Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obránci Severu po pádu Zdi přijíždějí bránit Winterfell. Daenerys a Jona tam čeká chladné přivítání, Sama tragická zpráva. Daenerys se dozví tajemství Jonova původu. Theon se snaží napravit svá selhání. Cersei utužuje nové spojenectví. (DavidWark)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (124)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

takže..... jsem spokojenej. Na jednu stranu chybí téměř veškerá akce , na druhou stranu jsem si ale celou dobu užíval různý setkání- Jon a Arya, Arya a Sandor, Arya a Gendry a především Jaimie a Bran! Baví mě skvělé zrcadlení charakterů Dany a Sansy, neskutečně mě dostala scéna kdy Sam řekne Jonovi jeho pravý původ a líbí se mi, že Theon definitivně konečně ,, pobral ztracený koule´´. A lepší scénou to zakončit nemohli. Chápu, že se někomu může zdát, že se tam vlastně nic nestalo , mně to ale jako pilot poslední řady bohatě stačí. K tý pořádný akci dojde v zbylejch pěti epizodách! ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po téměř dvou letech se tento fantasy kolos televizní zábavy vrátil. Po 7. sérii, která byla rozhodně slabší než předchozí, jsem do této epizody šel v takových rozpacích, které jen fanoušek tohoto světa může mít. A byl jsem příjemně překvapen. Jako úvod to funguje skvěle. Postavy, které chtějí bojovat za živé, se začínají ploužit na Zimohrad, což vyvolá řadu nových shledání i znovu shledání, na které fanoušci čekali roky a aspoň já u nich nepociťoval očekávaný cringe a byl jsem spokojený. Samozřejmě tu bylo i pár scén mimo Zimohrad, dostali jsme se do Králova přístaviště, kde Cersei, která pláče (a já s ní), že budget na slony nevystačil a tak pro uklidnění roztáhne nohy Krakatici, kterou si díky tomu pojistila a k zradě by tudíž dojít nemuselo. A stále nevím, co ta ženská má v plánu, což je dobře. V Králově přístavišti ale setrváme a dostaneme se k mému oblíbenému Bronnovi, který se svým volným časem nakládá přesně tak, jak sedí pro jeho charakter, ale dostane nabídku, která pro jeho charakter absolutně nesedí a já jen doufám, že neučiní to, co je po něm žádáno. Dost se mi na této epizodě líbilo u pomrkávání a reference na úplně první epizodu seriálu, což krásně zahrálo na strunu nostalgie. To všechno je ve stínu herecké dovednosti a celé scény, ve které působí a která byla charakterově důležitá pro Johna Bradleyho a jeho postavu, skvělé, skvělé, skvělé. Ale pár chyb tu bohužel je. Líbí se mi, že je to epizoda kecací, ale doba skvěle stavěných dialogů je bohužel pryč, takže některé konverzace působí dost koženě a neohrabaně. To samé platí pro některé herecké výkony a celkově pro některé postavy, které jakoby přestaly působit na důležitosti (můj oblíbený bezkuloidní Pavouček) a jsou tam prostě proto, protože tam jsou. Ale jako úvod to funguje a naděje na dobré zakončení této ságy se v mých očích zvýšily. ()

Reklama

DavidWark 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No jo, zima už zase přichází. Draci kluci ohniví se trošku prolítli v samoúčelné scéně už zase vykrádající tohle veledílo. Jako žranice v Cimrmanově divadle, kde měl principál na mysli hlavně to, aby se jeho herci konečně dosyta najedli. Že přitom Daenerys neomdlela vzteky, že jako poslední Targaryenka není najednou jediná, koho Bezzubka snese na hřbetě? Divný. U draků oceňuji dějový zvrat z bitvy na ledovém jezeře (S07E06), jakkoliv nerealistický i ve fantasy světě – viz tyhle skvělé komentáře z webové diskuse: (Cheesey John: )“I still wonder where he got those battleship sized chains to drag the dead dragon out of the lake. The local Home Depot?“ (Invanz: ) „Hardhome Depot.“/// Ok, Dany a Sansa se nemusej, já nějak nemusím žádnou z těchhle omylem milovaných ženských miláčků (nebo snad milenek?) publika, který tak krásně naplńují kvóty ženských hlavních postav, aby bylo vše generově vyvážené. Jediným věrohodným ženským „charakterem“, jak se teď fakt skvěle počešťuje, zůstává všemi mastmi mazaná a proradná mrcha Cersei. Brienne je pěkná pohádková postava, tu taky beru a přeju jí co nejdelší stopáž na obrazovce. Ale jinak - Daenerys krutovládkyně s demokratickým nátěrem, ideologicky oscilující mezi tyranií a komunismem – do té se mám vciťovat? Sansa pronikavě zmoudřelá prázdná nádoba, zatímco Tyrion nám podezřele hloupne, jaká škoda – pro mě byl hlavním hybatelem Hry o trůny právě příbuzenecký svár Lannisterů a nenávist vůči trpaslíkovi jako hanbě rodiny zářným dokladem realističnosti zobrazení jakože středověké doby. Dinklage je sakra dobrý herec, ale v posledních dílech neměl moc co hrát. Arya zabijačka s drobnou tělesnou konstrukcí, kterou by v realitě nějaký chlap Hora dávno rozmáčkl. Ano, chápu, že si tahle už dospělá holka musí ještě něco odbojovat a odškrtat další jména ze shopping listu, aby se nám zápletka rozplétala. Kéž se opravdu rozplete, zašmodrchané je to pořád dost – na to, že máme už jen nějakých šest hodin děje před sebou. Ale tak konečně je máme skoro všechny pod jednou střechou. Zima je tady. Nebo to už jsem psal? ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vše na co jsme čekali a doufali už několik sérií, že se přihodí. Několik postav se spolu potkalo po letech, odkryla se pravda a přípravy na boj ve velkém vrcholí. Hloupý, kdo tento díl odepsal a hodnotil jednou hvězdou. Ne v každém díle můžou někoho zabít nebo znásilnit, aby vás to zabavilo. ;) Přehodnocení po shlédnutí celé série: Asi nejlepší episoda i když nijak výrazná. Jako jediná mne dokázala dojmout a vzbudit ve mně jiné emoce než vztek nad pokaženým seriálem. ()

Pargin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budu kritický, hodně kritický a to na ty burany, co tady neocení nádhernou práci a chtěli by vždycky všeho moc! Byl to krásný díl na začátek, rozjíždět se to bude čím dál víc a jen díky nesvéprávným lidem co tady hodnotí a melou blbosti tak klesne seriálu hodnota!! Děkuji všem ostatním, co hodnotí na úrovni tohoto největšího seriálu v dějinách lidstva. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Během jejich shledání se Jon (Kit Harington) ptá Aryi (Maisie Williams), jestli musela použít Jehlu, na což ona odpoví: „Jednou nebo dvakrát“. Ve skutečnosti Arya v celé sérii použila Jehlu čtyřikrát k zabití lidí (stájník, Poliver, Rouge a Waif, což bylo mimo obrazovku) a jednou k zabití holuba. (mikki089)
  • Čínští cenzoři kvůli násilí a erotice zkrátili epizodu o šest minut. (Duoscop)

Reklama

Reklama