Reklama

Reklama

Cizinec (Daniel Craig), který se probral z bezvědomí poblíž města Absolution, si naprosto vůbec nic nepamatuje. Jediným vodítkem k jeho minulosti je podivný náramek na zápěstí. Celková amnézie je mrzutá věc, obzvlášť když se ocitnete ve městě, které nenávidí lidi odjinud a kde vládne tvrdou rukou nesmlouvavý plukovník Dolarhyde (Harrison Ford), jenž ho řídí metodou pěsti a biče. Absolution žije ve strachu a brzy bude ještě hůř. Shůry přicházejí podivné zvuky a oslepující světla, obyvatelé města beze stopy mizí a nikdo neví, jak se bránit a kdy přijde řada na něj – tomu se říká permanentní teror. Paradoxně právě cizinec, kterého pronásledovali od chvíle, kdy se v jejich městě objevil, se stane jejich jedinou nadějí. Postupně se mu vrací paměť, a jak si vzpomíná, kde byl a co tam prožil, uvědomuje si, že drží v rukou klíč k tajemství, které zdejším kovbojům dává aspoň nějakou naději v boji s  technologicky mnohem vyspělejším protivníkem. Otázkou je, jestli mu chronicky nedůvěřiví obyvatelé uvěří a jestli mu Dolarhyde dobrovolně přenechá otěže vlády nad městem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (1 121)

