Reklama

Reklama

Cesta bojovníka

  • Indonésie Merantau (více)
Trailer

V Minagkabau v západní Sumatře se Yuda, zkušený žák Silat Harimau, připravuje na Merantau - prastarý rituál přerodu mladíka v muže. Kvůli tomu musí opustit svou rodnou vesnici a vydá se do rušné Jakarty, aby nasbíral zkušenosti. Život v Jakartě je těžký a po sérii neúspěchů si Yuda není jistý svou budoucností. Náhodou se setká s dívkou Astri, která je obětí gangu obchodníků s lidmi. Yuda se jí pokusí zachránit před jejím psychotickým šéfem Ratgerem a jeho pravou rukou Larsem. Yudovi se podaří osvobodit Astri i jejího mladšího bratra Adita, ale gang je jim v patách - chce zpět své "zboží" i krvavou odplatu. Yuda nemá jinou možnost, než čelit útočníkům a postavit se jim v dechberoucím finále. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Opravdu výborný kousek, svojí kvalitou mě po všech stránkách překvapil. Kamera nemá žádný papundeklový vizuál jako v Bourneovi, tomu svou přehledností a klidem dává pořádně na prdel. Stejně tak hudba film pěkně nakopává a záporák je hezky slizký. Nakonec to hlavní, souboje, jsou krásně přehledné a tvrdé, akorát choreografie mi připadala trošku méně vynalézavá co se týče využívání nejrůznějších předmětů v okolí, v tomhle je Tony Jaa ještě o něco výše. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Od doby, co se martial arts natáčely pod nálepkou studia Shaw Brothers uplynulo mnoho let, ale nic podstatného se vlastně nezměnilo. USA boom by skvělý, s Ong Bakem pak přišla nová vlna, která zanesla tento žánr až do Indonesie. Naštěstí bez soch a slonů. Je roztomilé sledovat, jak film režijně osciluje mezi dobrými nápady a naivitou v běžné kinematografii dávno překonanou (občasná televizní přepálenost). Některé obrazy jsou ale vážně pěkné (výtah, striptýz u tyče), Gareth Evans má očividný talent a jednou by z něj klidně mohla vypadnout pecka ve stylu Dalkomhan insaeng (nebo taky ne). Choreografie je slušná (ale ti lidé se občas válí po zemi neskutečně trapně), rychloposuv není nutný a hudba to celé táhne nahoru (+ ti dva gayové jsou super) - spokojenost. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

O poznání méně nekompromisní než übernářez Raid: Redemption. Nejde už o brutální nonstop jízdu od začátku až do konce, ale spíš o standartní "Ong-Bakovku" o primitivním vidlákovi z vesnice, který vyrazil do civilizace aby v ní chránil pár chudých chudáků před bezskrupulózními mocnými (zde chrání zlodějíčka který mu šlohne peněženku a jeho "lehkou" sestru proti bílým obchodníkům se žlutým masem). Naštěstí Iko Uwais je o poznání větší sympaťák než Tony Jaa a příběh, ač otravný, hloupě na city tlačící, a pitomě směšný, není až tak hrozný aby mne nutil mlátit hlavou do monitoru jako Jaovy filmy. I když rychloposuv je stále velmi doporučeníhodný a první hodinu a čtvrt vlastně ani není potřeba vidět vůbec, protože i akce v ní není až tak zajímavá, spíše poněkud repetivní. Čtyřicetiminutové finále se nicméně kvalitou k "Raid" už docela blíží. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

No dobře. Choreografie a opravdovost bojových scén je výborná. Nedovedu ale odpustit určitou naivitu a snahu být citlivý (která se nepovedla). Nedovedu například uvěřit, že SPOILER!!! dívka schovává mladšího bratra do nějaké díry ve zdi, nekonečně času ho přesvědčuje, aby byl zticha, zatlačuje jeho prsty za plech snad půl minuty a když začne zdrhat, přesně v ten moment se za ní vyřítí pronásledovatelé. Kdyby, kua, zdrhali oba, byli by dávno v prachu! KONEC SPOILERU. V neposlední řadě mě iritoval český dabing, který jsem musel poslouchat, protože indonéská jazyková verze je na DVD bez (!!!) titulků. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Indonézký Ong Bak! Po převelikém nadšení na tenhle flick přišlo mírné Zklamání ! Film obsahuje výtečné souboje z dálky bez střihu, ale je jich tak moc, že po čase začnou být až otravné ! Nelíbil se mi soundtrack, který byl velice nevýrazný a první půl hodina byla nezáživná, pak prišlo slušné Martial Arts Peklo.. U mně za 70% tak nějak jsem očekával lepší provedení,asi už jsem rozmazlenéj! ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Akční choreografii na filmu dělal Gareth Evans, v závěrečných titulcích uvedený jako G. H. Evans. (Rominator)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v Jakarte a na ostrove Sumatra. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama