Reklama

Reklama

Do Měsíce narazil ničivý asteroid a způsobil obrovskou explozi skal a sutin. O několik dní později se začaly na Zemi objevovat neobvyklé přírodní jevy. Zprvu překrásná podívaná na největší roj meteoritů za posledních 10 000 let je totiž předzvěstí nadcházející katastrofální srážky Měsíce a Země. Nejlepší světoví vědci Alex Kittner (David James Elliott - TV seriál JAG) a Maddie Rhodes (Natasha Henstridge - Mutant) mají přesně 39 dní na to, aby odklonili dráhu Měsíce nebo Země, jinak celé lidstvo vyhyne. Ve vedlejší roli filmu se představuje James Cromwell (W., Zelená míle). Souboj s časem začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Cement73 

všechny recenze uživatele

2 hviezdy iba za napad hodit na mesiac hnedeho trpaslika, zvysit jeho vahu a nasmerovat ho na Zem. Inak cela tá omáčka okolo bola veeelmi trapna, no telenovela ako vyšitá. Další svetlý moment bolo prevrátenie gravitácie, lietajúce autá a prevracajúci sa supertanker. Ale toto všetko sa dalo vtesnať do 70min časti nejakého sci-fi seriálu a nie z toho robiť 2dielnu roztahanú srajdu. Esteze som to pozeral znudený cakajuc v nemocnici na moju zenusku :) ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Proč ne odpad? Protože mě děsně baví převyprávět film na začátku a na konci pak koukat na úsměvy rodiny, když zjistěj, že jsem se prakticky vůbec nesekla...Amerikánům začínaj docházet katastrofický náměty, tak začínaj odhalovat neskutečný spatlaniny. Zapomínaj ale měnit základní schéma scénáře...Dokonce jsem i nebezpečně přesně trefila, kdo tam umře... ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Znovu a znovu si říkám, jak může někdo tyhle stupidní dvojdílné katastrofické televizní filmy pořád ještě natáčet. Vždyť už jich musí být desítky a pokaždé při sledování divák prožívá větší katastrofu, než hrdinové v daném filmu. Kdo normální by do výroby takového projektu vložil peníze? Z tohohle přece nemůže být žádný výdělek. Na druhou stranu, zase tak drahé tyto filmy asi nebudou, vzhledem k lacinosti jejich efektů pravděpodobně stačí, aby režisér požádal o pomoc nějakého kamaráda, který mu doma na svém PC efekty vytvoří. Herci v podobných filmech hrají zřejmě jen z toho důvodu, aby měli na chleba (zde přítomný Harmon Rabb si nemůže zrovna moc vybírat). Tak jako tak, tvůrci těchto braků mají předem zaručeno, že aspoň jedna cizí televize to od nich automaticky koupí - naše drahá TV Nova... ()

coco.brice 

všechny recenze uživatele

Harmon Rabb zašilhá,pro sebe typickým způsobem přes rameno a planeta je zachráněna...jedna hvězdička proto,poněvadž mám poměrně dekadentní vkus a někdy mám opravdu rád špatné věci a nevkusné věci a to rozhodně závěr tohoto spektáklu byl:-) na druhou stranu,ten nápad s odstřelením části měsíce a tím i jeho navrácení na oběžnou dráhu byl velmi vypečený:-)) ()

dessa 

všechny recenze uživatele

Dvoudílná minisérie svým tématem naráží na problém "vyčerpanosti žánru" - tohle jsme zde už prostě měli několikrát, ať už třeba v Drtivém dopadu nebo Armageddonu. Všichni sledují roj meteorů (jistá podoba s Dnem Triffidů od Johna Wyndhama) a dojde ke katastrofě - vesmírné těleso skryté oním rojem narazí do Měsíce. Nerad bych spoiloval, takže snad jen napíšu, že některé myšlenky nejsou úplně špatné, ale na spoustu věcí se zapomnělo nebo by ve skutečném světě, kde platí fyzikální zákony, fungovaly jinak. No a klišé ohledně postav, to si autoři mohli odpustit. Pěkná buchta, chytrá jak rádio, exmanžel idiot, přítel z dřívějška sympaťák, navíc tatínek vychovávající sám dvě děti, dál pak snoubenci řešící její těhotenství, celkově na mě bylo v tomto snímku trochu moc cukru... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v kanadské Britské Kolumbii a v německém Berlíně. (Terva)
  • Po celý děj je měsíc nelogicky v úplňku. (L_Johnny)

Reklama

Reklama