Reklama

Reklama

Závrať

  • Francie Vertige (více)
Trailer

Skupina přátel se rozhodne navštívit terén, který byl pro veřejnost uzavřen. Stezky se nacházejí vysoko v horách. Je tu však ještě něco nebezpečnějšího než samotný výstup. Skupinka zjistí, že v horách nejsou sami. Dobrodružství se promění v noční můru. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

6thSun 

všechny recenze uživatele

A zase se jede autem někam, kde není mobilní signál, a zase se vleze do pasti magoroj, kterej se létama strávenýma o samotě vytunil natolik, že ho nezkosí aní pár dobře mířených ran velkým šutrákem do palice. Mezi tisícem verzí podobných hororů patří tento mezi lepší, i když je nutné akceptovat kraviny, jako je prostřelení nohy šípem zepředu, ačkoli byl prchající zasažen zezadu. 50-65% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Ono i ten výstup sám o sobě dokázal ze začátku navnadit, těma kamerama dolů z vejšek se závrať dělala parádně a situace gradovala. Pak už to byla jenom průměrná vyvražďovačka, kterejch ale není nikdy dost. Pokud se to drží určitejch pravidel a není to úplně bez logiky. Tady ho sice měly postavy párkrát na lopatě, a taky to tak dopadlo podle očekávání. Aspoň že ty herce ve Francii uměj najít rozumně, když nepočítam Antona. Jinak to nebyl úplně špatnej počin z horskýho prostředí. ()

Reklama

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Ať se snažím sebevíc, tak mě opravdu teď nenapadne ani jeden film, který jsem v posledních dnech viděl a dokázal mi naservírovat tolik filmových chyb a nelogických situací jako právě komentovaný Vertige. Myslím, že kdybych je chtěl všechny spočítat, tak mi budou obě ruce málo a je to rozhodně velká škoda, protože díky nim jsem musel srazit i celkové hodnocení. Teď se už budu asi opakovat a lidi, kteří čtou mé komentáře častěji už nejspíše tuší co chci napsat, ale já vážné ty filmy z prostředí lesní přírody zbožňuju a je mi prakticky v tu chvíli úplně ukradený o jaký žánr právě jde. Vertige se vyžívá hlavně ve sklaních převisech a je to opravdu nádhera, ale bohužel která netrvá věčně, protože zhruba od druhé poloviny snímku, začnou hrát ostré struny, pytlacké pastičky a jiné podobné serepetičky, které film shazují na kvalitě zase o kousek níž a níž. Závěr už je čistě vycucaný z nouze a chtě nechtě jsem si musel zprominutím odplivnout, protože hůře to asi vymyslet už nešlo. Na poli vyvražďovaček jde proto o podprůměrný horror, který však má kde čerpat na poli okolních exteriérů a proto hodnotím 3mi hvězdičkami, ale pochopitelně s velkým vykřičníkem na konci. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Už nikdy se nebudu na chorvatskou krajinu dívat s klidným srdcem. Opět zde není nic nového, parta kamarádů uvízne ve skalách a brzy zjistí že překvapivě "nejsou sami" a hory, jak to bývá zvykem, obývá kdosi silně zdegenerovaný. Anton mi přišel spíš jako agresivní verze Oty Rákosníka, asi to bude znít divně, ale podle mě by i ten zdeformovaný psychouš měl mít trochu charizma (například jako někteří dělníci z Ajových Hor), což Anton postrádal. Ne jednou se mi vybavil Pach krve, na to byl ale Anton málo strašidelný/zmutovaný. Ale ty herci - hrůza. Sympatická postava jedna (plešoun), nechápu, co tam sakra dělalo to nedomrle, co vypadalo tak na 14 let, furt všechno kazil a klepal se strachy. Jak s ním mohla chodit tak hezká holka nechápu. Ovšem štvala mě taky, ještě nikdy mi tak moc nevadilo, že někdo v jednom kuse brečí. Druhej pár nehodnej zapamatování. Jako obyčejně se ty postavy chovají nejdementnějším možným způsobem. Kdo má nakoukáno, bude po prvních pěti minutách přesně vědět, kdo přežije a kdo umře (což mě osobně zklamalo ještě víc). Cení se ovšem jedna věc - nenudila jsem se. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Skvělé momenty střídají slabé momenty. Stejně tak by se dalo říci, že ´´realistické´´ chování postav střídá chování poněkud nepravděpodobné či nepřiměřené situaci. Takže vcelku na mě působí Vertige kostrbatě. Každopádně první polovina filmu je více než zajímavá a hudba taky nemá chybu. Kdyby tento horor natočili třeba Albánci nebo Chorvaté, tak bych dal 4 hvězdičky, ale od Frantíků čekám přece jenom větší a ucelenější kumšt, protože je to hororová velmoc. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Ve části, kdy skupina v dešti vymýšlí, co dál, se střídají scény, kdy Karine (Maud Wyler) čelovku má a nemá čelovku na hlavě. (Timy68)
  • Ačkoliv se děj odehrává v Chorvatsku, tak se celý film natáčel ve Francii. Natáčelo se od září do 28. října 2008 v Alpách v Aussois a Avrieux na několika via ferratách (La Montée au Ciel, Les Rois Mages a Le Parc du Diable) za pomoci průvodců z regionu. A pak v Pyrenejích ve Font-Romeu a Lac des Bouillouses. (bianci)

Reklama

Reklama