Reklama

Reklama

Je krásná. Je věrná. Je psychotická. A naneštěstí pro čerstvou vysokoškolačku Saru (Minka Kelly) je také její SPOLUBYDLÍCÍ. Po příchodu do nové školy Sara začíná chodit se Stephenem (Cam Gigandet) a nalézá si novou nejlepší kamarádku, spolubydlící Rebeccu (Leighton Meester). Nové kamarádství se ale záhy mění v noční můru. Sara se ocitá tváří v tvář děsivému poznání, že její přítelkyně je posedlá a nevyrovnaná osoba, která možná dokonce i vraždí! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (182)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tohle mě mile překvapilo, protože už ten zcela jasně definující název a krásné herečky ve mně vzbuzovaly podezření, že to bude dost velký průser. No, nestalo se. Je pravda, že nijak originální to v žádném případě není a těch překvapení se ve filmu taky moc neurodí, ale z filmařského hlediska je to dobře odvedená práce a dokonce i ty modelky v hlavních rolích překvapivě slušně hrajou. Rebecca je magor už od pohledu a přestože se posedlost její (z mého pohledu nepříliš sympatickou) spolubydlící zrodila možná až příliš rychle, celkově se mi tahle postava dost zamlouvala. Především ve chvílích její impulzivní takříkajíc nasranosti působila věrohodně a vůbec – tohle je její film. Ten konec mě malinko zklamal – pozor SPOILER – čekal jsem něco vyostřenějšího než pouze jedno ubohé bodnutí, přesto se mi tenhle film docela líbil. Tři hvězdy si to zaslouží plným právem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přišel takhle Skandinávskej režisér do Hollywoodu, aby ukázal co v něm je. Řekl si o rozpočet, který nebyl dvakrát velký, ale producenti mu ho rádi dali, protože měl nápad. Nápad v rámci psychologického příběhu, který se odehrává na škole, ve studentském prostředí a obsahuje prvky dramatu, romantiky a hororu, čímž nezklame žádného z nás. Do toho hlavní role jsou dvě herečky, které si vybral tak, že si odchytl ty levné, ale přesto sexy varianty, na které se bude hezky koukat. Holky pak ve filmu chodí v kalhotkách a celé to má takový ten studentský náboj, než se vše zesere a začne psycho-hororová analýza prostředí. Naprosto typická, ale v rámci takových filmů ne úplně špatná. Na ty holky se hezky koukalo, napětí taky nebylo špatný. Kdyby to nebylo tak umělý, klidně bych dal i víc. Jenže tady to bylo úplně jasný, ale jelikož jsem u toho stihl sprchu, oholit se, udělat si jídlo a připravit se na cestu do pryč, nemám zase takový problém vůči tomu filmu a zase to jako výraznější ztrátu času neberu. Druhá půlka se dokonce i docela slušně rozjela a napětí se dalo řezat i žiletkou. ()

Reklama

Billie777 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, na které platí heslo "neurazí ani nenadchne". Spolubydlící je slušný film, celkem sympaticky obsazený, nejsou to sice herci první kategorie ale hrají víceméně dobře. Leighton jsem tu šílenou holku docela i věřila. Nemůžu si ale pomoct, přijde mi, že obsazení do tohoto filmu se nevybíralo podle hereckých kvalit ale podle vzhledu. Všichni jsou tu tak krásní, jako ze žurnálu ale tak to už v Hollywoodu, co si budeme povídat, chodí... Spolubydlící je spíš takový komorní thriller ale atmosféru to má, párkrát budete opravdu napnutí, ke konci je to ještě lepší... no a celé to skončí tak, jak jsme to očekávaly od začátku. Prostě slušná podívaná, takový solidní psychothrillůrek. ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Leighton byla famózní, ne že ne. Asi není jednoduché zahrát fanatickou spolubydlící, která je psychicky narušená a posedlá. O Mince Kelly se to už říct nedá. Hezká tvář není vše, ale její herecký výkon teda nic moc. Co se týče námětu, tak co jiného bychom mohli čekat na vysokoškolské koleji. Psycho to bylo, to jo! Ale je to spíš takový lehký odvar, no. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Znáte to: i když vám po něm doposavad bylo vždycky zle jak psovi, a dobře víte, že vám bude zle zas, prostě jednoho dne neodoláte a ten Veselý segedín si dáte. A už v polovině porce víte, že vám bude zle. Já to takhle mám s americkými filmy ze studentského prostředí. Jestli je to střední, vysoká nebo zvláštní škola, je úplně jedno, protože se stejně nikdo neučí. Všichni mají plné ruce práce s láskou nebo vraždícími monstry (nejlépe obojím). A tady je to stejné. Sárinka je takový sluníčkový človíček, čtyřiadvacet hodin nastartovaná stát se nejlepší kamarádkou kohokoli a čehokoli. Prostě na zabití. Bohužel její slibná spolubydlící Rebecca se k tomu vraždění ne a ne odhodlat a většinu filmu se věnuje strašidelnému zírání, strašidelnému zhasínání ve sprchách a ukrutně strašidelnému telefonování. Závěr je snad i trochu dramatický, má ale jednu nevýhodu. Když se k němu film konečně dovleče, divák už sladce spí. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Alyson Michalka a Cam Gigandet si spolu zahrali už vo filme Easy A (2010). (lylka2296)
  • Leighton Meester byla původně obsazena do role Sara, ale nakonec se producenti rozhodli, že jí obsadí do role Rebeccy. (maluti)

Související novinky

Mládeží přístupný Hellraiser?

Mládeží přístupný Hellraiser?

19.10.2010

Jako by nestačilo, že původní série bude pokračovat (pekelným Pekelným světem z roku 2005 to opravdu neskončilo, připravte se na Hellraiser 9: Revelation), The Weinstein Company teď připravuje remake… (více)

Reklama

Reklama