Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Aliance Seveřanů, Divokých, Dothraků a Neposkvrněných na Winterfellu brání Sedm království proti vpádu Bílých chodců. Daenerys a Jon se utkají s Nočním králem ve vzdušném dračím souboji. Snaha Nočního krále zničit Tříokého havrana dospěje k překvapivému rozuzlení. (DavidWark)

Videa (2)

Trailer

Recenze (357)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Audiovizuální žranice, na kterou jsme čekali dlouhé roky a bezkonkurenčně nejlepší bitevní scéna od Pána prstenů, které k dokonalosti chybí jen ona prstenovská kamerová elegance a méně roztěkaný střih. Mrazení po zádech, zadržování dechu, tma, napjaté ticho střídající řev mrtvých a burácející Djawadiho hudba. Nevím vlastně, co od bitevní epizody televizního seriálu chtít víc, za mě královská spokojenost. Vzkaz pro ty, kteří řvou, že je to moc tmavé: nečumte na to za bílého dne na notebooku. ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Ukázka scénáristické bezradnosti v praxi a z mé strany divácké zklamání roku. Z vyvrcholení celého seriálu (sorry, ale bitva o trůn se mi nejeví jako větší vzrůšo než souboj o přežití lidské rasy - pokud to tedy měla být vedlejší linka, hodně se to vymklo z rukou) udělali tvůrci jedno velké meh. Symbolika i náznaky hlubšího a sofistikovanějšího rozuzlení roztroušené během předešlých sezón byly s přehledem odignorovány a logika šla taky stranou (za všechny “pojďme se schovat do kobky plné mrtvol, ačkoli víme, že je Night King umí oživit”). Zbylo hollywoodsky plytké what you see is what you get, což je velká škoda. Prvních pár sezón zjevně ideově držela nad vodou knižní předloha, ve chvíli, kdy už byl seriál plně v rukách scénáristů, začly se objevovat velké trhliny a zploštil se do příběhu myšlenkově asi tak bohatého jako je Krtek a autíčko. Myslím, že jakýkoli z trochu příčetnějších fanoušků by zvládl využít potenciál této epizody lépe (od stolu nadhazuju boj s oživlým Nedem Starkem nebo třeba to, že by Bran nemusel být jen pasivní vegetable trousící tajemné hlášky). Po tomto dílu už od show nic převratného nečekám a doufám, že aspoň kniha uspokojí moji touhu po nějakém smysluplném vyústění. ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bitva měla dobré provedení, dost jsem si ji užil. Od začátku do konce jsem ji sledoval se ztajeným dechem, zde tvůrci odvedli velmi dobrou práci. Ani tak nebylo potřeba mnoha monologů. Některé momenty člověk očekával. Jiné ne. A jak už je v této sérii zvyklý, stále čekal, kdy dojde ke zvratu. Ten byl nakonec nějak jednoduchý. Byť jsem to nečekal. Zároveň nemám úplně přehled, s kým jsme se rozloučili. O někom vím, ale u pár lidí si nejsem jistý. A navíc mi bude nějakou dobu trvat, než obsah vstřebám. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veliké zklamání. Vůbec mi nevadí tmavá bitva, je to v noci sakra a navíc všechen ten kontrast ohně a tmy vynikne takhle mnohem lépe. Co mi však naprosto nesedlo je naprostá nelogičnost v chování postav, jejich náhodné teleportování, záběry, kde je v jednom stovky nemrtvých, v druhém pouze pár. Jon sedící na hradbách s drakem sledujíc bitvu, aniž by do ní zasáhl. Jorah, na kterého útočí pár nemrtváků, když jich je v dalším záběrů tisíce. WTF???!!! Velice úsměvné je sledovat jak umírá stovky bojovníků během vteřiny a jak ke konci odolává stejnému