Kaka 

všechny recenze uživatele

To, co se ze začátku jeví jako neotřelá bejkovina, plná šťavnatého vizuálu (je zde vidět rukopis režiséra Ironmana) se postupem času mění v kupu klišé a tupou přehlídku vizuálních efektů rozličných forem i kvalit. Dlouhou dobu jsem neviděl něco koncepčně a dramaturgicky tak nezvládnutého, jako je závěr tohoto filmu. Klišé na klišé - finální bitva a classic katarze, kterou jsem viděl milionkrát předtím. Od tohoto kousku už dle názvu možná nikdo nic moc nečekal a ani se nedočká. Nechápu ten šílený rozpočet. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Čo na tom stálo 160 melónov? Kovboji a votrelci vypadajú podobne ako Jonah Hex a takú istú majú aj (ne)kvalitu. Jeden charizmatický (nie však v tomto filme) herec v hlavnej úlohe, jedna terajšia sexbomba (ale tak ako nezabrala Megan Fox, nezaberá ani Olivia Wilde), jeden hrozne napísaný scenár a ešte horšia réžia. Film je to veľmi toporný, neprekvapivý, nevtipný, bez napatia a bez naozaj dobrej scény. Celý film som si hovoril len jediné - ako to mohlo celé dobre vypadať. Ale nevypadá... ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Roberto Orci, Alex Kurtzman, Damon Lindelof, Mark Fergus, Hawk Ostby .. Zoufalá rutina. Na to, kolik zvučných jmen stojí v produkčním zázemí, jde ve výsledku o hodně rozpačitý počin, kterému podráží nohy zvláště scénář, kdy se oněch pět autorů (zjevně zaplacených již dopředu) nad společným projektem zřejmě nescházelo moc často. Aneb Jon Favreau prostě snesl vytunelovaný záprtek oproti zlatému vejci, jakým byl Iron Man. Stejně platná je i bohatá herecká sestava, která se potácí prérií ve dne nebo studiem v noci, bez náležitého využití. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Z tohto filmu mam zmiesane pocity, tak ako tvorcovia zmiesali sci-fi s westernom. Jednak mam rad, akcie, dobrodruzstvo, sci-fi, aj thrillery - vsetko sa v tomto filme objavilo, ale otazne je, ci to bol stastny napad to takto zmiesat, ked sa to dalo vymysliet aj v sucasnosti, co by sa mi viac pacilo. Daniel Craig mi opät pripomenul razantneho a miestami i brutalneho Jamesa Bonda, za to Harrison Ford sa snazil svojou drsnostou odlisit od svojej sympatickej role Indiana Jonesa, ale s tym klobukom sa proste na to nedalo nemysliet. Bol som spokojny s akcnymi scenami, hlavne vo chvili, ked sa na scene objavili mimozemstania a zacali vsetko nicit, pretoze vybuchy a explozie mali v kine svoje caro hlavne vdaka zvukovym efektom, ktore su v kine extremne hlasno. Vdaka hodnoteniam a viacmenej negativnym kritikam na CSFD som bol pripraveny na velmi zly film, ale nastastie to zase az take zle nebolo, ale nezasluzi si to ani 80%. To by som od rezisera oboch IRON MANOV (2008 a 2010) ocakaval trosku viac. Steven Spielberg musi mat akesi dobre kontakty s emzakmi, kedze takmer v kazdom filme, kde si emzaci zahraju, vidim jeho meno pod vykonnym producentom, ale nie je to ziadna novinka, ked si spomeniem na jeho zaciatky este na BLIZKE STRETNUTIA TRETIEHO DRUHU (1977) a zatial to vo svojej filmografii ukoncil stvrtou castou INDIANA JONESA (2008). Len tento rok to boli opät TRANSFORMERI a nedavno i SUPER 8 a do tretice i tento film. _________ Daniel Craig - (Jake Lonergan) +++ Harrison Ford - (Woodrow Dolarhyde) +++ Abigail Spencer - (Alice) +++ Buck Taylor - (Wes Claiborne) +++ Olivia Wilde - (Ella Swenson) +++ Sam Rockwell - (Doc) +++ Matthew Taylor - (Luke Claiborne) +++ Cooper Taylor - (Mose Claiborne) +++ Clancy Brown - (Meacham) +++ Keith Carradine - (Šerif John Taggart) +++ Produkcia: Steven Spielberg, Ron Howard, Brian Grazer +++ (Videl v kine 03.09.2011) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tak úplně nevím, jestli je tragičtější scénář, který se místy zamotává do své prostoduché debility úplně zbytečně, nebo (opět) zoufale leklý Jon Favreau, pod jehož rukama vzniklo cosi, co připomíná televizní inscenaci bez jediné kulervoucí scény, do které se omylem nasáčkovalo hned několik megahvězd. I když úvod vypadá celkem nadějně, zbytek filmu ubíhá v nekonečné zoufalé křeči, která je sice směšná, ale ani náhodou zábavná. Zajímalo by mě, za co štáb utratil těch 160 melounů. Asi za ohnivou vodu a povětrné ženštiny. Na Kovbojích a vetřelcích je to vidět - a přitom tohle mohlo a mělo být fakt dobré. Jenže to by to musel realizovat někdo, kdo má aspoň rámcovou schopnost žánrová klišé shazovat a ne je pouze mechanicky napodobovat (a špatně!). ()

Galerie (235)

Zajímavosti (23)

  • Keď sa Jake Lonergan (Daniel Craig) rozpráva prvý krát pri bare s Ellou Swenson (Olivia Wilde) a nalieva si whisky, má v poháriku naliate, no v nasledujúcom zábere si doňho nalieva z fľaše opäť. (Lukoh)
  • Harrison Ford (Woodrow Dolarhyde) se na natáčení dopravoval helikoptérou, kterou sám pilotoval. (Brousitch)

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Expendables 3 – Cage, Eastwood, Ford?

Expendables 3 – Cage, Eastwood, Ford?

14.08.2012

Jde samozřejmě především o zbožné přání producentů a tak trochu laciný způsob, jak před premiérou dvojky ještě jednou vydatně zčeřit mediální hladinu. Zkusme si z toho ale vytáhnout i relevantní… (více)

Oldman vs. Ford: high-tech špionáž

Oldman vs. Ford: high-tech špionáž

24.07.2012

V sobotu 21. 7. oficiálně odstartovalo natáčení thrilleru o korporátní špionáži Paranoia. Chrisův mladší brácha Liam Hemsworth (v pořádné akci se předvede díky roli v The Expendables 2) si ve filmu… (více)

Reklama

Reklama