Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dan Saxon (Charlie Sheen) je horlivým a výbušným arizonským policajtom, ktorý vypisuje pokutové bločky a dohliada na miestnych indiánov. Jeho výbušnosť ho dovedie do situácie, v ktorej má na výber buď odchod do dôchodku, alebo úlohu v tajnej operácii. Jeho úlohou má byť nepozorovane preniknúť do motocyklového gangu, ktorého členovia obchodujú s drogami a zbraňami. Saxon úspešne zvládne svoju úlohu a zapadne do motorkárskeho prostredia. Postupne sa vytvára jeho vzťah k fotografke Renee (Linda Fiorentino), ktorá pozoruje život gangu, ale zároveň tiež odhaľuje Danovu totožnosť. A ten, akoby posadlý týmto novým spôsobom života, začne pochybovať o tom, na ktorej strane vlastne stojí. Naviac ho neustále prenasleduje tieň vlastnej minulosti. Zdá sa, že mu nezostáva nič iné než podľahnúť. (sliver)

(více)

Recenze (82)

V4nd4l 

všechny recenze uživatele

Příběh o policajtovi v přestrojení zasazený do motorkářského prostředí s Charlie Sheenem a mým oblíbencem Michaelem Madsenem. Na rozdíl od o rok mladšího Stone Cold je Byond the Law o dost méně akční, má nesrovnatelně lepší hudbu (Chris Rea, Asphalt Ballet, škoda že aspoň u jedné scénky nezazněli Motorhead), lepší herce a narozdíl od Briana Boswortha, který v SC hlavně rozbíjí hlavy a střílí a má jasno kam patří, předvede Charlie působivou proměnu v motorkáře a ještě si najde novou rodinu – mladou novinářku (Linda Fiorentino) a její dceru. Scén z jejich rodinného života je tam o jednu víc než je nutné (kdo je zvědavý na to, jak policajt/motorkář dělá dítěti koktejl?), ale to není zas takový nedostatek. Postavy, scénky i dialogy jsou taky dobré, takže určitě 5 hvězdiček, které bych stejně dal už jen kvůli hudbě. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hej čůro, tenhle film byl psycho-kurva-delickej ti řikám. A stejně takovej byl i českej dabing, kterej tomu narval takový koule, že jsem během filmu málem upad ze židle. Tady je drsný úplně všechno. Vostrej devadesátkovej akčňák, kterej mi ve vzpomínkách chyběl. Film, u kterýho už teď vím, že na něj nikdy nezapomenu. Charlie Sheen, jak kdyby se narodil pro podobný role. Dokonalý! ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

A pozeram, ze niektori tu maju tendenciu ist permanentne proti prudu ... amne sa nechce., ja som s atym proste nechal unasat. Filmecek na urovni, hoci Karla Esteveza nemusim. Su i take miesta na Zemi ktore ho volaju Charlie Sheen. Raz sa totiz ozral - tusim to bolo v 90. rokoch - a s nozom v zuboch a sekerou v ruke nahanal svoju zensku po dome s tym, ze ju zabije - este ta osipana si bola tu sekeru nabrusit : 77 % ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Jestli chceš, naučím tě chodit, mluvit i srát jako motorkář." Sympatické béčko s Charlie Sheenem v hlavní roli. I když si Ve stínu gangu pohrává se stejným námětem jako příbuzný Studený jako kámen, jde si každý film svou vlastní cestou a každý používá jiné "výrazové prostředky". Zatímco "Studený" Brian Bosworth byl jen bezduchá půltunová mašina, která převálcovala všecho, co jí stálo v cestě, Charlie Sheen je tu normální chlap (byť vypadá jako Krakonoš), ze své práce radost moc nemá a navíc se musí potýkat se zlými duchy své minulosti. Mimo jiné vás čeká pár správných motorkářských hlášek ("Psychokurvadelický!") a taky Michael Madsen, který dokazuje, že vždy byl a bude jen rádoby "cool" béčkařem s rostoucím bříškem. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Pozapomenutá akční krimi s tradičně dobrým Charlie Sheenem v hlavní roli. Pozadu rozhodně nezůstává Michael Madsen, kterému takovou roli věřím určitě víc, než třeba tu, jenž ztvárnil v Zachraňte Willyho. Dnes již devadesátková klasika, která má stále co nabídnout. Pohodová, místy napínavá infiltrační podívaná. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Dan Saxon aj jeho partner Virgil (Leon Rippy) oficiálne skončili s prácou u polície. (Smok)
  • Film bol inšpirovaný skutočným príbehom zástupcu šerifa menom Dan Saxon (Charlie Sheen), ktorého boj s podsvetím vyústil vo viac ako 200 zatknutí. (Smok)
  • "Krvák", stelesnený hercom Michaelom Madsenom, si momentálne odpykáva prvý z troch po sebe idúcich doživotných trestov za vraždu a obchodovanie s drogami. (Smok)

Reklama

Reklama