Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (250)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Gerárd Oury dělal francouzskému komediálnímu žánru přestiž.. Natáčel chytré veselohry, které se navíc mohly pyšnit poměrně vysokými rozpočty a bylo to na nich vidět. To se týká i Velkého šéfa, kde si v první půli dokonce hezky prohlédneme Paříž. K tomu se vlastně jedná o takové spojení Francie, Ameriky a Anglie. V popředí máme čtyři herce, přičemž dva z nich pochází ze země galského kohouta, třetí z Britského králoství a čtvrtý ze spojených států Amerických. I celý film vlastně působí jako kombinace typické francouzské komedie a nějaké britsko/americké crazy podívané a la Růžový panter. A mě to takhle dost bavilo. Dobrý pestrý mix, u kterého ta bláznivost byla dost chytlavá. U scének typu domlouvání loupeže v bazénku v nafukovacích plavidlech jsem se prostě dostal do správné nálady. A když Velký šéf Niven promítl svým kumpánům animované instruktážní video k loupěži, začal jsem doslova slintat a po celý zbytek filmu to nepřestalo. Niven jakožto Velký šéf si to po celou dobu ve VELKÉM dává a své dva silné francouzské spoluhráče i překonává. Je to jízda. I díky němu ale i závanu končících šedesátek, skvělé titulní písničce a filmovému uvolnění jsem se nakonec rozhodl až pro plnou palbu hvězd. JAK UVIDÍTE, JE TU OPRAVDU VELKÝ ŠÉF. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Být to kratší, možná by to bylo i za víc. To ale není jediná vada tohoto filmu. Nechci kritizovat, pobavil jsem se, ale chyby to má a některé jsou i docela zásadní. Především mě mrzelo, že tvůrci víc nevyužili tu hlavu Davida Nivena, vždyť je to skvělý handicap. Některé scény jsou dlouhé a jak jsem již říkal, zkrácení by rozhodně nebylo na škodu. Jinak první polovina byla parádní, plná gagů a velmi vtipných scén (třeba ta památná v bazénu). Druhá polovina změnila tempo, krapínek zvážněla a už to prostě nemělo ten šmrnc. Ale jinak paráda - Tříska je opravdu geniální (v dabingu) a Belmondovi, Bourvilovi, Nivenovi a Wallachovi to spolu šlape jako hodinky (tyhle herecké extratřídy to spolu opravdu rozbalily na výbornou). Pokud jde o Gérarda Ouryho, ten mě nikdy nezklamal, ale pravda je, že tohle je asi jeho nejslabší film. Bourvil už s Funésem nebo Eso es, to už je jiná třída. Přesto ale příjemná komedie, kterou nehodlám zatracovat. 75%. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Zostarnutá krimikomédia, ktorú každý z mojich súčasníkov videl a dodnes si pamätá z nej minimálne nabok padajúcu hlavu Davida Nivena. V súčasnosti to je už ťažko pozerateľný film plný naivít a trápností, ktoré nezachraňuje ani slávna herecká štvorka. Tri hviezdičky šéfovi ponechávam najmä preto, že aj v súčasnosti možno pri jeho pozornom sledovaní objaviť viacero skvelých nápadov a na niekoľkých gagoch sa dodnes pobaviť. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Ten film miliju. Oury tu kloubí Růžového pantera s klasickou francouzskou komedií a je velice obratný. Film byl natáčen ve dvou verzích: anglické a francouzské a obě se dostaly do Čech (francouzská před revolucí, anglická po ní) a obě byly jinak dabovány. V obou verzích dabuje Bourvila jako obvykle Jiří Bruder, Davidem Nivenem je jednou Eduard Cupák a podruhé Ladislav Mrkvička a u Belmonda se vystřidalii dva jeho nejslavnější dabéři Jan Tříska a Jiří Krampol. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jedna z najvtipnejších komédií s Belmondom. Preto ma prekvapuje rôznorodosť hodnotení. Asi je to tým, že film vychádza dosť z nemej grotesky a v spojitosti s veľkými menami to nemusí pripadať každému primerané. Ja som sa ale výborne zabavil, potešila animovaná vložka, ktorú sme potom mohli sledovať v reálnom prevedení. Scenár na prvý pohľad ukazuje situáciu, že kde sa dvaja bijú, tretí vyhrá, ale skôr sa tu bijú všetci traja a potom je samozrejme otázne, kto je víťaz. Ak vôbec niekto. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Animovaný snímek přípravy vlakové loupeže asociuje způsob provedení první velké vlakové loupeže ze dne 15. května 1855. (sator)
  • Frankie Scannapieco (Eli Wallach) používá americký samopal M1921 Thompson, vyráběný v letech 1938–1971. (sator)
  • Keď Anatole (Bourvil) na stanici nechtiac naleje olej medzi nárazníky si je možné všimnúť, že má susedný vagón obdĺžnikové nárazníky, neskôr zas guľaté. (Raketoplan)

Reklama

Reklama