Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obránci Severu po pádu Zdi přijíždějí bránit Winterfell. Daenerys a Jona tam čeká chladné přivítání, Sama tragická zpráva. Daenerys se dozví tajemství Jonova původu. Theon se snaží napravit svá selhání. Cersei utužuje nové spojenectví. (DavidWark)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (124)

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na úvod nejkratší, nejočekávanější a snad i nejosudovější řady... docela slabé? Vyloženě zlý to nebylo, ale moc se tam toho nestalo a osudová znovushledání mě nechala naprosto chladným. Čtvrtou hvězdu dávám jen za naznačení velkých věcí budoucích. Díl samotný mě každopádně úplně nepřesvědčil, že osmá řada opravdu bude reparátem zpackané (fan service) sedmé - snad ale ty zbývající epizody budou konečně využité na maximum... A teda sledovat herectví Emilie Clarke je skutečně utrpení. Edit: Po druhé epizodě snižuju na tři hvězdy. Laťka je vysoko a tohle si čtyři nezasloužilo. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápu proč tady tolik lidí frflá, že se nic zásadního nestalo. V tomto duchu je celý seriál a ano, byla to spíš taková shledávací epizoda, kdy se cesty mnoha postav opět protnou. Navíc je zřejmé napětí, které by mělo gradovat postupně...kdyby to tak nebylo, hned by tady byly komenty, že je to uspěchané a zkratkovité. Sledujeme dějiny sice vymyšleného, ale celého světa. Ty se nedají obsáhnout jen fakty, ale je třeba nasát atmosféru a dát věci do kontextu. A právě to zvládají tvůrci velmi dobře... byť mě to "zdržování" občas taky štve. Nejsem nekritický fanda, ale po té dlouhé pauze jsem rád za každou minutu něčeho nového, co nás posouvá k poslední epizodě. Myslím, že si akce užijeme až, až. Tři armády, tři draci, několik adeptů na krále... . ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot záverečnej série začína tam, kde skončilo finále sedmičky. Armády sa schádzajú postupne na jednom mieste, aby to nebola nuda, tak tu máme krásne gýčovú jazdu na drakoch v úžasnej prírode. No a jedna z najdôležitejších postáv seriálu sa dozvedá pravdu o svojom pôvode. Úvodná časť dáva poznať, že máme očakávať veľkolepé veci a zrejme sa ich dočkáme. No a po dlhom čase sa stretávajú osoby, ktoré by sa v najlepšom prípade stretnúť vôbec nemuseli... ()

korect 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobrý start nové série, je znát, že dílů bude jenom šest, není se tedy s čím zdržovat. SPOILER Čekal jsem, že setkání v první epizodě budou mnohem osudovější (Jon + Arya, Jon + Sam, Dany + Sansa, Arya + Ohař), zejména Jon a Arya se neviděli od začátku první série. Nejosudovějšího setkání se ovšem dočkáme až na úplném konci epizody. Objevuje se několik nelogičností (Schopností letět na drakovi dosud oplývali jen Targaryenové nebo Night king, tohle by mělo být jasné každému, kdo o Targaryenech něco málo ví - například přihlížejícímu Tyrionovi nebo Varysovi) nebo tradičně logistických nesrovnalostí (Sansa má docela point se zásobami pro Unsullied, Sever je poměrně zplundrovaný několika válkami a léto skončilo). Je nicméně jasné, že bitva o Winterfell je na spadnutí a dvě úvodní epizody tu jen připravují půdu pro nejepičtější seriálové finále všech dob, jakým závěřečná série doufejme bude. 80% ()

Pargin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budu kritický, hodně kritický a to na ty burany, co tady neocení nádhernou práci a chtěli by vždycky všeho moc! Byl to krásný díl na začátek, rozjíždět se to bude čím dál víc a jen díky nesvéprávným lidem co tady hodnotí a melou blbosti tak klesne seriálu hodnota!! Děkuji všem ostatním, co hodnotí na úrovni tohoto největšího seriálu v dějinách lidstva. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Během jejich shledání se Jon (Kit Harington) ptá Aryi (Maisie Williams), jestli musela použít Jehlu, na což ona odpoví: „Jednou nebo dvakrát“. Ve skutečnosti Arya v celé sérii použila Jehlu čtyřikrát k zabití lidí (stájník, Poliver, Rouge a Waif, což bylo mimo obrazovku) a jednou k zabití holuba. (mikki089)
  • Čínští cenzoři kvůli násilí a erotice zkrátili epizodu o šest minut. (Duoscop)

Reklama

Reklama