množství nepřátel pouze pár hlavních postav desítky minut. SPOILER: Smrt Night Kinga rukou Aryi byla trapná, smrt Theona zbytečná, ostatních nijak moc dechberoucí. Jsem zvědavý s čím přijdou v dalším díle, když je vidět, že přežili jenom hlavní postavy. Debatní kroužek se Cersei? K čemu je tady sakra ten Bran? Ovládl par vran a vyletěl s nimi do krajiny, pecička. Jsem velice skeptický k tomu, jak se vypořádají s koncem seriálu. Zatím nejslabší série a to jsme na ní čekali 2 roky. Připadne mi jako kdyby scénář psalo osmileté mentálně postižené dítě po lobotomii, jinak si ty lapsy nedokážu představit. 52% ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přežil jsem, rozdýchal a rozchodil. Solidní rozbor se spoustou spoilerů https://oserialoch.pravda.sk/drama/clanok/510359-hra-o-trony-priniesla-krvave-jatky-smrt-temnotu-a-absolutny-necakany-zvrat/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box-najcitanejsie&utm_campaign=shp_rightbox Myslím si: 1) Diváci jsou namlsaní a chtějí stále víc a víc. V nějaké druhé nebo třetí sérii by toto byla naprostá bomba. Když se vrátíme ke kořenům a první sérii a uvědomíme si, o co tam šlo, tak teď se vlastně dostaneme (asi) zpět. Nenamítám. 2) Tvůrci třetí epizody udělali dvě úpravy, které finálně způsobily u diváků pocit nereálnosti. Úvodní nájezd trval nerealisticky krátce a na závěr několik postav přežilo obklopeno nepřáteli. Vnímám to, že úvodní nájezd zkrátili, protože, kdyby byl realisticky dlouhý, trval by příliš dlouho. Filmařská zkratka, která zvýšila dynamiku, ale jde proti realističnosti. Postavy obklopené nepřáteli - vnímám to, že mají kolem sebe další spolubojovníky, které ale ze záběru vyhodili, protože by to už bylo moc nepřehledné (i teď si dost lidí na nepřehlednost stěžovalo). Kdyby se oba tyto prvky zrealističnili, vypadala by epizoda uvěřitelně, ale zase by ztratila dynamiku a ještě víc se natáhla - což je otázka, jestli by šlo. 3) Nevadila mi noční bitva a chaos na obrazovce, protože to bylo přesně to, co by se při reálné bitvě dělo. 4) Ultimativní beznaděj, jakou jsem už dlouho nezažil (a právě ono obklopení nepřáteli ji umocnilo). Za toto tleskám, přestože jsem se cítil (i manželka) všelijak. 5) Pozor SPOILER (!!!) Napadlo mě, že pokud má Noční král skončit, bude to už tady a zbytek se bude odehrávat PO. Takže mě nevadí a nepřekvapuje, že se tak stalo. Konec SPOILERu. 5) Celkově je to opět jiné, než jsme dosud v GoT viděli a proto dávám maximum. ■ P.S. A že to byla celkem slabá strategie? No a? John Snow nikdy nebyl stratég. SPOILER: Ona by v podstatě i fungovala, kdyby nebylo té bouře. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení Bitvy o Zimohrad zabralo štábu se 750 lidmi v nepříznivých podmínkách celých 11 týdnů. Točilo se pouze v noci, v teplotách pod nulou s častým deštěm nebo sněžením. (Geralt z Rivie)
  • Epizoda stála cca 15 milionů amerických dolarů. (asdfasdf)
  • Jedná se o nejdelší epizodu ze série Hry o trůny.
    (asdfasdf)

Související novinky

Hra o trůny dostane dvě další série

Hra o trůny dostane dvě další série

01.04.2020

Od konce osmé řady seriálu Hra o trůny už uběhlo několik měsíců, nespokojenost fanoušků ale byla po finále tak velká, že to jeho tvůrci schytávají na sítích dodnes. A zatímco David Benioff a D. B.… (více)

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama