Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon Sníh organizuje obranu Severu. Cersei se pokouší vyrovnat rozdíly. Samwell zjistí zásadní informaci. Daenerys se vrací domů. (HBO Europe)

Recenze (69)

Aki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže jaký je začátek nové série Hry o trůny? Strhující? Dramatický? Šokující? Pokud jste něco z toho očekávali, byli jste pěkně naivní, mí internetoví přátelé, protože je to pěkná slabota. Absolutně žádný plot twist, akce, ani nic jiného, co by mě navnadilo na příští díly. Plitké a o ničem. A opět tu samozřejmě máme strašně drsnou Aryu a dramatickou Daenerys drsně hledící do dáli. Ach, jak se mi po vás stýskalo holky… Ale abych vypíchl i nějaký ten plusík. Scéna s panem Friendzonem (teď už spíše Friend… stonem) byla dost cool. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paradni uvod do sedme rady jen co je pravda. Vsechny linky jsou skvele rozehrane k tomu, abysme dostali nabusenou radu a vypada to, ze ji fakt dostaneme. Po vizualni strance to je jeste vetsi zradlo nez posledne, kamera uzasna, kulisy bombasticke a celky valecnych lodi a fantastickych mest? Radost pohledet. ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravidelné konzultace s Georgem R. R. Martinem měly svůj smysl a představovaly spolehlivou prevenci proti scénáristickému tápání. Přesně v polovině šesté série se totiž Benioff s Weissem rozhodli převzít příběhové otěže seriálu do vlastních rukou a s Georgem R. R. Martinem ukončili spolupráci. Tím došlo ke zrození zcela odlišného Game of Thrones, které disponuje množstvím logických přehmatů či nezáživným přešlapováním na místě. Dragonstone zaujme působivou úvodní desetiminutovkou, během níž jsem si říkal, že se snad vrátil Martin zpět, ale postupem času se vše vrátí do starých kolejí a my sledujeme otravné mudrování Lady Mormont, nekonzistenci v podobě polidštěných lannisterských vojáků či dokonalou parodii knižního Eurona. Děj bohužel podle očekávání zamrzl v celém Westeros a za přínosné tak považuji pouze okénko do Citadely, které je navíc obohaceno o jednu značně sugestivní montáž. Hodnotím čtyřmi hvězdami a to zejména za konec předlouhého čekání na novou sérii. Příště již budu o poznání kritičtější. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasická první epizoda nové série. Připomenutí, kde postavy jsou (respektive, kde jsme je před rokem opustili), naznačení příběhových linií a ochutnávka toho, co přijde. Bylo by to za čtyři, ale je to tak skvěle podané a repliky charakterů natolik peprné, že tomu tu hvězdu přidám. Bravo a těším se na epizodu dvě. 85% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nikoho nepřekvapilo to, že první díl opět zkratkovitě rekapituluje všechny dějové linky všech hlavních hrdinů. K tomu poměrně netradiční repete galapředstavení Aryi Stark. ale jinak úvod klasický. Našlapuje se pomalu, obezřetně. Sživáme se s postavami, aby katarze v dalších příbězích byla o to silnější. Od tvůrců tah na jistotu, pro diváka ale velmi rozvláčné tempo. V nějaké sérii by to možná chtělo změnu a urvat někomu koule už z gruntu od začátku. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (2)

  • Slavný zpěvák Ed Sheeran, který měl v této epizodě malou roličku, si dočasně smazal svůj účet na Twitteru poté, co se stal terčem posměchu ze strany fanoušků seriálu. (hypo97)

Reklama

Reklama