Reklama

Reklama

Mrtvý bod

(seriál)
Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2015–2020), 71 h (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Martin Gero

Hrají:

Sullivan Stapleton, Jaimie Alexander, Audrey Esparza, Ashley Johnson, Rob Brown, Luke Mitchell, Ennis Esmer, Ukweli Roach, Michelle Hurd (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Na newyorském Times Square se najde taška, ve které je živá mladá žena, jejíž tělo je pokryto záhadným tetováním. Vůbec nemá ponětí, kdo je, odkud přichází a jak se tam dostala. Agent FBI Kurt Weller, jehož jméno má vytetované na zádech, byl díky tomu k případu povolán. Začíná se domnívat, že každé tetování je vodítkem ke zločinům, které bude třeba vypátrat. S každým vyřešeným případem se agenti dostávají blíž k identitě záhadné krásky, kterou prozatím pojmenovali Jane Doe (neznámá). (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton

Recenze (116)

PedroPo 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhal mezi 2 a 4 hvězdičkami. Ještě před tím, než jsem dal pouhé dvě, smazal jsem z harddisku zbylé díly první série, které jsme ještě neviděl. Proč? Protože mě začalo štvát, jak si ze mě scenáristé dělají srandu. Důkazy, které "prostě vyskočí" v ději; logické chyby, které by normálnímu agentovi FBI asi neprošly a k tomu hodně divně nastavená postava agenta Wellera. Jo, zápletka je zajímavá a pořád si říkám, copak se asi tak z toho všeho nakonec vyklube. Ale abych tomu obětoval svůj čas, to teda ne. Díky, stačilo. Druhou šanci už nedostanete. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Nevím, za sebe jsem nečekal moc, ale dal jsem sedm dílů za den, tak bych si lhal do kapsy, že to nebaštím. Originální ani zbla, ale Jaimie Alexander coby potetovaná kráska, znalá bojových umění a neznalá své minulosti a identity, táhne každý díl se svým bolestným, útrpným výrazem jak závodní ohař a já jsem ochoten odpustit, že podobných sérií jsou hafa... ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

Druhá série ztratila nástupem Sandstorm linky dech. Jako kdyby 15 dílů druhé řady bylo jen křoví pro závěrečné finále, které sice mělo otřesné efekty a animaci, zato mělo ale dobrou katarzi. Cliffhanger už byl navíc, ne že ne, ale zase slibuje, že se tvůrci spíš vracejí ke svým kořenům z první série. Celá S03E01 je pak v podstatě jen a jen prolog k závěrečné sekvenci, která slibuje, že se tvůrci opravdu rozhodli neustrnout na jednom místě a osmnáct měsíců (příběhové) absence narvat tajemstvími jednotlivých postav. Hurá. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Když už nic, tak mi dal Blindspot odpověď na otázku, jestli v seriálu radši uvidím chlapa s charismatem, nebo krásnou babu bez osobního kouzla. Tenhle pomyslný souboj na K.O. vyhrál šarmantní Raymond Reddington. A nejen že je výmluvnější a zábavnější než tetování a dokonce i než to umístěné na zajímavých místech těla Jaimie Alexander, ale zápletka stojící na něm je uvěřitelnější. V Blindspot práci vrchního našeptávače patří postupnému luštění hádanky. Případy se objevují nahodile, přesto tým vyšetřovatelů vždy přichází v tu pravou chvíli a to zpravidla v tu poslední možnou. Ergo, stačilo by aby šlo zkoumání obrázků trochu pomaleji a parta agentů by na svých akcích potřebovala leda bílé křídy na obkreslování mrtvol. Podobných nedokonalostí ve scénáři neustále přibývá. Přitom pilot budil dojem že půjde o jedno z těch komplexních a progresivních dramat s vypilovaným příběhem a psychologií postav. Od druhého dílu z dojmu zbyla jen naděje. ()

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Pilot: Na tento seriál jsem narazil náhodou a na úvodní díl se podíval kvůli dobré synopsi. Nabízí povedený scénář, výborně natočené akční scény, slibně rozehranou chemii mezi Alexander a Stapletonem. Navíc mám rád mysteriózní filmové a televizní počiny, takže se těším na další díly. - 90%... Po 7. díle jsem musel změnit hodnocení na nejvyšší. Každý díl zaručeně navnadí na další. Zápletka se hodně komplikuje a vyvíjí, což je jedině dobře. Potěšilo by mě, kdybychom se více dozvěděli o agentech Zapataové a Readeovi. ()

Galerie (1 302)

Zajímavosti (20)

  • Názvy epizod 10. - 22. dílu 2. série (2016) jsou palindormy, což znamená, že se čtou stejně zleva i zprava. Zároveň prostřední písmena těchto dílů dávají dohromady „Kurt Weller SOS“. (Nykki)
  • Policista, který najde tašku na Times Square, nosí odznak z 22. okrsku. Times Square je v 18. okrsku. 22. okrsek je však v Central Parku. (Epistemolog)
  • Postava Patterson (Ashley Johnson) byla původně zamýšlena jako 45letá přísná žena. (Nykki)

Reklama

Reklama