Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 8

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 7 h 8 min (Minutáž: 54–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen, Rory McCann (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Daenerys představí svým věrným plán na osvobození celého kontinentu. Tyrion motivuje Jona k další akci. Jon s pokorou přijímá svou roli. V Drači jámě se rozhodne o vládě nad Westeroskými královstvími. Hrdinové ságy jdou vstříc svým dalším osudům. (DavidWark)

Videa (17)

Trailer

Recenze (225)

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8. séria - 80%. Nevidím to síce až tak biedne ako ostatný a uznávam, že je to slabšie oproti ostatným sériám, no napriek tomu mám pocit, že sa náročnosť divákov trošku zmenila voči seriálu za tie roky. Rovnako ako siedma, tak aj osma séria je zbytočne uponáhľaná a kludne to mohlo mať aj desať dielov a áno nájde sa tu par dier v scenári a nelogických blbostí, ale dokazal som to tvorcom zhltnúť, pretože ma to jednoducho baví a dobre sa to pozerá. Som spokojný s tým ako to skončilo, stále je na čo pozerať a aj v poslednej sérii ma seriál stále čím prekvapiť. The Journey Ends. Obľúbený soundtrack: The Rains of Castamere, Jenny of Oldstones, The Night King, The Last of the Starks. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Učebnicový příklad režisérské a scenáristické vyhořelosti a unavenosti. Tvůrci serou na logiku a už je to ani nebaví a je to znát. Však to má jen šest dílů, pojďme, ať to máme rychle za sebou, něco tam dejte, ti idioti fanoušci to stejně žerou a stačí jim kdejaký hovno s puncem GoT a jak že byly ty vývoje postav? Už nevíme tak tam něco naplácáme. Zde se popírá vše, co je doposud budované snad kromě vývoje Daenerys, která v pátém díle nadobro získala arci zlou karmu a naštvala nejednu dementní matku, která si pojmenovala svou dceru po ní... největší kokot? Šedý červ, nejzbytečnější postava? Bronn, největší zoufalec? Jon Jetomakralovna Sníh, bez práce jsou koláče? Bran..no a bitva o Zimohrad? Nejhorší bitva v dějinách bitev... jasný, tohle čekání se ,, vyplatilo,, ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto úžasný závěr! Také jste měli ten pocit, když někdo říká, že se mu vybavil jeho život...no, tady se mi vybavily životy těch, co přežili a dokonce i těch, co takové štěstí neměli. Jejich začátky, kdy jsme je poznávali, cestovali s nimi po Západozemí (no a co, že někdy užívali teleporty), radovali se s nimi, ale také jsme s nimi nasazovali svůj krk. Pak je tu poslední díl a vy si říkáte, že cesta Daneris byla zbytečná, ale kdo byl matka draků? Nebo snad byla zbytečná její smrt? Ale co Jon jako právoplatný dědic trůnu? Přesto nyní "pouze" jeden z Freefolks. Jakými útrapami si prošla Sansa poté, co byla tou naivní holčičkou toužící po princi. Tyrion a mnozí další, kteří ze svých rodů zůstali ti jediní přeživší. Ti, kteří se nesmazatelným písmem zapsali do dějin říše. A další a další....když si vybavím cestu, kterou jsme s postavami urazili, jedná se o něco neskutečného. Ale to vám patrně dojde až poté, co se zavřou brány Castle Black, až tehdy si uvědomíte, že vám něco chybí, byť by to bylo jen shledání se svým psem. Ano, je to cesta plná paradoxů, neočekávaných zvratů, ale i magie a draků. Postavy, příběh, emoce...to jsou devizy GOT. Něco podobného se jen tak nevidí a já jsem rád, že jsem mohl být u toho až do konce! ()

