Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 7

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2017, 7 h 10 min (Minutáž: 56–80 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Alfie Allen, Jacob Anderson, Pilou Asbæk, Hafþór Júlíus Björnsson, John Bradley, Jim Broadbent, Keisha Castle-Hughes, Gwendoline Christie, Emilia Clarke (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Noční král a jeho družina jsou blíže, než kdy dříve. John Sníh se pokouší sjednotit rody, aby mu pomohli v boji proti nim. Ovšem je tu ještě Cersei Lannister a její touha ovládnout všechna království. Daenerys se se svojí družinou vrací domů... (Varan)

Videa (10)

Trailer

Recenze (109)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Větší, akčnější a taky bohužel hloupější. A zatímco zrychlení děje a úbytek linek mi zase tolik nevadil, šlapání na charakteristiku postav a vynechávání esenciálních dialogů mezi postavami už definitivně ano. Před finále tak Hra o trůny škaredě padá pod fantastickou laťku nastavenou v minulé sezóně a budu hodně zvědavý, jestli se ještě tvůrcům povede vzchopit. Doufám v to. 7/10 ()

krauset 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední dvě řady Hry o trůny je možné vnímat jako celek, a právě tady nastal rapidní sestup v kvalitě. Až do čtvrté epizody The Spoils of War, což je s přehledem nejpovedenější díl řady, je série kvalitní, ale jakmile Tyrion přijde s nápadem ukázat Cersei nemrtvé,  jde ke dnu jako Viserion. A fakt, že ve stejné epizodě říká Arcimistr, že by Citadela potřebovala důkaz o existenci Bílých chodců, jen aby se v posledním díle konala soukromá audience u Cersei bez jakéhokoliv pokusu Tyriona-Jona-Daenerys dostat ji pod tlak pozváním šlechty a zorganizováním  mezinárodní konference, je tristně absurdní. Weiss s Benioffem celou sérii natahují, aby si mohli nechat rozřešení všech zbylých konfliktů (Bíli chodci, Cersei, Daenerys) až do poslední řady, takže všichni dělají slabomyslná vojenská rozhodnutí jen proto, aby Daenerys neporazila Cersei příliš brzy. Série, která má na IMDb skoro každou epizodu nad 9 ve skutečnosti není o nic lepší než ta poslední a sužují ji obdobné neduhy (příliš se mluví o ději nebo o minulosti, postavy nejednají v souladu s charakterem, ale tak, jak vyžaduje děj, skoky v čase a místě). Také je to série, která začala s úmyslným zatajováním informací divákovi a nezobrazováním klíčových rozhovorů, abychom byli na konci šokovaní (viz osud Malíčka). Z nějakého důvodu se to ale ještě fanoušci jali přehlížet. Žebříček sérií na TVZone. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sezóna plná paradoxů. Koherentní vyprávění, logika a world-building ustupuje přiznanému fanservisu, v němž tvůrci světelnými rychlostmi přemisťují postavy, aby se sobě mohly postavit v produkčně nejdražších scénách v historii televize. Nakonec těsné guilty pleasure a podívaná, která tady co do měřítka nebyla snad od Pána prstenů. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ikdyž bych těch výtek taky asi našel dost, nemám problém (stejně jako v šestce) napálit pět hvězd. Hlavně za to ďábelské tempo, ve kterém se jede jede v každém ze sedmi dílů a díky tomu nezbývá čas na "zbytečné dialogy". Akce je v téhle sérii tolik jak v prvních třech dohromady - takže dokážu pochopit, že má s tímhle někdo docela problém. Mě tohle ale vyhovuje. Kdo má ale čekat rok a půl na další sérii? ()

filmsim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velkolepější, akčnější, výpravnější a krutě nostalgická. Taková je předposlední řada Hry o trůny, která za svými předchůdci zaostává ve vychytralých zvratech, intrikách a kvantitou dialogů. Vše však vynahrazuje ostře nastaveným tempem, které si nebere s nikým a s ničím servítky a ukazuje jeden epický výjev za druhým stylem, že by si je jen blázen nechtěl bez připomínek vychutnat. 8.5/10 Více v mé plnohodnotné spoiler free recenzi na webu Filmový Guru. ()

Galerie (455)

Zajímavosti (13)

  • Je vidět, že Dothrakové nosí kousky lannisterského brnění z jejich vítězství v Tumbletonu. Jeden voják je viděn s paldronem lannisterského velitele, další jsou viděni s výstuhami na pažích a někteří s ozdobnými lvími brožemi. (mikki089)
  • Slavný zpěvák Ed Sheeran, který měl v této epizodě malou roličku, si dočasně smazal svůj účet na Twitteru poté, co se stal terčem posměchu ze strany fanoušků seriálu. (hypo97)
  • I přesto, že má tato série pouze 7 dílů, její natáčení trvalo déle, než u předchozích řad. Natáčelo se 6 měsíců, od srpna 2016 do února 2017. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno