Reklama

Reklama

Sezení

  • USA The Sessions (více)
Trailer

Obsahy(1)

Od dětství ochrnutý a na plicní respirátor odkázaný básník a novinář Mark O'Brien (Hawkes) znovu a znovu překonává nepřízeň osudu. Nyní, v osmatřiceti letech, ale čelí dosud největší výzvě: touží přijít o panictví. Pomůže mu krásná terapeutka (Hunt), sympatický kněz (Macy) a jeho vlastní bezedný smysl pro optimismus a humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer

Recenze (147)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Film, kterého jsem se před zhlédnutím lehce obávala. Nebude nepříjemné a celkově rozpačité sledovat osud muže, který dokáže pohybovat jen hlavou a touží zbavit se panictví? Už prvních patnáct minut mé obavy rozptýlilo. Hlavní hrdina totiž není vylíčen tak, abyste ho kvůli jeho zdravotnímu stavu prvoplánově litovali; nesnaží se zapůsobit na vaše city a nechce vám patetickými monology připomínat, jak je svět složitý. Mnohem blíže než k francouzským Nedotknutelným má tak The Sessions třeba k nedávné Druhé šanci. Více než dojímavé drama o životě postiženého totiž připomíná velmi vyspělou sondu do jednoho sexuálního problému, která těžké okamžiky odlehčuje nevulgárním humorem. ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv bylo ve filmu hodně sexu, nemůžu říct, že by mě pohled na nahou padesátiletou Helen Hunt nebo muže s obrnou nějak pohoršoval, což překvapilo i mě samotnou:) Naopak mě toto téma zaujalo, protože otázka sexuality postižených je poměrně tabuizovaná a zabývat se tím takto veřejně ve filmu je z mého pohledu odvážné a pozitivní. Také byla dobrá kombinace lítosti a humoru hlavního aktéra, protože jestli byl film opravdu podle skutečné události, tak musel jeho vnitřní sílu obdivovat úplně každý včetně mě. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

I když je snímek někdy vtipný, někdy dojemný a místy plný očekávání, tak mě mrzelo, že na konci jsem nic necítila, žádné dojetí nad smrtí hlavní postavy a to mě mrzelo, jelikož mi Mark O'Brien přišel navzdory svému postižení jako psychicky silná postava plná kreativních myšlenek. Helen Hunt ukázala, že se za své tělo nestydí a já před ní smekám. Zajímaví film, možná v budoucnu hodnocení změním, ale prozatím zůstanu na zlatém středu. ()

L_A_D_A_S 

všechny recenze uživatele

Z takovýho scénáře nebo nápadu by se dalo vytřískat o tolik víc! Jak skafandr a motýl tak Intouchables bohužel tenhle film přebíjí o třídu. Helen Hunt bohužel prošvihla šanci svlékat se před kamerou asi tak o 15 let a jediný kdo mi utkvěl v paměti je úžasná postava kněze. Něco tomu chybí, film žene docela rychlým tempem, všechny důležité, případně dojemné chvíle jsou okamžitě pryč a konec který na mě měl zapůsobit mě nechal naprosto chladným a to jsem u podobných filmů docela citlivka. I tak ale rozhodně 4*, i díky jinak vytýkanému rychlému tempu jsem se ani na minutu nenudil. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Téma filmu svadí buď na cestu k slzavému údolí a nebo k hranici trapných sexuálně oplzlých scén. Naštěstí jsem se spolehnul na Helen Hunt, že nabídnuté scénáře poctivé pročítá a když se jí něco nezdá umí říct krásné americké „no“ . Příběh je postaven na výborných hereckých výkonech obou představitelů, zejména Helen je tady dokonalá. Všechno podstatný tady totiž odehrajou oči. Vzájemný sbližovaný, myslím to duševní, nikoli sexuální je fakt mistrovská ukázka herectví. Děj filmu se mě na začátku zdál až absurdní, ale postupem času jsem hltal každou scénu. Se samozřejmostí, ale i s citem vyprávěný příběh ve kterém se nejvíc blýskaj společné terapie Cheryl s Markem. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Herec John Hawkes musel mít pod zády polštář, aby páteř vypadala klenutá a zakřivená. (chelseaman22)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno