Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jaime skládá účty z minulosti. Winterfell se připravuje na osudovou bitvu s Bílými chodci vedenými Nočním králem. Bran objasní jeho motivaci. Daenerys se snaží urovnat vztahy se Sansou. V předvečer bitvy je pasován nový rytíř Sedmi království. Jon a Gendry odhalí svým nejbližším tajemství svého původu. (DavidWark)

Videa (2)

Z natáčení 1

Recenze (139)

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další údajně majestátní, vznešená, efektní, monumentální, prostě velkolepá a nevídaná epizoda, jaká nám byla slibována, je zcela neúspěšně za námi. - 8.série měla být lepší než všechny předchozí. Zjevně tím mysleli jednu bitvu v chystané 03 pro ty, kteří mají rádi akční filmy a dlouhé záběry na válečné běsnění. Ze slabé 7.série z roku 2017 si pamatuji tak dva tři zajímavé momenty, které jsou dále již samozřejmě nevyužité.- Z toho, co jsem zatím viděla z osmičky si už zítra nebudu pamatovat vůbec nic, protože to nestojí za řeč už vůbec, natož aby mě něco z viděného emočně zasáhlo (na to je ten příběh-nepříběh, děj-neděj, příliš povrchní, naivní a klišovitý). - Zato předchozí série znám skoro zpaměti. ()

Warle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doufal jsem, že budu spíš trpět ze smrtí všech postav a bát se každého záběru, ale zatím se spíš musím "smát" dětinským rádoby vtipům. Ještě že se příště začne už pod dohledem Miguela Sapochnika mlátit, vraždit a dělat to všechno, o čem by tahle série měla být, protože tohle je zatím jen celkem zbytečné natahování děje. Sice se toho hodně děje v pozadí, ale jinak nuda, sorry. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

G.R.R. Martin se nechal slyšet, že osmá řada neměla být tou poslední, že se mělo ještě pokračovat dál. Po této epizodě si to nejspíš nemyslí nikdo jiný, než nekritičtí a zacyklení uctívači, kteří prožívají orgasmus už při znělce a sází pětihvězdy automaticky. Druhá epizoda je ukázková výplň před bitvou, ze které tvůrci udělali největší lákadlo celé řady. Na jednu stranu tomu rozumím, že do toho nechtěli vletět po hlavě a zlikvidovat hromadu postav bez nějaké té klišokaše, ale toto byl vrchol zdržování, plytkého a planého žvanění bez přesahu...prostě tragická a nejspíš nejhorší epizoda celého seriálu. Působilo to nebývale amatérsky a nezbývá než dát za pravdu všem kdo prohlašují, že bez knižní předlohy nejsou tvůrci schopni rozvinout originální a překvapivý příběh. Pokud bude další epizoda tou válečnou, tak si nejspíš užijeme spoustu akce, ale co bude dál? Podobně nudná epizoda, kde se budeme pro změnu dívat na přeživší, kteří truchlí nad padlými? Budeme sledovat pohřby a povzbuzující kecy? Trochu se začínám děsit toho, co za konec tvůrci vymysleli. Břitké a chytré dialogy už jim tentokrát Martin nenapsal a pouhé triky jim nepomohou. Tak snad se pletu...byla by to velká škoda, pokazit zrovna ten tolik očekávaný závěr. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obrovská autorská bezmoc. Už v první epizodě se toho moc nedělo, ale sem tam se tvůrci alespoň snažili vyprávět obrazem. Tady už postavy jen mluví a sdělují si jak naprosto banální věci, tak i to, co by mohlo být ztvárněno nějakou akcí (a tím nemyslím akci ve stylu fyzického souboje, ale kdyby se aspoň nějak postavy pořádně hýbaly, něco dělaly, vytvářel se dojem živé scény a ne suchého divadla o mluvících hlavách ve statické místnosti). Nemluvě o tom násilném přesunu postav na správná místa. Uf. Pro hardcore fanoušky asi dostačující v tom smyslu, že si to všichni tak nějak buď vyříkají, nebo aspoň nastaví do nějaké roviny a půda je připravena na zorání. Ale pro toho, kdo "seriál jen sleduje, ale nežere", je to téměř utrpení. 30%. P.S. Tyrion je důkazem toho, že když vezmete podobné postavě neřesti, zbavíte jí i veškerého šarmu. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je vtipné sledovat, jak Hře o trůny fanoušci vyčítají množství tlachání bez většího posunu děje. Takovým "fandům" bych doporučil znovu si pustit první díly seriálu, které na tlachání byly postavené. Ano, čekáme kulervoucí finále, ale před každým velkým finále něčeho tak velkého musí přijít chvilka oddechu, kdy se jednotlivé postavy s divákem ještě mají čas rozloučit. Kdo ví, kolik těch Tormundů, Brian, Podriků nebo i větších postav v dalších dílech zemře. V dalším díle se sice obávám přesunu děje někam mimo Zimohrad (snad to bude planá obava), ale i tak je na velkou a spanilou jízdu parádně zaděláno. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Tvůrci nechali rozhodnutí, zda bude Arya ve scéně s Gendrym nahá, či ne, na herečce Maisie Williams, která jí hraje. (Duoscop)
  • Píseň, která hraje na konci epizody, je „Jenny Of Oldstones“ od Florence + The Machine. (Duoscop)

Související novinky

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

22.05.2019

Zatímco internet pokračuje v debatě o kvalitách a nekvalitách závěrečné řady Hry o trůny, její tvůrci už se mezitím přesouvají k novým projektům. Dvojice showrunnerů David Benioff a D. B. Weiss se… (více)

Reklama

Reklama