Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 8

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 7 h 8 min (Minutáž: 54–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen, Rory McCann (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Daenerys představí svým věrným plán na osvobození celého kontinentu. Tyrion motivuje Jona k další akci. Jon s pokorou přijímá svou roli. V Drači jámě se rozhodne o vládě nad Westeroskými královstvími. Hrdinové ságy jdou vstříc svým dalším osudům. (DavidWark)

Videa (17)

Trailer

Recenze (223)

TerezD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před odstartováním 8. série jsem měla obrovská očekávání, dva roky měli tvůrci na to poskytnout divákům nezapomenutelný zážitek, ale místo toho přišlo velké zklamání. Realizační tým udělal zásadní chybu, opomněl fakt, že Hra o trůny nikdy nebyl seriál, který si hrál na efekt, vždy nám byly nabídnuty silné emoční okamžiky, které nenechaly diváka chladným. Poslední série byla emočně vyprázdněná, šlo tady především o rychlé ukončení všech dějových linek. Právě spěch, aby všechno bylo rychle uzavřeno uškodil celé sérii nejvíce. Kdyby zásadní okamžiky byly roztaženy do více dílů, tak si myslím, že by vše do sebe více zapadalo. Navíc některé postavy si zasloužily důstojnější konec, byla zde viditelná absence knižní předlohy. Mrzí mě promrhaný potenciál, který tato série bezpochyby měla. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8.série sice patřila k slabším sériím, ale rozhodně si nezaslouží 65%. Po technické stránce nadále nejjlepší telelevizní Show vůbec a 3 společně s 5 bitvou patřilo k tomu nejlepšímu, co kdy televize předvedla. Poslední dll na můj vkus až moc zdlouhavý, ale ve výsledku jsem spokojen s tím jak to dopadlo. 80% ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato řada mě bavila stejně jako všechny předchozí. Její problém vidím ne v nelogičnosti a konci, ale v uspěchanosti, kdy proběhne vše hrozně rychle. Série skáče rychle z nedné události k druhé a snaží se vše rychle vyřešit a to dává jednotlivým pasážím neucelenost. Co mě mrzí je nelogické bránění hradu a rychlá smrt Nočního krále a nevyužití jeho armády (kam se poděly nemrtví obři, kteří putovali s jeho armádou na konci 7. řady?). Taková hrozba provázející celý seriál a tak zbytečně rychlý konec této linky. Efektově úchvatné a lepší draky jsem snad neviděl ani ve filmu. Finální díl se mi líbil a to jak to dopadlo také. Nechápu takový pokles hodnocení, ale každému se ne zrovna šťastný konec nezavděčí. Za mě opět 100%. :) ()

Ozo 

všechny recenze uživatele

Ze sentimentu jedna hvězdička navíc, jinak by to bylo za tři. Nelze ale nevzpomenout na ty roky se seriálem strávené, na to čekání na jednotlivé epizody, na to těšení se na další rok a další řadu, na to netrpělivé zklamání, že poslední řada bude o jeden rok déle. Přes všechna přehnaná očekávání a následná zklamání je Hra o trůny jedna z mých srdcových záležitostí a tak to zůstane. Přeci jen jde o devět let mého života, a život je o tom být občas nahoře a občas dole, tak jako v této, poslední, sérii. P. S. Docela se těším na ty další seriály, týkající se Západozemí, které HBO chystá. P. P. S. Tohle je můj první komentář po téměř pěti letech, myslím, že trucování nad tím, že mi zmizelo tuším dvanáct komentářů v nenávratnu (dodnes jsem nezjistil, proč), bylo dost. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dva díly svedly všechny relevantní postavy na Zimohrad a nechaly (je) důkladně pocítit nervózní ticho před bitvou s nemrtvými, ve výsledku sice tmavou, nepřehlednou a takticky pofiderní, přesto intenzivní a zmatkem na bojišti o to víc vtahující. Tryzna nad padlými pak neměla dlouhého trvání, protože se spěšně (= lehce uspěchaně) zamířilo do Králova přístaviště vyřídit si účty se zrádnou Cersei. Když jsem si už myslel, jak vše směřuje ke "šťastnému" konci, stalo se něco děsivě masakrálního, co mne zcela uzemnilo (a rozhodně k tomu nedošlo zčistajasna, náznaky se objevovaly dlouho předtím a jednání dotyčné vůbec nepovažuji za zkratkovité, natož z "prstu vycucané"). Finální, 73. epizoda pak v nostalgickém, hořkosladkém ladění pomalu, důsledně i důstojně uzavřela osudy přeživších, včetně nečekané volby nového krále. Co říct víc? Za mne naprostá spokojenost. Nenechal jsem si 8. sérii zkazit pozérskou vlnou neopodstatněného hejtu a vysloveně si ji užil, tvůrci (režie, výprava, triky, herci, scénář, hudba) mě dokázali překvapit, potěšit, šokovat i nadchnout a velkolepou 10letou cestu (prozatím) největšího seriálu všech dob zdárně uzavřeli (na těch 6* ale ne :-)). ()

Galerie (225)

Zajímavosti (48)

  • Některé fanoušky tato série natolik zklamala, že byla sepsána online petice požadující, aby byla celá série přetočena. Poměrně rychle dosáhla požadovaných 1,5 milionů podpisů. (vojtaruzek)
  • Epizoda stála cca 15 milionů amerických dolarů. (asdfasdf)
  • Natočili sa 3 rôzne konce série, aby sa predišlo prezradeniu toho správneho, ak by náhodou zaúradovali hackeri. Popritom by nemali mať prístup k nemu ani z radov vedľajších a hlavných postáv. (Jozko)

Reklama

Reklama