Reklama

Reklama

Do Měsíce narazil ničivý asteroid a způsobil obrovskou explozi skal a sutin. O několik dní později se začaly na Zemi objevovat neobvyklé přírodní jevy. Zprvu překrásná podívaná na největší roj meteoritů za posledních 10 000 let je totiž předzvěstí nadcházející katastrofální srážky Měsíce a Země. Nejlepší světoví vědci Alex Kittner (David James Elliott - TV seriál JAG) a Maddie Rhodes (Natasha Henstridge - Mutant) mají přesně 39 dní na to, aby odklonili dráhu Měsíce nebo Země, jinak celé lidstvo vyhyne. Ve vedlejší roli filmu se představuje James Cromwell (W., Zelená míle). Souboj s časem začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Drom 

všechny recenze uživatele

Já bych jenom poznamenal, že učebnice fyziky pro deváté třídy se dá na Internetu sehnat do kila. Vřele doporučuji, bude se hodit, až vás zase napadne nějakej třeskutej nápad, že budete točit kravinu o něčem o čem nic nevíte. Jinak je to drámo až na měsíc. Krom toho dědka, co nesnáší lidi, jsou tam všichni dost nesympatičtí a trpící mentálními poruchami. Telenovela a repetice to pomohla natáhnout na dva díly, ale i tak by se to vlezlo do jedný epizody... hádejte jakých mezí. I když to snad raději ne, protože tohle byl kabaret. Nu ale nebojte děti, hezcí, mladí a úspěšní lidé to všechno zařídí, i kdyby ty kulisy a efekty byly sebehorší. Oni se nikdy nevzdají, hrdinové. Takže si pak mohou všichni zatleskat. A samozřejmě nesmí chybět láska... ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Budu vám vyprávět jeden velmi napínavý příběh s dramatickou zápletkou; jednou zazvonil Danielle Steel telefon a jakýsi vyšinutý člověk ji poprosil, aby další ze svých srdcervoucích příběhů zasadila do kontextu světové apokalypsy. I dala se milá Danielle do psaní. Onen vyšinutý člověk byl scénárista a z nového veledíla vznikl film Vesmírný exkrem... pardon, Vesmírná exploze. A to je celé. Pokud se vám to nezdálo dost napínavé a dramatické, pak vězte, že proti filmu Vesmírná exploze to byl kulervoucí thriller, při kterém by povolil svěrač i Hitchcockovi. A teď alou do hajan, smradi. ()

Reklama

Terva odpad!

všechny recenze uživatele

CITÁT : Meteority nejdřív zaklepou na dveře, než spadnou na dům. Po PRVNÍ hodině filmu jsem zjistil, že se tam vlastně nic neděje. Dva záběry na " rozpadající se " měsíc, jinak velká nuda. Po DRUHÉ hodině sledování už se to trochu zlepšilo. Pět záběrů na " rozpadající se " měsíc a částečná ztráta gravitace. ( Loď a vlak ). Bohužel havárie vlaku nabylo moc vidět, je totiž zahalena, jak jinak, ve tmě. A v tomto podprůměrném snímku se to dalo čekat. A varování, toto je jeden z těch snímků, co se nám snaží vetřít myšlenku, že nás můžou zachránit jaderné zbraně : http://cs.wikipedia.org/wiki/Jadern%C3%A1_zbra%C5%88 A při jedné scéně jsem už brečel smíchem - vysvětlím : CITÁT : Oba dva hlavní hrdinové filmu povídají ....ale bohužel kosmonauti se z Měsíce nestačí vrátit a zemřou tam. A president odpověděl : Proto tam poletíte vy. To už bylo moc, nehledě na to, že na Měsíci před tím vybuchlo asi sto jaderných náloží. Dle mého zemřou už při přistávání...ale to jsem se spletl, režisér a scénárista mají jiný názor. TŘETÍ hodina filmu : Ten přístroj, který na Měsíci sestavují je vetší než modul ve kterém přistanou ( jak se to tam vešlo ? ). Nehledě na radioaktivní částice, které by měli být přítomné, je gravitace tak obrovská, že by to ten modul mělo rozdrtit na malé kousky. Spousta nesmyslů, které jsou ve filmu předhazovány divákům jsou otřesné a i obyčejný laik, jako třeba já, pozná o jak velké BLBOSTI se jedná. Víte, když jsem viděl film Armageddon http://www.csfd.cz/film/542-armageddon/ , který mám moc rád, tak jsem jim některé nesrovnalosti odpustil, ale tady to nejde. Pamatujete na scénu, kdy se Steve Buscemi v Armageddonu zmocnil na asteroidu samo naváděcího samopalu a se slovy " Ustupte, já ho rozstřílím " začal střílet. Neptal jsem se, kde se tam ta zbraň vzala, a prostě jsem se od srdce zasmál, jako dobrému vtipu. V tomto snímku ( už píšu o filmu Vesmírná exploze ), jsem se moc nesmál, ty blbosti jsou k pláči. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Znovu a znovu si říkám, jak může někdo tyhle stupidní dvojdílné katastrofické televizní filmy pořád ještě natáčet. Vždyť už jich musí být desítky a pokaždé při sledování divák prožívá větší katastrofu, než hrdinové v daném filmu. Kdo normální by do výroby takového projektu vložil peníze? Z tohohle přece nemůže být žádný výdělek. Na druhou stranu, zase tak drahé tyto filmy asi nebudou, vzhledem k lacinosti jejich efektů pravděpodobně stačí, aby režisér požádal o pomoc nějakého kamaráda, který mu doma na svém PC efekty vytvoří. Herci v podobných filmech hrají zřejmě jen z toho důvodu, aby měli na chleba (zde přítomný Harmon Rabb si nemůže zrovna moc vybírat). Tak jako tak, tvůrci těchto braků mají předem zaručeno, že aspoň jedna cizí televize to od nich automaticky koupí - naše drahá TV Nova... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Náraz asteroidů do Měsíce není nic neobvyklého. Ale tento byl výjimečný - obsahoval totiž část hmoty z černé díry (ehm), které svojí hmotností vychýlila Měsíc z jeho standardní oběžné dráhy. Kromě nečekaných následků na magnetickém poli Země, včetně náhodné ztráty gravitace (ehm, ehm) hrozí brzká srážka Měsíce se Zemí a tedy konec. Úplný. Naštěstí je zde Alex Kittner a Maddie Rhodesová, kteří (kromě svého milostného vztahu) jediní mohou Zemi zachránit... Další z katastrofických filmů, a opět ničím nevybočujícím z řady - opět snůška logických nesmyslů (tvářících se velmi učeně), opět dva vědci, kteří tentokrát, po vzoru Bruce Wiliše odpálí atomovku uprostřed Měsíce, a opět záchrana Země v poslední minutě. Jediné, čím je tento film alespoň trochu zajímavý, je obsazení Jamese Cromwella - až si říkám, jestli si po úspěchu Drtivého dopadu řekl, že od té doby bude hrát ve všech katastrofických filmech, bez ohledu na jejich kvalitu..? ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v kanadské Britské Kolumbii a v německém Berlíně. (Terva)
  • Po celý děj je měsíc nelogicky v úplňku. (L_Johnny)

Reklama

Reklama