Reklama

Reklama

Washingtonský lobbista a obchodník Jack Abramoff se zapletl do obrovského korupčního skandálu, který zahrnoval i vysoce postavené státní představitele. Byl obviněn z podvodu, spiknutí, daňových úniků a uplácení politiků. Kevin Spacey září v roli atraktivního padoucha, jenž neztrácí okouzlující styl ani při té nejšpinavější akci... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (75)

iamek 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že někdo konečně natočil film z prostředí lobistů a ještě k tomu podle skutečné události. Aspoň vím jak funguje práce Dalíka a spol. Myslím, že pohled do zákulisí politiky se povedl na jedničku a k dokonalosti toho moc nescházelo. Potěšil mě standartně skvělý výkon Kevina Spaceyho. Tenhle film si zaslouží červené hodnocení. ()

Krosmen 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky Spaceyho samozřejmě povinnost, pro ty ostatní to zase tak velká zábava není. Na podobné téma bych asi spíš ocenil dokument i třeba z dílny Moora, ten by si je podal všechny do jednoho. Osobně na mě nejvíc zapůsobil hned úvodní monolog před zrcadlem, od té chvíle se s troškou nadsázky dá říct, že už to šlo lehce dolů. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lobbing je zde znázorněný jako velká a nebezpečná, ale přesto svým způsobem zábavná a veselá hra, což mi trošku vadilo, protože lobby v našem českém podání je přeci jenom o něčem jiném. Na druhou stranu ve chvíli, kdy se Abramoffovo impérium začalo hroutit, bylo vše ukázáno v těch pravých barvách. Navrch tu byl Kevin Spacey s dalším skvělým výkonem. Docela by nebylo na škodu natočit něco podobného o našem českém rybníku. Témat tu máme víc než dost. 70% ()

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Bohužel, tohle je dost špatný film. Což mě osobně mrzí, jelikož Kevina Spaceyho mám vážně rád. Taky on je ten jediný kdo drží filmu určitou kvalitu. Myslel jsem si že to bude něco jako HoC. To ale není. Idea je ZHRUBA stejná, leč zrealizování je bídné. Zajímavé je snad jen to, že je to na motivy reálné předlohy. A druhá věc která mě zaujala, je že prvotní scénka z filmu je v této mé oblíbené písničce mého neoblíbeného interpreta. Takže za tyto drobnosti a Kevina jsou 2**. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

25.12.2010 ~ Stárnoucí Kevin Spacey jako lobbista, který chtěl příliš a dojel na to. Když se znáte s mocnými, nejste mocný. Jste jen prostředek a ten jde vždycky zahodit. ~ Tohle ale Kevin (Jack) se svým partnerem nevědí a dobře jim tak. Film je založen na skutečných událostech a je nudný. Tedy alespoň pro mě jako apolitického evropana. Americká politika je mi u zadele a způsoby ovlivňování tamních mocných taktéž. ~ Jack je lobbista, má rodinu a plány. Jeho partner je taky lobbista, má přítelkyni, má před svatbou, rozhazuje a je děvkař. Nakuká tak jednou Jackovi, že nemusí otročit pro mocné, že sami mohou díky nim získat mnohem víc. A tak do toho jdou, ale začnou se zaplétat s pochybnými existencemi, které jim začnou jejich plány hatit. Kolegova-lobbistova přítelkyně, která moc ví, ze sebe nenechá před svatbou dělat krávu a FBI ráda skočí po tučném sólokaprovi. Nu a když jde do tuhého, jen vůl (a americký lobbista) bude čekat, že se za něj ti, kterým pomohl k moci, postaví. A tak si Jack nějakou dobu posedí ve vězení, sepíše životopisné drama a podle něj je natočeno tuhle nudné něco. ~ PS: Oficiálně je to označováno jako komedie, čemuž ale nevěřte, jsou to jen plané žvásty, stejně jako většina dialogů ve filmu. Zahodit, další... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Jack Abramoff, hlavní postava příběhu, byl ve skutečnosti producentem filmu Rudý škorpion (1987), s jehož plakátem se ve filmu setkáme celkem čtyřikrát. (Ignus.cz)
  • Casino Jack byl poslední režisérský počin George Hickenloopera, který necelé dva měsíce před uvedením filmu do kin zemřel. (Ondrus)
  • Předobraz hlavní postavy filmu pracuje nyní v pizzerii. (Zdroj: lidovky.cz) (landsman)

Reklama

Reklama