Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obránci Severu po pádu Zdi přijíždějí bránit Winterfell. Daenerys a Jona tam čeká chladné přivítání, Sama tragická zpráva. Daenerys se dozví tajemství Jonova původu. Theon se snaží napravit svá selhání. Cersei utužuje nové spojenectví. (DavidWark)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (124)

DavidWark 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No jo, zima už zase přichází. Draci kluci ohniví se trošku prolítli v samoúčelné scéně už zase vykrádající tohle veledílo. Jako žranice v Cimrmanově divadle, kde měl principál na mysli hlavně to, aby se jeho herci konečně dosyta najedli. Že přitom Daenerys neomdlela vzteky, že jako poslední Targaryenka není najednou jediná, koho Bezzubka snese na hřbetě? Divný. U draků oceňuji dějový zvrat z bitvy na ledovém jezeře (S07E06), jakkoliv nerealistický i ve fantasy světě – viz tyhle skvělé komentáře z webové diskuse: (Cheesey John: )“I still wonder where he got those battleship sized chains to drag the dead dragon out of the lake. The local Home Depot?“ (Invanz: ) „Hardhome Depot.“/// Ok, Dany a Sansa se nemusej, já nějak nemusím žádnou z těchhle omylem milovaných ženských miláčků (nebo snad milenek?) publika, který tak krásně naplńují kvóty ženských hlavních postav, aby bylo vše generově vyvážené. Jediným věrohodným ženským „charakterem“, jak se teď fakt skvěle počešťuje, zůstává všemi mastmi mazaná a proradná mrcha Cersei. Brienne je pěkná pohádková postava, tu taky beru a přeju jí co nejdelší stopáž na obrazovce. Ale jinak - Daenerys krutovládkyně s demokratickým nátěrem, ideologicky oscilující mezi tyranií a komunismem – do té se mám vciťovat? Sansa pronikavě zmoudřelá prázdná nádoba, zatímco Tyrion nám podezřele hloupne, jaká škoda – pro mě byl hlavním hybatelem Hry o trůny právě příbuzenecký svár Lannisterů a nenávist vůči trpaslíkovi jako hanbě rodiny zářným dokladem realističnosti zobrazení jakože středověké doby. Dinklage je sakra dobrý herec, ale v posledních dílech neměl moc co hrát. Arya zabijačka s drobnou tělesnou konstrukcí, kterou by v realitě nějaký chlap Hora dávno rozmáčkl. Ano, chápu, že si tahle už dospělá holka musí ještě něco odbojovat a odškrtat další jména ze shopping listu, aby se nám zápletka rozplétala. Kéž se opravdu rozplete, zašmodrchané je to pořád dost – na to, že máme už jen nějakých šest hodin děje před sebou. Ale tak konečně je máme skoro všechny pod jednou střechou. Zima je tady. Nebo to už jsem psal? ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po nejednom fiasku v sedmé sezóně jsem ani nevěřil, že bych úvodní epizodě závěrečné řady mohl nadělit až tři kousky. Stalo se, ale mám velké obavy, že je to způsobeno absencí bojových akcí, které scénáristické duo absolutně nezvládá. Tentokrát se děj omezil jen na rozhovory (převážně na Zimohradu), a přestože mě dialogy občas nezajímaly, žádná hrůza to nebyla. Cersei musí být v posteli pěkná divoška, chudáka Eurona to skotačení tak pohltilo, že si ani nevšiml, že přišel o tři lodě. Do koho byli ponořeni jeho vojáci a námořníci zůstává záhadou. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

takže..... jsem spokojenej. Na jednu stranu chybí téměř veškerá akce , na druhou stranu jsem si ale celou dobu užíval různý setkání- Jon a Arya, Arya a Sandor, Arya a Gendry a především Jaimie a Bran! Baví mě skvělé zrcadlení charakterů Dany a Sansy, neskutečně mě dostala scéna kdy Sam řekne Jonovi jeho pravý původ a líbí se mi, že Theon definitivně konečně ,, pobral ztracený koule´´. A lepší scénou to zakončit nemohli. Chápu, že se někomu může zdát, že se tam vlastně nic nestalo , mně to ale jako pilot poslední řady bohatě stačí. K tý pořádný akci dojde v zbylejch pěti epizodách! ()

Aki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda nový série je samozřejmě expozice, expozice a expozice. To je docela jasný a očekávatelný, ale člověk by předpokládal, že něco takovýho v osmý sérii už v osmý sérii bude zmáknutý. Ne. V epizodě není skoro žádná akce, takže to všechna odpovědnost padá na dialogy a... welp. Scénáristický boty, který by člověk čekal v béčkách, ne v nejdražším seriálu ever. Dialogy jsou tak nějak zvláštně useknutý uprostřed konverzace, mají většinou minimální informační hodnotu a zdá se, jakoby se scénáristi jen snažili do nich narvat co nejvíc one-linerů a hustejch deep citátů pro RT na Twitteru. Nejen verbální projev je hrozně nepřirozenej, pohyb ve scéně je přinejlepším bizarní. Postavy u dramatických rozhovorů příliš často hledí tajemně do dáli, jsou zády k sobě a dělají všechno pro nepřirozenost svého projevu. Některý scény tak vypadaly vyloženě přehrávaný a připomínaly spíš divadlo, než seriál... což mimořádně není dobrá věc. Jo a taky tam bylo v pozadí pár absolutně lajdáckejch a mizernejch kostýmů, ale to už je drobnost, která mi to zase tolik nekazila. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápu proč tady tolik lidí frflá, že se nic zásadního nestalo. V tomto duchu je celý seriál a ano, byla to spíš taková shledávací epizoda, kdy se cesty mnoha postav opět protnou. Navíc je zřejmé napětí, které by mělo gradovat postupně...kdyby to tak nebylo, hned by tady byly komenty, že je to uspěchané a zkratkovité. Sledujeme dějiny sice vymyšleného, ale celého světa. Ty se nedají obsáhnout jen fakty, ale je třeba nasát atmosféru a dát věci do kontextu. A právě to zvládají tvůrci velmi dobře... byť mě to "zdržování" občas taky štve. Nejsem nekritický fanda, ale po té dlouhé pauze jsem rád za každou minutu něčeho nového, co nás posouvá k poslední epizodě. Myslím, že si akce užijeme až, až. Tři armády, tři draci, několik adeptů na krále... . ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Čínští cenzoři kvůli násilí a erotice zkrátili epizodu o šest minut. (Duoscop)
  • Během jejich shledání se Jon (Kit Harington) ptá Aryi (Maisie Williams), jestli musela použít Jehlu, na což ona odpoví: „Jednou nebo dvakrát“. Ve skutečnosti Arya v celé sérii použila Jehlu čtyřikrát k zabití lidí (stájník, Poliver, Rouge a Waif, což bylo mimo obrazovku) a jednou k zabití holuba. (mikki089)
  • Bronnovy prostitutky se zmiňují o zrzavém vojákovi jménem Eddie: „Vrátil se s popáleným obličejem. Teď už nemá víčka“. Toto je odkaz na postavu, kterou hrál Ed Sheeran v epizodě Dračí kámen (2017), která byla zjevně přítomna, když Daenerys (Emilia Clarke) zaútočila na armádu Lannisterů s Drogonem v epizodě Válečná kořist (2017). Sheeran druhý den na Instagramu odpověděl: „Díky @gameofthrones, věděl jsem, že jsem přeživší. (mikki089)

Reklama

Reklama