Reklama

Reklama

Crazy Heart vypráví o zahořklém country zpěvákovi Badu Bleakovi (Jeff Bridges) s podlomeným zdravím a těžkým životním stylem, který se příliš často ženil, příliš mnoho pil a příliš moc let trávil na cestách. A přesto se Bad snaží dosáhnout záchrany, ke které mu pomáhá krásná Jean (Maggie Gyllenhaal), novinářka, která objeví skutečného muže skrývajícího se za muzikantem. (Timak)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (414)

Janek 

všechny recenze uživatele

Tabák, pot, whisky a country. Taková Alice už tu nebydlí z Kristoffersonova pohledu. Nebýt toho trochu naroubovaného konce, dal bych plný počet. Film má úžasnou "texaskou" atmosféru. Crazy Heart je předně film Jeffa Bridgese, který je takřka v každém záběru. Nemá zde sice oscarově vyhrocené situace, ale přesvědčivost snímku leží právě na něm (a také na Maggie Gyllenhaal). Z Colina Farrella jsem neměl pocit, že je country jednička, ale jeho obsazení nebolí. Letos rozhodně jeden z nejlepších snímků. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Ako fiktívny životopis v pohode, no keby že má Bad Blake reálny predobraz, trávilo by sa to o poznanie ťažšie. K prevažujúcemu dobrému potom dojmu napomáha hlavne vynikajúca ústredná dvojica... Jeff Bridges má ťažšiu úlohu než by sa zdalo - zahrať starého ochľastu, ktorý bude presvedčivý (odpudzujúci) a sympatický (sexi - kamarátky potvrdili) zároveň, s tým si neporadí hocikto. V podaní menej schopného herca by Crazy Heart spadol o ďalších pár priečok nižšie, takže ten Oscar je tu (aj bez prihliadania na jeho doterajšiu kariéru) úplne v poriadku. Maggie Gyllenhaal naopak hraje asi najuveriteľnejšiu postavu z celého filmu a úmerne svojim skúsenostiam sa so svoju Jean - dievčaťom, za ktorým sa neponáhľate otáčať, no akonáhle prehovorí, už sa od nej jakživ nechcete pohnúť - pohráva ako ten najskúsenejší matador! Skrátka si s nimi dvoma ten ich krátky románik celkom pekne užívate. A to zase nie je až tak málo. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdyby film pokračoval v linii první půlhodinky, tak zatleskám. Bohužel nepokračuje. Jeff Bridges sice předvádí skvělý výkon, ale film samotný je jen obyčejné drama o jednom alkoholikovi, který utopil život v lahvi. Při sledování jsem si vzpomněl na skvělého Bolka Polívku, který by tím pádem zpětně měl za roli v Dědictví taky dostat sošku :) Myslím že toho vypil ještě více než Bridges. Ve filmu pokud Jeff zpívá, hraje nebo se o to aspoň snaží tak je vše fajn.Tam totiž film působí nesmírně autenticky. 50%. PS: Walk the Line bylo o třídu výšše. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když to srovnám s ostatními životními příběhy jednotlivých hudebních géniů, tenhle film by byl ze všech nejslabší. Není vysloveně špatnej. Dalo se na to koukat a muzika byla kupodivu slušná, i když bych jí samotně poslouchat nemohl. Průser je ale v tom, že příběh country zpěváka Bad Blakea není natolik zajímavý, aby mě dokázal chytnout. Neobsahuje nijak závratné scény, které by dokázaly zapůsobit. Dokonce ani ta muzika, ačkoliv je pěkná, nedokáže nadchnout. Jediný zajímavý na tom je Jeff Bridges, ale ten se stejně 80 procent filmu válí vožralej a zpocenej před plátnem, takže i když je to výkon od srdíčka(spíš si chtěl ale odnýst nějakou sošku), nijak hotovej z něj taky nejsem. Špatný to není, ale jméno ten zpěvak v mém srdci také nikdy mít nebude, a už vůbec ne po tomto filmu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Pomalé, vychlastané a hodně příjemné. Pardálové Jeff Bridges (který nesleze z plátna) a Robert Duvall prostě nezklamou. Vždycky mě baví ve filmech moudra a rozhovory ostřílenejch důchodců. Písničky jsou fajn a hodně k nim ladí perfektně vybraný lokace a počasí (v tom filmu není nikdy hnusně). Taky se mi tam herecky líbila Maggie Gylllenhaal. Asi nejvíc v její prozatímní kariéře. Prostě pohodovej film, kde se nic nečekaného nestane, ale díky perfektnímu "Dudeovi" to je fajnej zážitek. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (19)

  • Jak Jeff Bridges, tak Colin Farrell zpívali ve filmu sami - s pomocí učitele zpěvu Rogera Lova. (CliffLee)
  • Film je věnován skladateli a herci Stephenu Brutonovi. Ten je autorem několika písní, které Bad Blake (Jeff Bridges) zpívá. Stephen se premiéry bohužel nedožil, zemřel v 61 letech na rakovinu hrtanu. (Coldrex)

Související novinky

Bruce Springsteen dostane hraný film

Bruce Springsteen dostane hraný film

09.04.2024

Příběh legendárního amerického rockového zpěváka a kytaristy Bruce Springsteena se dočká hraného filmu. Chystané dílo by mělo sledovat zejména období vzniku hudebníkova šestého studiového alba s… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Western nezemřel

Western nezemřel

19.12.2010

To už víme díky kritiky ozpěvované coenovské Opravdové kuráži. Ridley a Tony prostřednictvím své produkční společnosti Scott Free chtějí žánru vdechnout sílu hned ve dvou projektech, které pro ně… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama