Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 8

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 7 h 8 min (Minutáž: 54–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen, Rory McCann (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Daenerys představí svým věrným plán na osvobození celého kontinentu. Tyrion motivuje Jona k další akci. Jon s pokorou přijímá svou roli. V Drači jámě se rozhodne o vládě nad Westeroskými královstvími. Hrdinové ságy jdou vstříc svým dalším osudům. (DavidWark)

Videa (17)

Trailer

Recenze (225)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vizuálně nejplnější, nejvypiplanější a nejfilmovější série, jejíž drtivá forma bohužel zabijí výrazně méně hutnější a robustnější obsah. Zásadní selhání je pak v absenci většího počtu epizod, jelikož finále ságy by si určitě zasloužlo lépe rozebrané motivace x postav a lepší finální zůčtování. I tak si ale myslím, s odstupem času a se splasknutím hate ohledně přetočení finále, bude na GOT jako celek vzpomínat podobně, jako na Lord of The Rings, protože podobně jak LOTR, tak i GOT definoval v určitých věcech minimálně dekádu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledná séria GoT je zrejme tou druhou najakčnejšou po siedmej. Čakajú nás dve monumentálne bitky, pričom o tej prvej akoby celý seriál mal byť, respektíve k nej smeroval. Je jasné, že intrigy už išli viac menej stranou a do popredia sa dostali nové, veľmi krehké spojenectvá so zámerom boja proti spoločnému nepriateľovi. Osmička má spád, končí podľa mňa logicky a emocionálne správne funguje, pričom tých záverov mohlo byť ale viacero a nemuseli by byť nutne horšie, možno niekedy aj lepšie. No a navyše minimálne pri posledných dvoch sériách zabúdate, že pozeráte seriál, ktorý má nutne nižší priemerný rozpočet na minutáž než fantasy kino filmy, ide skutočne o veľkolepé potešenie pre oko. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zazvonil zvonec a shitfestu je konec. Veškerý úsilí pokřtěné krví a potem tvůrců budované po těch necelých devět let je zde během pár okamžiků nejenom smeteno ze stolu, ale rovnou spláchnuto do hajzlu. Jakožto člověk co tenhle seriál nikdy neměl rád gratuluji k pádu na absolutní dno díky tý nejintenzivnější lobotomii v dějinách televizní produkce. ()

Ozo 

všechny recenze uživatele

Ze sentimentu jedna hvězdička navíc, jinak by to bylo za tři. Nelze ale nevzpomenout na ty roky se seriálem strávené, na to čekání na jednotlivé epizody, na to těšení se na další rok a další řadu, na to netrpělivé zklamání, že poslední řada bude o jeden rok déle. Přes všechna přehnaná očekávání a následná zklamání je Hra o trůny jedna z mých srdcových záležitostí a tak to zůstane. Přeci jen jde o devět let mého života, a život je o tom být občas nahoře a občas dole, tak jako v této, poslední, sérii. P. S. Docela se těším na ty další seriály, týkající se Západozemí, které HBO chystá. P. P. S. Tohle je můj první komentář po téměř pěti letech, myslím, že trucování nad tím, že mi zmizelo tuším dvanáct komentářů v nenávratnu (dodnes jsem nezjistil, proč), bylo dost. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejvelkolepější show, co si může filmožrout naservírovat v televizi, dospěla ke svému nevyhnutelnému konci a zůstane po ní obří díra, kterou snad zaplní nadcházející spin-off(y). A její sledování mi opět přinášelo veškerou radost, ačkoliv tedy i tentokrát vidím mnoho nedostatků a jednu kritickou chybu. Osudy postav, které jsme celé ty roky sledovali, se nachýlily do svého konce (mnohdy bolestného) a mně se už dlouho nestalo, že bych u obrazovky ve tři ráno nehnul ani brvou přes celou hodinu a čtyřikrát dokonce přes 80 minut. Stejně jako u předchozích dvou sezón, jež se konečně oprostily od knih a naplno rozjely velkolepé a nečekané příběhové vizuální veletoče, je i zde silně cítit filmová řeč, tedy ono popkornové/blockbusterové, a v prvé řadě efektní a zjednodušované, řešení příběhových linií a jednotlivých scén, jež se plně podřizuje filmovému médiu a masám akcechtivých fanoušků, kteří se za ty roky postupně nabalili. A to se pánům showrunnerům Danovi a Davidovi bezpochyby povedlo, jelikož sledovanost byla opět rekordní. Nicméně nyní musím prozradit onu zásadní chybu, která mě vytrhávala ze sledování po celých 6 dílů. Bez ohledu na to, co slibotechna Martin o seriálu tvrdí, (nejen) finální řada měla mít minimálně těch klasických 10 dílů. Samozřejmě bych potřeboval klidně další tři čtyři čistě kecací sezóny, které bych si v nadcházejících letech vychutnával, ale to jsme již v říši snů. U 8. sezóny bylo zkrátka až příliš cítit ono uspěchávání, povinný sprint před koncem, mnohé linky, byť třeba došly k uspokojivému zakončení, nebyly dostatečně prokreslené a rozvětvené a (též) na úkor Cersei dostali největší prostor Jon, Arya, Tyrion a Dany. Což o to, jsou to populární postavy a každý díl navíc by stál pořádnou raketu, ale nebyly tu sliby o 90ti minutové stopáži pro většinu dílů? I přesto mě na GoT zkrátka nejvíc mrzí, že to celé končí, pro mnoho lidí navíc s velkou pachutí na jazyku. Za mě říkám, že téměř dvouleté čekání se vyplatilo, takhle trikově vypulírovaný a drahý seriál tu zas nějakou dobu nebude. ()

Galerie (227)

Zajímavosti (48)

  • Natočili sa 3 rôzne konce série, aby sa predišlo prezradeniu toho správneho, ak by náhodou zaúradovali hackeri. Popritom by nemali mať prístup k nemu ani z radov vedľajších a hlavných postáv. (Jozko)
  • Emilia Clarke se nechala slyšet, že je znechucena tím, co její postava Daenerys v této epizodě provedla. (Duoscop)
  • Bronnovy prostitutky se zmiňují o zrzavém vojákovi jménem Eddie: „Vrátil se s popáleným obličejem. Teď už nemá víčka“. Toto je odkaz na postavu, kterou hrál Ed Sheeran v epizodě Dračí kámen (2017), která byla zjevně přítomna, když Daenerys (Emilia Clarke) zaútočila na armádu Lannisterů s Drogonem v epizodě Válečná kořist (2017). Sheeran druhý den na Instagramu odpověděl: „Díky @gameofthrones, věděl jsem, že jsem přeživší. (mikki089)

Reklama

Reklama