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím priznať, finálna séria sklamala. Hlavne čo sa týka postáv, ich vývoja a konca v seriály. Moji obľúbenci sa správali divne, dialógy škrípali od začiatku do konca a pár rozhodnutí kričalo nelogikou. Napchať všetko do šesť častí bola obrovská chyba showrunnerov ktorú im len tak neodpustím a myslím že nie som sám. Treba pochváliť vizuálnu stránku a prácu trikárov. Takáto blockbusterová výprava sa v seriáloch zatiaľ neobjavila a prekonať ju bude veľmi ťažké. Koniec sa mi tiež celkom páčil, bol horkosladký ako nám sľubovali a celkovo mi zlepšil dojem. To čo ste ale milovali na GoT v prvých 6. sériách (áno aj siedma už nebola to pravé orechové) tu už bohužiaľ nenájdete.  5/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejvelkolepější show, co si může filmožrout naservírovat v televizi, dospěla ke svému nevyhnutelnému konci a zůstane po ní obří díra, kterou snad zaplní nadcházející spin-off(y). A její sledování mi opět přinášelo veškerou radost, ačkoliv tedy i tentokrát vidím mnoho nedostatků a jednu kritickou chybu. Osudy postav, které jsme celé ty roky sledovali, se nachýlily do svého konce (mnohdy bolestného) a mně se už dlouho nestalo, že bych u obrazovky ve tři ráno nehnul ani brvou přes celou hodinu a čtyřikrát dokonce přes 80 minut. Stejně jako u předchozích dvou sezón, jež se konečně oprostily od knih a naplno rozjely velkolepé a nečekané příběhové vizuální veletoče, je i zde silně cítit filmová řeč, tedy ono popkornové/blockbusterové, a v prvé řadě efektní a zjednodušované, řešení příběhových linií a jednotlivých scén, jež se plně podřizuje filmovému médiu a masám akcechtivých fanoušků, kteří se za ty roky postupně nabalili. A to se pánům showrunnerům Danovi a Davidovi bezpochyby povedlo, jelikož sledovanost byla opět rekordní. Nicméně nyní musím prozradit onu zásadní chybu, která mě vytrhávala ze sledování po celých 6 dílů. Bez ohledu na to, co slibotechna Martin o seriálu tvrdí, (nejen) finální řada měla mít minimálně těch klasických 10 dílů. Samozřejmě bych potřeboval klidně další tři čtyři čistě kecací sezóny, které bych si v nadcházejících letech vychutnával, ale to jsme již v říši snů. U 8. sezóny bylo zkrátka až příliš cítit ono uspěchávání, povinný sprint před koncem, mnohé linky, byť třeba došly k uspokojivému zakončení, nebyly dostatečně prokreslené a rozvětvené a (též) na úkor Cersei dostali největší prostor Jon, Arya, Tyrion a Dany. Což o to, jsou to populární postavy a každý díl navíc by stál pořádnou raketu, ale nebyly tu sliby o 90ti minutové stopáži pro většinu dílů? I přesto mě na GoT zkrátka nejvíc mrzí, že to celé končí, pro mnoho lidí navíc s velkou pachutí na jazyku. Za mě říkám, že téměř dvouleté čekání se vyplatilo, takhle trikově vypulírovaný a drahý seriál tu zas nějakou dobu nebude. ()

Galerie (225)

Zajímavosti (48)

  • Peter Dinklage, představitel Tyriona Lannistera, se před čtením scénářů jednotlivých epizod vždy nejprve podíval na konec, aby zjistil, zda jeho postava přežije. U poslední série to nedokázal a tento rituál porušil. (BROKEN_)
  • Produkce dělala maximum pro to, aby ochránila diváky před případnými „spoilery“. Během natáčení poslední série např. využila speciální elektronické zařízení, které zabraňovalo přiblížení dronů k placu na vzdálenost menší než 800 metrů. (Geralt z Rivie)
  • Během jejich shledání se Jon (Kit Harington) ptá Aryi (Maisie Williams), jestli musela použít Jehlu, na což ona odpoví: „Jednou nebo dvakrát“. Ve skutečnosti Arya v celé sérii použila Jehlu čtyřikrát k zabití lidí (stájník, Poliver, Rouge a Waif, což bylo mimo obrazovku) a jednou k zabití holuba. (mikki089)

Reklama

Reklama