Reklama

Reklama

Sezení

  • USA The Sessions (více)
Trailer

Obsahy(1)

Od dětství ochrnutý a na plicní respirátor odkázaný básník a novinář Mark O'Brien (Hawkes) znovu a znovu překonává nepřízeň osudu. Nyní, v osmatřiceti letech, ale čelí dosud největší výzvě: touží přijít o panictví. Pomůže mu krásná terapeutka (Hunt), sympatický kněz (Macy) a jeho vlastní bezedný smysl pro optimismus a humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer

Recenze (147)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film s pár vtipnými okamžiky. Ten kněz je asi nejlepší postavou celého snímku, ale jen tak mimochodem takového bych chtěla teda naživo vidět... a počkat nejde to....neexistuje. Je ale bohužel fakt, že takový film člověku stačí vidět jednou v životě, ať už řeší sebezajímavější téma. I guess i through away that little speech. - No no, please, make the little speech. I'd love to hear it. - Ok here it goes. The meaning of love. Love is a journey. - I like it already. - That's it. That's all i've got. I told you it's short. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem byla zastáncem cenzurované nahoty zejména u žen po padesátce. Nikoli, že by to bylo příliš pobuřující, nahota je fajn..ale když vám i relativně uznávané a celkem majetné hollywoodské herečky ukazují, jak ani ten botox nepomáhá a gravitace úspěšně zničila to, čím jste se až do čtyřicítky pyšně prsily na nuda plážích, moc optimismu vám to nepřidá. Je sice pravda, že fyzicky je na tom mnoho padesátek tragicky hůř a ve filmech by se mohly oproti Helen Hunt ukazovat snad jen pro ukojení hodně vyšinutých perverzáků, nicméně i tak na Vás z toho filmu dýchne neúprosný zub času. Dobrá zpráva je, že kriplům je to celkem jedno. Druhá dobrá zpráva je, že narazíte-li na kripla panice, stanete se díky své povadlé nahotě dokonce femme fatale. Třetí dobrá zpráva je, že tento příběh se odehrál a tedy je naděje, že láska není tak povrchní jako naše mediálně, výchovou a předsudky vymytá mysl a je schopna se proklubat nehledě na pokročilý věk i přes očividná fyzická omezení. Lehce smutný, dojemný, ale v každém směru milý a vtipný milostný příběh. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Rozhodne pozoruhodný príbeh, dokonca podľa skutočnej udalosti zo života Marka O'Briena. Veľmi emocionálny film o človekovi, ktorý bol odsúdený na život bez možnosti pohybu. Obdivuhodné bolo najmä to, že ho neovládla sebaľútosť a všetko dokázal odbúrať humorom a iróniou. Na druhú stranu mi však v mnohých situáciach prišiel dosť egocentrický, ale možno aj z pochopiteľných príčin. Opäť sa však potvrdilo, že jedine život, ktorý žijeme pre milovaných ľudí je hodný žitia - zistil to aj Mark, hoci až v pokročilom veku. Napriek všetkému spomenutému však hodnotím tento film skôr ako priemerný, prekážala mi v tom hlavne nadmerná úchylnosť, keď ešte aj kňaza potreboval Mark zamestnať svojimi nemorálnymi plánmi... Veľký obdiv si však určite zaslúži Helen Hunt, ktorá odvážnu rolu sex-terapeutky zahrala naozaj vierohodne. ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si říkal i do Čech pronikla možnost,že si postižení mohou zaplatit sexuální služebnici tak tenhle film bude v tom smyslu něco podobného.Nebyl,řekl bych že tenhle film už je trochu dál,protože když se řekne postižený člověk tak se mi vybaví vozíčkář nebo někdo s chromou rukou,ale tenhle filmový případ ještě k tomu nemohl dýchat a to je u milostných hrátek velké mínus.Kromě svlečené Helen Hunt není na filmu co hodnotit... ()

campix 

všechny recenze uživatele

V rámci mezí celkem slušný film, co se snaží vytěžit co nejvíce na touze těžce handicapovaného člověka užít si trošku srandy. Problém je v tom, že v The Sessions nejde o nic jiného než o snahu handicapovaného Johna Hawkese mít sex s Hele Hunt, která je po většinu filmu naprosto nahá. Co si budeme povídat, už jí prostě není 20, takže zas tak úžasné pokoukáníčko to není, ale z její strany to chtělo hodně odvahy v něčem takovém hrát. Plusem je, že příběh nekončí happyendem. Průměrný film, který se snaží využít teskného příběhu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Herec John Hawkes musel mít pod zády polštář, aby páteř vypadala klenutá a zakřivená. (chelseaman22)

Reklama

Reklama