Reklama

Reklama

Cesta bojovníka

  • Indonésie Merantau (více)
Trailer

V Minagkabau v západní Sumatře se Yuda, zkušený žák Silat Harimau, připravuje na Merantau - prastarý rituál přerodu mladíka v muže. Kvůli tomu musí opustit svou rodnou vesnici a vydá se do rušné Jakarty, aby nasbíral zkušenosti. Život v Jakartě je těžký a po sérii neúspěchů si Yuda není jistý svou budoucností. Náhodou se setká s dívkou Astri, která je obětí gangu obchodníků s lidmi. Yuda se jí pokusí zachránit před jejím psychotickým šéfem Ratgerem a jeho pravou rukou Larsem. Yudovi se podaří osvobodit Astri i jejího mladšího bratra Adita, ale gang je jim v patách - chce zpět své "zboží" i krvavou odplatu. Yuda nemá jinou možnost, než čelit útočníkům a postavit se jim v dechberoucím finále. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je viditelně slabší než Ong-Bak. Bojové scény jsou tedy pořád vcelku fajn, ale příběh je (kupodivu!) ještě primitivnější a přímočařejší, režie slabší (i když světlejší chvílky se najdou třeba v závěrečném souboji) a výprava lacinější. Taky je třeba mhouřit oko nad triky, zvukovou stopou a .... nechutně ubrečeným a nastavovaným koncem. Docela se divím, že žádná MA žánrovka ještě nevznikla třeba v jižní Indii, kde mají taky svá tradiční bojová umění....A také lepší režiséry i produkční zázemí, než měli tvůrci Merantau... ()

Vecko99 

všechny recenze uživatele

Indonéský Ong Bak je rozhodně povedená podívaná. Příběh je stejný jako u spousty jiných martial arts filmů. Chlapec z vesnice se vydává do města aby poznal svět a do toho pomáhá chudým a nevinným lidem, kteří se o sebe postarat neumí a většinou je to proti někomu kdo má velkou ochranku a mnoho peněz. Souboje jsou na výtečné úrovni, ale oproti Ong Bakovi mi chybí větší orginalita, jelikož vše již bylo vidět někde jinde. I tak se jedná o nadprůměrnou podívanou. 3+ ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě nějakej čas unikalo. Teď jsem se k tomu dostal a rovnou k tý prodloužený verzi. No není to nejhorší počin. Dokonce se mi zdá, že se tu Iko Auwajs předvede víc než v Berandalu. Pravda bohužel mě opět lehce nebavilo, počkat si na to, až se to konečně pořádně rozjede, ale zase jako takovej velkej debut většiny zúčastněných, od režiséra až po hlavního představitele to není zase až tak špatná záležitost. Akční scény a boje jsou celkem přímočarý a nekompromisní a nejsou zbytečně překombinovaný, takže proč by ne.60% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Indonézký Ong Bak! Po převelikém nadšení na tenhle flick přišlo mírné Zklamání ! Film obsahuje výtečné souboje z dálky bez střihu, ale je jich tak moc, že po čase začnou být až otravné ! Nelíbil se mi soundtrack, který byl velice nevýrazný a první půl hodina byla nezáživná, pak prišlo slušné Martial Arts Peklo.. U mně za 70% tak nějak jsem očekával lepší provedení,asi už jsem rozmazlenéj! ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Zde je použito jiné bojové umění než obvykle a vzhledm k lokaci je jím Pencak Silat, který je sice trošku pomalejší než třeba Muay Thai, ale tak pekelně efektivní. Uwais rozdává rány jako by se nechumelilo, taky že na Jávě nechumelí. Příběh je klasického ražení, ale proč také vymýšlet něco nového, když se na to pořád dobře dívá, kdyš je to provedeno dobře jako u tohoto snímku. Akce je krásně přehledná a tempo je svižné, co víc si od filmu takového typu přát. Plus příjemné překvapení na závěr. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Poprvé v historii filmu je použito bojové umění Silat, které se vyznačuje pomalými pohyby. Až po jejich úplném zvládnutí se přechází do rychlých pohybů, které by se dali nazvat až tanečními. Toto bojové umění je převážně používáno ve Filipínách, Indonésii a v Malajsii. Používajího jej i policejní a bezpečnostní složky. (ČSFD)
  • Akční choreografii na filmu dělal Gareth Evans, v závěrečných titulcích uvedený jako G. H. Evans. (Rominator)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v Jakarte a na ostrove Sumatra. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama