Reklama

Reklama

Závrať

  • Francie Vertige (více)
Trailer

Skupina přátel se rozhodne navštívit terén, který byl pro veřejnost uzavřen. Stezky se nacházejí vysoko v horách. Je tu však ještě něco nebezpečnějšího než samotný výstup. Skupinka zjistí, že v horách nejsou sami. Dobrodružství se promění v noční můru. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bych mohl pořád. Hodně vydařený "svižný béčkový thriller", jak já s oblibou říkám. Krásná příroda, dramatická horolezecká turistika, parádní hudba - to je první půlka. Napětí, strach a vyvražďovačka - to je druhá půlka. Narozdíl od mnohým uživatelů se mi líbily obě tyto odlišné části. Škoda že jsem to viděl s anglickým dabingem, což trochu pokazilo zážitek. Ferraty forever!! Víc takových filmů. 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Anton Špelec, ostrostřelec. Prvních třicet minut je velmi solidních. Škoda jen, že se vysokohorská túra vygradovaná bortící se lávkou zvrtne v čiré exploitation, protože lezení po chorvatských horách se šikovnými úhly kamery vyvolává příjemné mrazení v zádech. Pětice mladých lidí (dva páry + bývalý přítel jedné z dívek = zajímavá, leč nepříliš využitá kombinace) nehledí na zákaz vstupu, na který na začátku horské stezky narazí. Pětice Francouzů je až na jednu výjimku (nebude těžké uhádnout, která to je) docela sympatická, dámy mají ukázkové výstřihy (od francouzské produkce bych nicméně čekal víc odvahy) a až do setkání s pytlákovou pastí tu máme logický vývoj událostí. Jenže.. Jak už to tak bývá, nebezpečným výstupem to pouze začíná. Což je možná škoda. Následuje tradiční výsměch logice i anatomii lidského těla, přitroublé chování postav i odfláknuté mordy. Záporák Anton je nevýrazný, výsledek nakonec s odřenýma ušima průměrný!! ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Nemám rád výšky a tenhle film mi ještě tuhle fobii zdvojnásobil. První polovina byla naprostá bomba. Lezení po skalách, to napětí, jestli někdo nespadne, nebo jestli se něco neulomí a vy nezamávate svým kamarádům když letíte dolů. Prostě atmosféricky skvěle zvládnuté a některé záběry mi vážně způsobily závratě. Jsem se ani nemohl naklonit z postele, strašná výška. No, od nástupu Toncka to ale přechází do takové té normální klíšovité naháněčky, kde se postupně umírá atd. Gore se objeví, ale je to úplně klasické a nějak to neohromí. Za první půlku bych dal i 5*, ale jelikož druhá byla slabší, zůstávám na 4*. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

A zase se jede autem někam, kde není mobilní signál, a zase se vleze do pasti magoroj, kterej se létama strávenýma o samotě vytunil natolik, že ho nezkosí aní pár dobře mířených ran velkým šutrákem do palice. Mezi tisícem verzí podobných hororů patří tento mezi lepší, i když je nutné akceptovat kraviny, jako je prostřelení nohy šípem zepředu, ačkoli byl prchající zasažen zezadu. 50-65% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

další z podobných filmů, ala skupina v lese na výletě, tentokrát evropská produkce. Opět klasický nesourodý model, to jest lichý počet dvě holky a tři kluci. V podtatě to bylo hodně předvydatelné a i jsem si velice dobře odhadl, kdo, že přežije. Přesto se to nechalo. Ps- nechápal jsem ty utržky z minulosti toho, co měl závrať, k ničemu to nebylo, jen to zbytečno kazilo děj a hlavně , proč jde lézt na hory, když se bojí a má závrať. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Ačkoliv se děj odehrává v Chorvatsku, tak se celý film natáčel ve Francii. Natáčelo se od září do 28. října 2008 v Alpách v Aussois a Avrieux na několika via ferratách (La Montée au Ciel, Les Rois Mages a Le Parc du Diable) za pomoci průvodců z regionu. A pak v Pyrenejích ve Font-Romeu a Lac des Bouillouses. (bianci)
  • Ve části, kdy skupina v dešti vymýšlí, co dál, se střídají scény, kdy Karine (Maud Wyler) čelovku má a nemá čelovku na hlavě. (Timy68)

Reklama

Reklama