Reklama

Reklama

Než se stal Deadpoolem, byl Wadem Wilsonem (Ryan Reynolds), bývalým členem speciálních jednotek. Když mu lékaři diagnostikovali pokročilé stadium rakoviny, podrobil se experimentální léčbě v rámci programu Weapon X, známého a populárního především mezi x-menovskými mutanty. Díky tomu se Wade zbavil rakoviny, a nejenže zůstal naživu, ale také jako bonus získal schopnost rychlého samouzdravování. Bohužel však – například oproti Wolverinovi, který po podobné léčbě zůstal celkem sexy – z tohoto pokusu vyšel trvale znetvořený. I proto celkem bez většího odporu přijal okostýmované alter ego jménem Deadpool. (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (2 002)

POMO 

všechny recenze uživatele

Najsviežejší komiksový závan dekády. Drzo ale sebavedomo kráčajúci proti zabehnutým bezpečným cestičkám Marvelu, chytro a so znalosťou univerza svojho pôvodu, neberúc sa vážne a pritom s prehľadom schovávajúc do vačku všetko, čo sa vážne berie. Úprimne, s premyslene zostrihanou (!) a precítenou dramatickou linkou, prvotriednymi hláškami, skvelou a prehľadnou akciou. A bez otravných digitálnych hovadín. Komiksovka za menej pežazí, ale s o to väčším srdcom od jej stvoriteľov. Možno časom zvýšim na 5*, s druhým zhliadnutím nadšenie rastie. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Nejdříve to vypadá, že Deadpool dá spojení komiksová adaptace úplně nový význam. Dokonce se zdá, že těch sebereflexivních, sebeuvědomělých, intertextuálních a metakritických momentů narušujících tok vyprávění bude tolik, že se v něm tvůrci utopí a žádné vyprávění z toho ani nebude. Pak to ale najednou zvadne jako Deadpoolova původně pěkně tvarovaná prdel a divák je svědkem sice vtipné, ale docela "tuctové" komiksovky jednoho macho ultrasexuála (tak jsme na střední říkali těm, kteří by zmerčili všechno, co uvidí). ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Já to vzdávám. Právě úporně přemejšlím proč k tomu aby byl dneska nějakej film hrozně khůl a fany tam musí pobíhat nějakej čurák v červených hadrech superhrdiny a žvanit tak infantilní sračky, že bych si nejradši od nějakýho čmouda z Islámskýho státu nechal nacákat do držky a pak vrazit kebuli mezi půlky, než se koukat na tenhle poklad. Kam se doprdele poděli hrdinové z masa a kostí? Kam se poděli akční scény bez těch zkurvených zpomalovaček, rádoby efektních záběrů a podobných vocasáren? A proč ještě nikdo kurvafix neutratil tu naprcanou bělici Eda Skřeta z posledního kurvýra a nechá tu homokládskou hubu srát se do dalších filmů? Tyto a další otázky mi patrně nebudou zoodpovězeny, protože já jsem prostě vyvrhel, to největší nekultivovaný hovado co nepochopí co je na tomhle vejškrabu tak super. Takhle já nepopírám, že chyba je nepochybně na mojí straně, protože já si holt nedokážu najít cestu do tohohle pro mě nepochopitelnýho světa, ale proč bych měl? Bude mi potom líp stát? Budu hrozně oblíben v kolektivu podobných s dobou jdoucích přicmrndávačů? Třeba jo, ale mě je to u prdele. 109 nejlepší film? ale tak určitě...15% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Je to fajn a v jádru strašně sympatické, takže tomu ve výsledku nelze nepřát úspěch. ALE! Deadpool vždycky stavěl na tom, že jediným opravdovým stropem je představivost jeho tvůrců. Proto jsou komiksy tak utržené ze řetězu, ďábelsky rychlé a dokáží pohltit a bavit každým panelem. Problém Deadpoola ve filmu je logicky v tom, že tady se představivost tvůrců svazovala nízkým rozpočtem a na výsledném tvaru je to bohužel hrozně vidět. Dvě velké akční scény, z toho jedna roztažená vlastně na polovinu filmu prostřiháváním na flashbacky, které nikoho nezajímají a ani nebudují plnotučný příběh. Vše je hrozně obvious, bez zvratů, a tak zbývá jen nabuzený Reynolds, který bude s maskou vždycky zábavnější než bez ní. ALE! Je to opravdu strašně sympatické a když se šlape naplno, těžko tomu cokoli vyčítat. Obzvlášť když se slabiny nebojí autoři přiznat a házet je za hlavu. Příště (obzvlášť vzhledem k příslibu po titulcích) už to ale chce těch 100 míčů v budgetu. Pokud jsme si kvůli plnohodnotnému superior sequelu museli projít obstojným, výchozímu materiálu věrným prvním kolem bez překvapení, pak asi budiž a jen houšť! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Výškrab z dělohy Marvelu, ve kterém se nás nasty ninja s pneumatickým kladivem u čtvrté zdi snaží marně přesvědčit, že jediným motivem jeho jednání není ješitnost. Určeno těm, kterým bylo při premiéře Avengers dvanáct a kteří možná ani netuší, že Joe Hallenbeck to samé uměl pár dekád zpět i bez mutací a infantility. Přiznávám, že hodnocení negativně ovlivňuje i má předpojatost vůči Reynoldsovi, nicméně oceňuji jeho sebereflexi směrem k zelené lucerničce.. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (109)

  • V komiksu z roku 2004 se Deadpool popisuje jako Ryan Reynolds zkřížený se psím plemenem šarpej. (Scorp)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

27.09.2022

V typicky reynoldsovském duchu oznámil představitel Deadpoola na svých sociálních sítích zprávu, že se herec Hugh Jackman (Logan, Zmizení) vrátí coby Wolverine ve třetím filmu. Snímek, jenž bude… (více)

Reklama

Reklama