Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 7

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2017, 7 h 10 min (Minutáž: 56–80 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Alfie Allen, Jacob Anderson, Pilou Asbæk, Hafþór Júlíus Björnsson, John Bradley, Jim Broadbent, Keisha Castle-Hughes, Gwendoline Christie, Emilia Clarke (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Noční král a jeho družina jsou blíže, než kdy dříve. John Sníh se pokouší sjednotit rody, aby mu pomohli v boji proti nim. Ovšem je tu ještě Cersei Lannister a její touha ovládnout všechna království. Daenerys se se svojí družinou vrací domů... (Varan)

Videa (10)

Trailer

Recenze (110)

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6,5/10. - 7 série Hry o trůny je předposlední série seriálu, a je zde již vidět, že nečerpá z předlohy, ale je již sepsána duem tvůrců tohoto seriálu, oproti všem se dost / skoro ve všech ohledech liší, je taky o hodně kratší a má fungovat jako vyvrcholení před 8 sérii. Jako nevím nevím, začíná to tu už smrdět špatně sepsaným koncem o kterým furt slýchám a za mě to už není ono co to bývalo i když seriál pořád má svoje kouzlo plus 7 série mi přišla už dosti víc akčnější oproti předešlím, ale přesto se nazapomíná na dialogy. A taky mohli to pořád vecpat do 10 ep. Poslední epizoda má 1 h 20 m což je dosud největší přepal. Sem zvědav co seriál předvede v poslední sérii. Zatím se to ještě zuby nehty drží, ale není to opravdu nic světoborného jako tomu bývalo, reálně to je už nuda. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když mě hanba fackuje, musím přiznat, že jsem po předchozí řadě doufal ve zlepšení. Ano, mea culpa. Většinu toho,co jsem chtěl napsat, už přede mnou zvládl KM Phoenix, takže bych jen dodal, že mi opravdu vrtá hlavou proč rod Greyjoyů nevládne v Západozemí, když je evidentně nejpočetnější. Přestože Yara a Theon odplují se stovkou lodí, Euronovo loďstvo dokáže zaplnit celý obzor, jeho lodě navíc obeplouvají kontinent takovou rychlostí, že se Euron musel několikrát vidět i zezadu. Takovou rychlost mohou vyvinout už jen Daenerysini draci, ale ti alespoň létají. Nepochopil jsem, co se stalo s Malíčkovým myšlením (Alzheimer? Demence?), protože jeho intriky byly už velice chabé a průhledné, což je škoda. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Siedma séria má strašne veľa logických chýb a v niektorých miestách až príliš tlačí na pílu. Až na pár naozaj výborných scén, je to ale skôr prológ k veľkému finále. Neviem. V tomto smere so čakal väčšiu prepracovanosť. Neviem či je to menším počtom dielou, alebo faktom, že George R.R. Martin ešte svoje knižky nedopísal. Každopádne finálny diel potešil. 7. séria - 70% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedmička je lehká evoluční korektura oproti předešlým dílům. Těžko říct, zda za ní může výměna scénáristy, či zkrácení o tři díly, každopadně ať je to jak chce, změna je to markantní. Jednak co se týče posunu a rychlosti plynutí děje a jednak až neuvěřitelně skokově rychlé přesuny hlavních hrdinů z lokality A do lokality B. S trochou nadsázky se dá řict, že tam draky mají snad všichni, nebo je používají namísto dopravních prostředků. Ani tento neduh však neubírá na tvůrčí atraktivitě a faktu, že ať se stane téměř cokoliv, tak vůle diváka toleratovat to jen kvůli tomu aby viděl, jak dopadne souboj living vs death, je nezměrná. Specielně po těch posledních pár minutých poslední epizody, která rozdává na osmičku impozantní karty a opět bude na co se těšit. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velkolepější, akčnější, výpravnější a krutě nostalgická. Taková je předposlední řada Hry o trůny, která za svými předchůdci zaostává ve vychytralých zvratech, intrikách a kvantitou dialogů. Vše však vynahrazuje ostře nastaveným tempem, které si nebere s nikým a s ničím servítky a ukazuje jeden epický výjev za druhým stylem, že by si je jen blázen nechtěl bez připomínek vychutnat. 8.5/10 Více v mé plnohodnotné spoiler free recenzi na webu Filmový Guru. ()

Galerie (454)

Zajímavosti (13)

  • Poprvé se v sérii objevuje Dračí jáma, aréna postavená několik století zpátky s cílem „ustájit“ draky rodu Targaryenů. (mikki089)
  • Na cestu za Zeď se vydá dohromady 10 lidí. Během bitvy s nemrtvými a medvědem prokazatelně zemře 6 lidí. Ovšem zpátky se dostane pět hrdinů + Gendry, který běžel pro pomoc. To je dohromady 12 lidí. (Timak)
  • Je vidět, že Dothrakové nosí kousky lannisterského brnění z jejich vítězství v Tumbletonu. Jeden voják je viděn s paldronem lannisterského velitele, další jsou viděni s výstuhami na pažích a někteří s ozdobnými lvími brožemi. (mikki089)

Reklama

Reklama