Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon se setkává s Theonem, zatímco Daenerys útočí na Lannistery. Arya přijíždí na Zimohrad, kde se setkává se Sansou a Branem. (KajusaK)

Videa (1)

TV spot

Recenze (76)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci se při psaní čtvrté epizody opět vrátili k osvědčeným hovorům o ničem, v nichž vyniká zejména Malíček, aby si divák našel i něco pro zasmání, postavili Aryu s její Jehlou do cvičného souboje proti Brienne s jejím jedenapůlručákem, Arya však v sobě nezapře Starka a v klidu údery vykrývá. A teď pozor!! Spoiler jak hovado!!! Hádejte, kdo se neutopil? A Emmy za nejlepší seriálovou robinsonádu získává.... Bronn! Šmarjá, to byl zas srágol. ()

Reklama

Karp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Je to moc dlouhý, je to moc krátký, jenom se tam mluví, nemluví se tam..." G.R.R.Martin se v Hostině pro vrány rozžv... ehm... rozpovídal takovým způsobem, že ho to nepřešlo ani v Tanci s draky. A je nutno říci, že ani v prvních třech knižních dílech se, co se týče mluveného slova, nedržel zpátky. Ostatně, jak by také v navazujících dílech nenastavoval, když Písně ledu a ohně měly být původně pouze trilogií. Nakonec by knih stejně jako TV sérií mělo být sedm. Jestli se dočkáme knižního zpracování není vzhledem k věku autora zřejmé, tak alespoň seriál dojde svého konce. Karty byly rozdány již před touto sérií a to co je momentálně k řešení, spočívá pouze v tom, jak vkusně vytvořit co nejzajímavější vycpávku před finálním střetem. A nutno říci, že se to autorům i přes naprosto zbytečné reptání diváků poměrně daří. Martinovy knihy jsou komplexní od sáhodlouhých popisů k napínavým střetům. Stěžovat si proto, že jednou je díl makový a podruhé tvarohový, je tedy svým způsobem zbytečné. Po Spoils of War nabitém souboji lze očekávat, že další díl bude pro změnu zase povídavější... Nicméně ani dějově se čtvrtá epizoda nedrží zpátky, jen je nutné si uvědomit dopady všech skutků a činů. Akce má obvykle více příznivců než promyšlený "pokec", a proto se tento díl dočkává adorace. Nikoliv nutně nezasloužené... Štastná setkání, bitky kam se podíváš, sliby se plněj o Vánocích a dluhy se platěj vždycky, pojď na mě z boku a borec na konec alespoň ve stručné charakteristice. Nemyslet, dívat se a být spokojen - jediný úkol pro diváka. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tri epizódy po sebe tu máme stále väčšie a väčšie vojnové scény a čo viac si od fantasy seriálu priať. Našťastie ale funguje aj komorná zložka, pretože sa po dlhom čase stretáva viacero súrodencov, čiže ide o ďalší míľnik, ku ktorému dej celý čas smeroval. V druhej polovici sa už rozpúta vojnové peklo, umocnené neustálym chŕlením dračieho ohňa. To som zvedavý, kam chcú tvorcovia túto sériu ešte vygradovať. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dumb and Dumber zase v akci. :-/ Jeden by si myslel, že když se spojí dohromady Tyrion, Jon Sníh a Daenerys, tak to bude nejsilnější společenství dosud a budou se dít velké věci. Místo toho tyto postavy postávají už druhým dílem vedle sebe na pláži a kecají nesmysly ("já jsem královna... blá blá, za můj neúspěch můžete vy... blá blá"), které by nikdy tento seriál neproslavily, kdyby tohle byla první až třetí série. Setkání Aryy a Sansy taky nic moc, Bran je totální mentál - postava, co tam už dávno nemá co dělat (spolu s Missandei, Šedým červem a Samem). "Vtipná dvojka" Jaime a Bronn, ti tam straší všechny diváky s vkusem už nějaký ten pátek a jsou čím dál otravnější. A tvůrci ani neměli na to, na konci takto jalového dílu, zabít jakoukoli postavu. Když bývalo těch dílů deset v sérii, v každém se toho stalo víc, než teď, kdy už jsme za polovinou a akorát v minulém dílu zemřela jedna z posledních dobrých, zábavných, dobře napsaných a dobře zahraných postav. Dala bych jednu hvězdičku, ale ta druhá je za ten obstojný souboj na konci, který teda k ničemu nevedl a za draka. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (6)

  • Je vidět, že Dothrakové nosí kousky lannisterského brnění z jejich vítězství v Tumbletonu. Jeden voják je viděn s paldronem lannisterského velitele, další jsou viděni s výstuhami na pažích a někteří s ozdobnými lvími brožemi. (mikki089)
  • Poprvé se v sérii objevuje Dračí jáma, aréna postavená několik století zpátky s cílem „ustájit“ draky rodu Targaryenů. (mikki089)
  • První setkání mezi Jonem (Kit Harington) a Cersei (Lena Headey). Ačkoli Cersei navštívila Zimohrad v 1. sérii, ona a Jon se nikdy nesetkali. (mikki089)

Reklama

Reklama