Reklama

Reklama

Cesta bojovníka

  • Indonésie Merantau (více)
Trailer

V Minagkabau v západní Sumatře se Yuda, zkušený žák Silat Harimau, připravuje na Merantau - prastarý rituál přerodu mladíka v muže. Kvůli tomu musí opustit svou rodnou vesnici a vydá se do rušné Jakarty, aby nasbíral zkušenosti. Život v Jakartě je těžký a po sérii neúspěchů si Yuda není jistý svou budoucností. Náhodou se setká s dívkou Astri, která je obětí gangu obchodníků s lidmi. Yuda se jí pokusí zachránit před jejím psychotickým šéfem Ratgerem a jeho pravou rukou Larsem. Yudovi se podaří osvobodit Astri i jejího mladšího bratra Adita, ale gang je jim v patách - chce zpět své "zboží" i krvavou odplatu. Yuda nemá jinou možnost, než čelit útočníkům a postavit se jim v dechberoucím finále. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Kto nemá v hlave má v nohách, žeano Yudha? Keď sa rozdávajú lakťovky spokojnosť, ale filmu by výrazne prospel škrt celej úvodnej pol hodiny a zasadenie fightov do atraktívnejších lokácii (bambusové lešenie a hlavne výťah je na mastných 5 hviezdičiek). Škoda toho príbehu. Väčšinou ma pri ázii nudí, teraz ma vytáčal rovnako ako svojho času prvý Ong-Bak. 55% ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

No né... prvotina tohoto Indonéského dravce jménem Iko. Stojí za shlédnutí, přestože se jedná o klasický klišovitý děj. U filmů tohoto typu o to stejně moc nejde... hehe... každopádně pomalý start, při kterém jsem asi 5x zívl, nahradil bitevní koncert takřka gradující po úrovních obtížnosti, což mě velmi potěšilo a každou chvíli jsem se posouval na židli výš a výš. 85% ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Poctivo spravená žánrovka. Gareth Evans vytvoril po technickej stránke perfektný film. Od choreografie súbojov, po fungujúce emócie medzi postavami, dokonca aj tí bratia ako záporné postavy mali určité čaro. Iko Uwais je sympoš, ktorého som si za ten čas čo som sa na neho pozeral obľúbil. Teším sa na jeho ďalšie filmy. Sisca Jessica bola nádherná a vôbec sa nečudujem Yudovi( Uwais), že ju ochotne zachraňoval. Prostredie, zápletka a finálny stret - trvajúci vyše 30 minút( s drobnými pauzami samozrejme) sú skvelo zostrihané, vybudované a vydramatizované. Ale po dopozeraní, som mal pocit, že všetky filmy s Tonym Jaaom, sa mi páčili viac. Boli brutálnejšie, temnejšie a zábavnejšie. Tu humor úplne absentoval. Tým netvrdím, že som si to neužil. Len tých nových vychádzajúcich hviezd, ktoré bojujú a zachraňujú kdekoho je akosi veľa. A niektorý favoriti sa aj napriek okolnostiam ťažko menia. Pre mňa ale rozhodne slušná prvotina. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Od doby, co se martial arts natáčely pod nálepkou studia Shaw Brothers uplynulo mnoho let, ale nic podstatného se vlastně nezměnilo. USA boom by skvělý, s Ong Bakem pak přišla nová vlna, která zanesla tento žánr až do Indonesie. Naštěstí bez soch a slonů. Je roztomilé sledovat, jak film režijně osciluje mezi dobrými nápady a naivitou v běžné kinematografii dávno překonanou (občasná televizní přepálenost). Některé obrazy jsou ale vážně pěkné (výtah, striptýz u tyče), Gareth Evans má očividný talent a jednou by z něj klidně mohla vypadnout pecka ve stylu Dalkomhan insaeng (nebo taky ne). Choreografie je slušná (ale ti lidé se občas válí po zemi neskutečně trapně), rychloposuv není nutný a hudba to celé táhne nahoru (+ ti dva gayové jsou super) - spokojenost. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Film, který musí přijít v pravou chvíli a pokud se tak stane, bude z něho každý správný fanoušek akčního žánru nadšený nebo minimálně velmi potěšený. Druhý den po bouřlivé oslavě narozenin jsem sáhl po Merantau schválně, protože jsem potřeboval lehkou jednohubku. Něco v uvozovkách hloupoučkého a řekněme povrchního. Trefa to byla náramná. Iko Uwais je mistr v oboru. Tedy v tom kde se ohání končetinama, protože herecky asi nebylo třeba nic přehánět. Klasický bezelstný kluk s pohledem nevinného štěněte se vydává do světa. Onen pohled se ale promění v pohled nasranýho predátora ve chvíli, kdy jde zachránit dívku v nesnázích. Třešnička na dortu v podobě konce jel potvrdila 78 procent a 4 kvalitní hvězdy. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Poprvé v historii filmu je použito bojové umění Silat, které se vyznačuje pomalými pohyby. Až po jejich úplném zvládnutí se přechází do rychlých pohybů, které by se dali nazvat až tanečními. Toto bojové umění je převážně používáno ve Filipínách, Indonésii a v Malajsii. Používajího jej i policejní a bezpečnostní složky. (ČSFD)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v Jakarte a na ostrove Sumatra. (MikaelSVK)
  • Akční choreografii na filmu dělal Gareth Evans, v závěrečných titulcích uvedený jako G. H. Evans. (Rominator)

Reklama

Reklama