Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jaime skládá účty z minulosti. Winterfell se připravuje na osudovou bitvu s Bílými chodci vedenými Nočním králem. Bran objasní jeho motivaci. Daenerys se snaží urovnat vztahy se Sansou. V předvečer bitvy je pasován nový rytíř Sedmi království. Jon a Gendry odhalí svým nejbližším tajemství svého původu. (DavidWark)

Videa (2)

Z natáčení 1

Recenze (140)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve druhé epizodě se akce smrskla prakticky na jednu defloraci, zbytek děje se omezil opět pouze na dialogy, což by mělo podle mého předchozího komentáře zajistit dílu tři hvězdičky, jenže... To "nenásilné a náhodné" setkávání se a následná "propracovaná" konverzace mi začaly lézt velmi rychle na nervy a Brienina pasovačka tomu nasadila korunu. ()

korect 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Shakespearovská předbitevní epizoda, která ovšem hříšně kulhala v dialozích (Dany vs Sansa), při kterých si člověk připadal místy až trapně, zakončené několikrát zopakovaným klišé, kdy je konfrontace přerušena právě ve chvíli, kdy začne být zajímavá. Spoilery: Až na několik wtf momentů (Scéna Aryi a Gendryho, nastavovaná dvěma scénami, Tormund a obří mléko) vcelku obstojný díl, který neměl větší úkol, než prodloužit napětí a bez zásadních zvratů dokončit znovushledání postav. Nejlepší scénou bylo nakonec pasování Brienne. ()

Reklama

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"He’s only second man in my life I can say that about." "Who was the first?" "Someone taller." Jestli má z podobnejch dialogů Sansy a Daenerys bejt nějakej running joke táhnoucí se poslední sérií, stěžovat si nebudu. A doufám, že nás čeká opravdový WTF zakončení, protože vichni ti idioti, co tak děsně vyváděli z jedný decentně natočený scény, by při nějakym fakt WTF zakončení mohli dostat šlak a tim prospět lidstvu. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obrovská autorská bezmoc. Už v první epizodě se toho moc nedělo, ale sem tam se tvůrci alespoň snažili vyprávět obrazem. Tady už postavy jen mluví a sdělují si jak naprosto banální věci, tak i to, co by mohlo být ztvárněno nějakou akcí (a tím nemyslím akci ve stylu fyzického souboje, ale kdyby se aspoň nějak postavy pořádně hýbaly, něco dělaly, vytvářel se dojem živé scény a ne suchého divadla o mluvících hlavách ve statické místnosti). Nemluvě o tom násilném přesunu postav na správná místa. Uf. Pro hardcore fanoušky asi dostačující v tom smyslu, že si to všichni tak nějak buď vyříkají, nebo aspoň nastaví do nějaké roviny a půda je připravena na zorání. Ale pro toho, kdo "seriál jen sleduje, ale nežere", je to téměř utrpení. 30%. P.S. Tyrion je důkazem toho, že když vezmete podobné postavě neřesti, zbavíte jí i veškerého šarmu. ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bál jsem se, aby závěrečná řada nebyla jen uspěchaným průletem přes bitvy a zásadní zvraty bez prostoru pro malé charakterní momenty. Byla by to o to větší škoda, že tady na sebe poprvé narážejí postavy, které od sebe byly dříve celé kontinenty daleko, a divák samozřejmě chce vidět jejich interakci. Obavy naštěstí nebyly na místě a druhý díl je hodnotných setkání plný, mnohdy navíc umocněných naléhavostí oné příslovečné poslední noci na zemi. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Tvůrci nechali rozhodnutí, zda bude Arya ve scéně s Gendrym nahá, či ne, na herečce Maisie Williams, která jí hraje. (Duoscop)
  • Píseň, která hraje na konci epizody, je „Jenny Of Oldstones“ od Florence + The Machine. (Duoscop)

Související novinky

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

22.05.2019

Zatímco internet pokračuje v debatě o kvalitách a nekvalitách závěrečné řady Hry o trůny, její tvůrci už se mezitím přesouvají k novým projektům. Dvojice showrunnerů David Benioff a D. B. Weiss se… (více)

Reklama

Reklama