadu a přinutí tátu, aby promluvil do éteru. V autě ho uslyší mezi desetitisíci jiných také Annie (Meg Ryanová), které Sam docela učaruje. Sam je přesvědčen o čarovné moci lásky a je tak trochu idealista, Annie je ryze praktická novinářka, která má o všem svoje pochybnosti. Ve filmu dochází k četným velmi zábavným scénám zachycujícím zvyklosti lidí při námluvách a schůzkách. Nočňátka v Seattlu pojednávají bez rozpaků a s humorem o jistém nazírání osudu - jsou-li si dva lidé souzeni, najdou jeden druhého, navzdory vzdálenosti, času anebo dokonce patřičnému úvodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (269)

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Väčšinu filmu som si hovoril dve veci: 1. Čo je na tom filme také výnimočné (ja si dovolím povedať, že možno aj kultové) a 2. kedy sa to už chcú stretnúť (dať dokopy). Po filme som na to došiel: 15 minút. Posledných (približne) 15 minút som pochopil dôvod prečo som celý film pozeral. Nechcem spoilerovať, preto nebudem konkrétny. Ale zakončenie filmu mi dalo odpovede na obe otázky, ktoré som mal a lepšie to už Nora Ephron (na môj vkus) zakončiť snáď nemohla. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Předvídatelná romantická pohádka, jejíž úspěch stojí na dvojici sympatických představitelů v hlavních rolích - nesměle působícím, charismatickém Tomu Hanksovi a krásné Meg Ryan. Chemie mezi touto dvojicí na plátně dokonale funguje, proto i odpůrce romantických filmů odpustí slaďoučká klišé a nepravděpodobné náhody - vždyť jiný osud než ten s dojákovitým happyendem by hrdinům filmu snad nikdo nepřál:-). Takový milý, úsměvný snímek, z mé strany spokojenost. 71% ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie s výbornou hlavní dvojicí. Nora Ephron umí natočit romantickou komedii a tady to opět předvedla. Prakticky se dá říci, že její jediné zakopnutí přišlo v samotném finále na Empire State Building, které mohlo v sobě mít více emocí a nemuselo, tak rychle utéct do závěrečných titulků. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Malý osemročný Ross Malinger bol zlatým klincom celého filmu a prežiaril aj tú hviezdnu ústrednú dvojicu skladajúcu sa z Toma Hanksa a v tom čase kráľovnej romantických komédií Meg Ryan. Krásne nasnímané, nádherne hudobne ozvučené, s trefnými a príhodnými prepojeniami na popkultúru a scenáristicky taktiež vycibrené. Nora Ephron s jej newyorskou rom-com trilógiou je to pravé, exemplárne, ukážkové. Woody Allen sa (aj napriek jeho niektorými pozoruhodnými dialógovými bombami s rýchlou kadenciou) môže ísť v rámci žánru schovať. Toto malo všetko, v dokonalom a ideálnom pomere, bez chýb. A po dopozeraní si pozrieť An Affair to Remember naozaj stojí za to... (x"So he can't write. Big deal. Verbal ability is a highly overrated thing in a guy. And our pathetic need for it is what gets us into so much trouble." ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Včera som si pozrel americký film "Láska cez internet" (You've Got Mail). V roku 1998 ho zrežírovala podľa vlastného scenára Nora Ephron. Do hlavných úloh obsadila Toma Hanksa a Meg Ryanovú. Bola to veľmi príjemná romantická komédia, ktorá sa odohráva v New Yorku. Padlo mi to vhod, ocenil som ju štyrmi hviezdičkami. A tak teda som dnes siahol po ďalšom romantickom snímku od pani Ephronovej, v ktorom ústrednú zamilovanú dvojicu stvárnili Tom Hanks a Meg Ryanová. Pustil som si titul z roku 1993 "Bezsenné noci v Seattli" (Sleepless in Seattle). Hanks a Ryanová boli skvelí. Funguje medzi nimi chémia, iskrí to, hodia sa k sebe. Aj skúsená filmárka odviedla štandartne profesionálnu prácu. Bolo to milé, trocha smutné, trocha dojímavé, sladko romantické. Ale predsa len v porovnaní s "Láskou cez internet" sa mi to zdalo o poznanie slabšie. Takže v tomto prípade pôjdem s hodnotením o jednu hviezdičku nižšie. *** ()

Galerie (51)

Zajímavosti (22)

  • Při relativně nízkém rozpočtu 21 milionů amerických dolarů dokázal film jen v USA vydělat téměř 127 milionů dolarů a celosvětově film vydělal 228 milionů dolarů. (Varan)
  • Film byl v roce 2008 zařazen Americkou filmovou institucí v kategorii romantická komedie na 10. příčku. (TheDude)

Související novinky

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama