Reklama

Reklama

Crazy Heart vypráví o zahořklém country zpěvákovi Badu Bleakovi (Jeff Bridges) s podlomeným zdravím a těžkým životním stylem, který se příliš často ženil, příliš mnoho pil a příliš moc let trávil na cestách. A přesto se Bad snaží dosáhnout záchrany, ke které mu pomáhá krásná Jean (Maggie Gyllenhaal), novinářka, která objeví skutečného muže skrývajícího se za muzikantem. (Timak)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (415)

heyda 

všechny recenze uživatele

Já mám obrovskou slabost pro americkou country kulturu. Prostě z těch jejich písniček cítím strašně moc emocí, jak ty smutné, tak ty pohodové či svobodomyslné. Spousta lidí nesnáší Ameriku, ale nechápou vůbec tamní život, protože je značně odlišný od našeho. Já Ameriku ctím i se svými klady tak zápory a jedním z největších kladů je právě country. Dodnes totiž country songy konkurují ubohé hip-hopové scéně a to mě strašně těší.... Jinak co se týče filmu, tak vlastně ani nevím, co mu vytknout. Děj tak pěkně a pomaloučku plyne, asi jako u nás na dědině potůček bez tařka nějakých velkých zvratů, ale ani hluchých míst. Každopádně člověk musí být naladěn na tu správnou notu. 90% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Naprosto standardní, ničím překvapující a z žánru nevybočující drama o muzikantovi, který má své nejlepší roky za sebou. Film jede v zaběhlých kolejích, kdy divák sleduje stárnoucí, alkoholickou trosku, nechybí osudová láska, která změní život ani problémy s tím spojené. To, že je Jeff Bridges vynikající je bez debat ale to k takovému filmu patří a v 90% je hlavní hrdina to jediné, kvůli čemu diváci takové filmy sledují. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jeff Bridges a jeho oscarové one-man-show je jediný důvod pro sledování této ploché epizody ze života country zpěváka Bada Blakea. Víc tu nenajdete. Předvídatelný příběh a z existenciálního hlediska naprosto bez emocí a jakési "pocitu naléhavosti". Ano, viděl jsem to, ale nechalo mě to chladným od první minuty do poslední. Chtěl jsem vidět očima hlavní postavy. Aby mi předvedl vlastní vizi světa a své hodnoty, abych ho cítil (viz. Wrestler), ale Bad Blake prostě chlastal a kouřil... Jeffovi Oscara jednoznačně přeji, zaslouží si ho za celou svou kariéru, ale film jako celek působí příliš prázdně a chladně a pro mnohé jistě jako čistá hra na jistotu (chci sošku, kluci a holky z akademie). PS: country je na poslech pěkná hudba, ale oscarová píseň mě minula... takže si jdu dát Leaving..., abych opět cítil emoce... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Opitý som väčšinu života. Vlastne som ho celý prechlastal..." Už dlho som sa na to chystal a úplne mi stačilo meno J. Bridges a príbeh speváka -alkoholika. Až postupne som sa pri každom hviezdnom hereckom nástupe usmieval a v duchu si vravím -"aha, aj ten tu hrá". Je to však jedno, pretože Bridges exceluje tak, že všetci ostatní sú odsunutí do pozície prihrávačov. V niektorých momentoch, zvlášť v tých vtipnejších, si jednoducho nejde nespomenúť na Big Lebowského. Osobne môžem počúvať takmer každý hudobný žáner, v každom si viem nájsť niečo dobré a country mi je skutočne blízke a vždy som ho počúval rád. Piesne, ktoré vo filme zazneli sa mi páčili, Bridges to odspieval veľmi slušne, takže film ma celkovo veľmi potešil. Malá ochutnávka - duet Bridges a Farrell. Istého času som so spolužiakmi chodil do country podniku "Diera" v Košiciach a tam country hralo non-stop, takže i v tomto pre mňa osobne taký malý nostalgický návrat v čase. Film 80%. Bridges 100%. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Pohoda prodchnutá pohodou, vážně, takovýhle 'feel good' filmeček jsem už teda dlouho neviděl, až jsem na sebe skoro naštvanej, že jsem s jeho projekcí nepočkal na nějakej parnej lenivej den v létě... Jeff Bridges ve své poloze Dude Lebowskiho je lidskost sama, i se všema jeho mouchama. Nečekejte žádné dechberoucí drama, o tom tohle Šílený srdce fakt není, když se jde na rehab, tak bez keců a tý omáčky o probdělých a propocených nocí okolo, když se otevírají starý rány a křivdy, tak jen v náznacích, navíc ta "špatná strana" tu podává pomocnou ruku (plnou peněz) a když !Bacha, Spoiler! se hroutí vztahy, tak bez kapky slzy a s kamarádským pokecem na konci. Country není styl, kterej bych vyhledával (narozdíl od příbuzného blues), ale od Jeffa ty songy zněj zatraceně dobře. Jo, není nad to se u filmu taky jednou hodit do pohody :-) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (19)

  • T-Bone Burnett složil píseň pro film The Weary Kind, kterou ve filmu zpívá Jeff Bridges. Není to poprvé, co se tito dva setkali. T-Bone byl výkoným muzikantem pro film Big Lebowski (1998). (CliffLee)
  • Oscar 2009: herec v hlavní roli (Jeff Bridges), píseň. Nominace: herečka ve vedlejší roli (Maggie Gyllenhaal). (zdeny99)

Související novinky

Bruce Springsteen dostane hraný film

Bruce Springsteen dostane hraný film

09.04.2024

Příběh legendárního amerického rockového zpěváka a kytaristy Bruce Springsteena se dočká hraného filmu. Chystané dílo by mělo sledovat zejména období vzniku hudebníkova šestého studiového alba s… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Western nezemřel

Western nezemřel

19.12.2010

To už víme díky kritiky ozpěvované coenovské Opravdové kuráži. Ridley a Tony prostřednictvím své produkční společnosti Scott Free chtějí žánru vdechnout sílu hned ve dvou projektech, které pro ně… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama