Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny ztřeštěné komedie Jestli se rozzlobíme, budeme zlí režiséra Marcella Fondata jsou dva automobiloví závodníci a věční rivalové Kid a Ben. Přestože dříve by je nikdo neudržel v jedné místnosti, teď se od sebe oba odmítají hnout. Alespoň dokud nevyřeší, komu bude patřit závoďák Buggy – výhra z jejich posledního závodu. A právě zbrusu nové vozítko zapříčiní, že se nesourodá dvojice dostane do křížku s gangsterskou bandou, jejíž šéf, podněcovaný psychopatickým doktorem, chce sobě a celému světu dokázat svou moc. V příběhu plném bláznivých situací, honiček a bitek se hlavních rolí chopilo oblíbené komediální duo Terence Hill a Bud Spencer. (Česká televize)

(více)

Recenze (512)

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější film s Hillem a Spencerem. Nevím, zdali je právě tahle komedie proslavila, ale rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co nám tato dvojice kdy nabídla. Nechybí klasické bitky, které se objevují snad v každé komedii italských komiků. Velký neřeší když nějakou tu ránu slízne, útočníkovi jí totiž oplatí pětkrát větší razancí. Štíhlý se zase ranám uhýbá s akrobatickou lehkostí a teprve pak zaútočí. Za dvě nejlepší scény považuju marnou snahu odstřelovače Paganiniho, poslat ústřední dvojici do věčných lovišť a také vystoupení sboru za nápěvu la-la-la-la. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Uno dos tres, Lalalala la la, lalalala la la., bm brm brlllllll bm brm brllllll.........hm........ HA!!!!!! Kdo by neznal nápěv sboru společně s bassbarytonem Budem, jako by snad ani nemohl existovat. Tento film, je rozhodně tou nejlepší show, kterou tito dva pánové kdy natočili. Skvěle rozehraný příběh, maestro Paganini, nadupaná autíčka, ještě silnější mašinky, hlášek k prasknutí a v neposlední řadě bitky, které málokoho nechají bez úsměvu. A k tomu ústřední píseň Dune Buggy, která baví do dnes. Děkuji za přečtení a já odcházím na teplé párky a studené pivo. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Chytlavá melodie a jde se na to. Tyhle typy filmů uměli nejlíp Bud s Terencem. Správňáci vyhrávají a darebáci dostanou po papuli. Nejvíce mě vždy rozseká raketa v lunaparku a samozřejmě Paganini. Svého času se naši hoši potřebovali odpoutat z Divokého západu, ale koncept jejich filmů zůstává nicméně stejný. Tu všudepřítomnou pohodu z jejich filmů nikdo dodnes nedokázal přenést. 85% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Watch Out, We're Mad" je absolútnou kultovou klasikou. Môžem to vidieť miliónkrát a vždy sa na tom pobavím. Rozmýšľal som rokmi nad tým, prečo môžem film Buda Spencera a Terenca Hilla kedykoľvek vidieť. Napriek tomu, že idú všetky podľa podobných formuliek, len sa odorhávajú v inej krajine, alebo majú naši hrdinovia iné zamestnanie a podobne. Alebo sa odohrávajú aj v inom čase. Ako to, že môžem vidieť kedykoľvek ktorýkoľvek? Veľkú zásluhu má na tom práve naša ústredná dvojica. Spencer a Hill mali obrovskú charizmu a okrem toho mali spolu vynikajúcu chémiu. Vždy ste v nich videli ľudí a ich doťahovačky ma vždy veľmi bavili. V reále to museli byť najlepší kamaráti a na tých filmoch je to vidno. Hrá sa im vždy spolu veľmi dobre a je to jedno kde a kedy. No tento film je podľa mňa špeciálny. Áno, funguje to podľa tých istých formuliek, no myslím si, že jednotlivé scénky tohto filmu sú ešte vtipnejšie. Keď vidím scénku s automatom na Pepsi tak sa vždy rehocem. Keď vidíme Paganiniho (ktorý mimochodom predbehol Darth Vadera v tom, že dostal svoju vlastnú skladbu) nemá to chybu. Plus jeho finálny osud je absolútne perfektný. Celá časť v spevokole je dokonalá vďaka nemu. Mám rád nášho "kvázi" zloducha (šéfa), ktorý si niektoré časti užíva ako malý chlapec. Je v podstate len manipulovaný skutočným zloduchom, ktorého reprezentuje "Doktora". A páči sa mi ako šéf veľmi dobre zhodnotí, že jednoduchšie by bolo, keby im kúpili tú ich Dune Buggy a mali od toho všetkého pokoj. Lenže celá akcia je nakoniec oveľa drahšia, lebo Hill a Spencer to vedia jak s päsťami, tak s motorkami a aj autami. Časť kde bojujú proti motorkárom je pre mňa jeden z highlightov filmu. Keby z toho niekto urobil animovanú komédiu, tak by to bolo úplne dokonalé. Lebo celé je to ako animovaná komédia, len je to hrané. A samozrejme nechýbajú bitky, nechýbajú pamätné hlášky ("vždyť já už nemám ceny!") a veľká dávka zábavy. Videl som to miliónkrát a určite sa k filmu vrátim znovu. Hodnotenie: A+ ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Dvě buginy, dva flegmatičtí rozzlobení závodníci, dva zloduchové zralí pro Freuda, dvě veselé rvačky a spousta prázdného místa mezi nimi. Celkem za dvě. Vysoké hodnocení tohoto filmu zřejmě vyplývá z nostalgie po dětství a původní lidové jednoduchosti, která je vlastní všem, kdo nevyrůstal od narození v akademii věd – jde jen o to, jak hluboko tu jednoduchost mají v sobě. Dejme tomu, že jsem tento film viděla příliš pozdě, když mne již zasáhla jakás takás výchova. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (34)

  • Ačkoliv Bud Spencer (Ben) vypadá jako větší jedlík, ve chvíli, kdy do bistra vtrhnou mafiáni, prohrává s Terencem Hillem (Kid) na buřty 14:17 a na piva 7:8. (Robbi)
  • Scéna se zapáleným autem, které Bud Spencer (Ben) a Terence Hill (Kid) jedou uhasit do myčky, byla natáčena s vozem Ford Escort MKI Mexico. (Stocki)
  • Ve scéně, kdy Ben (Bud Spencer) posílá v lunaparku po dráze raketku, jsou ve scénách, kdy raketka jede ve spodní části, vidět u podvozku elektrické výboje, což vypovídá o tom, že se ve skutečnosti jedná o upravenou autodráhu. (Rubicon)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama