Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Optikou filmového zpracování solidní počin, protože Troška už se za ta léta naučil, jak natočit film. Kdo ale proboha přišel s tak stupidním nápadem? Opravdu Švandrlíkův námět? Jediná hvězdička je za Betku Stankovou, která ve filmu působí jakoby z jiné planety, a coby letušce s vyčesanými vlasy jí to setsakramentsky sluší. Což se nedá říct o zbytku filmu a "Doktor" se tak kupodivu nezařadí mezi další Troškovy schizofrenie - jeho filmy jsou silně opovrhovány (až ignorovány) kritiky, ale kupodivu vřele přijímány diváky. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Vystavět film kolem něčí zadnice dokáže fakt jen rektální specialista Troška. Předlohu neznám, ale pochybuju, že skoro celou dobu recykluje vtip o prdeli. Pro naivky jako já ještě dodám, že o Afriku či nějaké dobrodržuství tady opravdu nejde. Co si vlastně myslet o filmu, kde mě nejvíce pobavila Adéla Gondíková? Asi to nemá cenu dál pitvat, jedna hvězda je hlavně za Alžbětu Stankovou, je k sežrání! ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Svandrlikovo knizka je pro me jedna z jeho nej a tak jsem se filmu trochu bal, minimalne proto, ze trailer vypadal dost lacine. Ale nakonec prijemny prekvapeni. Solidne natoceny, sice takova klasicka ceska tragikomedie, ale nastesti to nevypada nejak televizne. Herci sice nic moc nehrajou, ale nikdo vylozene nerusi, ani ten Smid neni tak hroznej a Holubova je naprosto nehorazne neprijemna tchyne. No a co je hlavni, fory fungujou. Nejsou tu za kazdou cenu, ale vetsina jich dokaze pobavit. Takze nevim, proc nedat slusny hodnoceni. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Mistře, úroveň Kameňáku jste nepřekonal. 40letý Jaroslav Šmíd má krásně vyrýsovanou postavu. Ani 44letý Jiří Langmajer nevypadá svlečený špatně. Troška se v pro něj typickém výběru pěkných lokací tentokrát vydal až do Keni. Nutno podotknout, že těch několik záběrů byly nejhezčí okamžiky filmu. Jo a pak ještě výprask, který udělila Adéla Gondíková Tereze Bebarové. Když to sečtu a podtrhnu, vyjde mi jedna hvězdička. ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je debilita největší úrovně. Vážně a zcela nezaujatě a zcela jen podle samotného filmu. I kdybych od Trošky ještě nic neviděl. Tohle musím nesnášet. Tohle musím nenávidět. Vrchol nevkusu. Nemůžu popadnout dech, jak rád bych to vykřičel do světa. Ani ke Kameňákům jsem po zhlédnutí necítil tak strašný odpor. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Ve filmu si zahrála i pěvkyně Hana Křížková. Ztvárnila cestující v letadle. (M.B)
  • Ve scéně, kdy na konci filmu stojí doktor Čeněk Dobeš (Ladislav Šmíd) se svou přítelkyní na louce a zhlíží na vesničku opodál, mají před zraky Hoštice u Volyně, známé ze Troškovy filmové série Slunce,Seno.... (korbitch22)
  • Většina lokalit byla situována mimo obvyklé turistické trasy, kde byl běloch atrakcí. (blackrain)

Reklama

Reklama