Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 8

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 7 h 8 min (Minutáž: 54–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen, Rory McCann (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Daenerys představí svým věrným plán na osvobození celého kontinentu. Tyrion motivuje Jona k další akci. Jon s pokorou přijímá svou roli. V Drači jámě se rozhodne o vládě nad Westeroskými královstvími. Hrdinové ságy jdou vstříc svým dalším osudům. (DavidWark)

Videa (17)

Trailer

Recenze (226)

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spokojená jsem. Naprosto. Závěrečná série mě oslovila více než série 6. a 7., užila jsem si ji maximálně, bavila jsem se královsky u každé epizody, vychutnávala jsem si vše, co mi tvůrci naservírovali a nemám problém. Zajímavé, že? Inu, sto lidí, sto chutí. Zdravím všechny, kteří to vnímají stejně! ;) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice, převelice slabý děj mi osmá sezóna přinesla. Po předchozích kiksech mě to sice ani nepřekvapilo, ale přece jen jsem si myslel, že si tvůrci berou roční pauzu z nějakého důvodu. Takhle to vypadá, že scénáristé potřebovali víc času, aby mohli dokonale zohýbat logiku k obrazu svému. Slabé, ale alespoň už je konec. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napriek tomu že mnohých filmových"kritikov" séria rozčarovala pre mňa bola posledná séria dôstojným zakončením tejto epickej ságy s najlepším možným panovníkom akého si v Siedmych kráľovstvách mohli želať a kedže väčšina hrdinov dostala presne to,čo si zaslúžila z mojej strany absolútna spokojnosť... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vizuálně nejplnější, nejvypiplanější a nejfilmovější série, jejíž drtivá forma bohužel zabijí výrazně méně hutnější a robustnější obsah. Zásadní selhání je pak v absenci většího počtu epizod, jelikož finále ságy by si určitě zasloužlo lépe rozebrané motivace x postav a lepší finální zůčtování. I tak si ale myslím, s odstupem času a se splasknutím hate ohledně přetočení finále, bude na GOT jako celek vzpomínat podobně, jako na Lord of The Rings, protože podobně jak LOTR, tak i GOT definoval v určitých věcech minimálně dekádu. ()

TerezD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před odstartováním 8. série jsem měla obrovská očekávání, dva roky měli tvůrci na to poskytnout divákům nezapomenutelný zážitek, ale místo toho přišlo velké zklamání. Realizační tým udělal zásadní chybu, opomněl fakt, že Hra o trůny nikdy nebyl seriál, který si hrál na efekt, vždy nám byly nabídnuty silné emoční okamžiky, které nenechaly diváka chladným. Poslední série byla emočně vyprázdněná, šlo tady především o rychlé ukončení všech dějových linek. Právě spěch, aby všechno bylo rychle uzavřeno uškodil celé sérii nejvíce. Kdyby zásadní okamžiky byly roztaženy do více dílů, tak si myslím, že by vše do sebe více zapadalo. Navíc některé postavy si zasloužily důstojnější konec, byla zde viditelná absence knižní předlohy. Mrzí mě promrhaný potenciál, který tato série bezpochyby měla. ()

Galerie (227)

Zajímavosti (48)

  • K závěrečné 8. sérii byla vytvořena nová úvodní znělka. Znělka v předchozích sériích začínala záběrem na mapu Králova přístaviště, zatímco v 8. sérii začíná záběrem na padlou Zeď. (Geralt z Rivie)
  • Kita Haringtona, představitele Jona Sněha, natáčení vystresovalo natolik, že u něj vedlo k problémům s alkoholem a po skončení série se nechal hospitalizovat v psychiatrické léčebně. (vojtaruzek)
  • Epizoda stála cca 15 milionů amerických dolarů. (asdfasdf)

Reklama

Reklama