Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Aliance Seveřanů, Divokých, Dothraků a Neposkvrněných na Winterfellu brání Sedm království proti vpádu Bílých chodců. Daenerys a Jon se utkají s Nočním králem ve vzdušném dračím souboji. Snaha Nočního krále zničit Tříokého havrana dospěje k překvapivému rozuzlení. (DavidWark)

Videa (2)

Trailer

Recenze (358)

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dynamické duo Benioff /Weiss znovu představilo divákům své pojetí válečné taktiky a i tentokrát jsem málem plakal zoufalstvím. Nebudu tady rozebírat všechny nesmysly, se kterými zase v bitevní vřavě přišli, to už detailně provedl KM Phoenix, omezím se jen na konstatování, že mi celá bitva přinesla asi takový zážitek jako půlnoční boj znepřátelených černošských gangů v tunelu (občas jsem zahlédl bělmo, občas se zableskly zuby). Myslím, že by scénáristé udělali lépe, kdyby se po bitvě sešli dva strážní na hradbách a padaly by věty jako: "To byla včera ale bitva, co?" " No to teda! A viděls, jak hned na začátku zmasakrovali Dothraky?" No, a takhle by to mohlo hodinu pokračovat a měl bych mnohem lepší přehled o tom, co se dělo. Doufám, že se bude ve čtvrtém dílu provádět nějaký výřad, mám totiž dojem, že zemřelo pár délesloužících charakterů, ale pro nedostatečné osvětlení si tím nejsem jistý. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přežil jsem, rozdýchal a rozchodil. Solidní rozbor se spoustou spoilerů https://oserialoch.pravda.sk/drama/clanok/510359-hra-o-trony-priniesla-krvave-jatky-smrt-temnotu-a-absolutny-necakany-zvrat/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box-najcitanejsie&utm_campaign=shp_rightbox Myslím si: 1) Diváci jsou namlsaní a chtějí stále víc a víc. V nějaké druhé nebo třetí sérii by toto byla naprostá bomba. Když se vrátíme ke kořenům a první sérii a uvědomíme si, o co tam šlo, tak teď se vlastně dostaneme (asi) zpět. Nenamítám. 2) Tvůrci třetí epizody udělali dvě úpravy, které finálně způsobily u diváků pocit nereálnosti. Úvodní nájezd trval nerealisticky krátce a na závěr několik postav přežilo obklopeno nepřáteli. Vnímám to, že úvodní nájezd zkrátili, protože, kdyby byl realisticky dlouhý, trval by příliš dlouho. Filmařská zkratka, která zvýšila dynamiku, ale jde proti realističnosti. Postavy obklopené nepřáteli - vnímám to, že mají kolem sebe další spolubojovníky, které ale ze záběru vyhodili, protože by to už bylo moc nepřehledné (i teď si dost lidí na nepřehlednost stěžovalo). Kdyby se oba tyto prvky zrealističnili, vypadala by epizoda uvěřitelně, ale zase by ztratila dynamiku a ještě víc se natáhla - což je otázka, jestli by šlo. 3) Nevadila mi noční bitva a chaos na obrazovce, protože to bylo přesně to, co by se při reálné bitvě dělo. 4) Ultimativní beznaděj, jakou jsem už dlouho nezažil (a právě ono obklopení nepřáteli ji umocnilo). Za toto tleskám, přestože jsem se cítil (i manželka) všelijak. 5) Pozor SPOILER (!!!) Napadlo mě, že pokud má Noční král skončit, bude to už tady a zbytek se bude odehrávat PO. Takže mě nevadí a nepřekvapuje, že se tak stalo. Konec SPOILERu. 5) Celkově je to opět jiné, než jsme dosud v GoT viděli a proto dávám maximum. ■ P.S. A že to byla celkem slabá strategie? No a? John Snow nikdy nebyl stratég. SPOILER: Ona by v podstatě i fungovala, kdyby nebylo té bouře. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Meh... Jako dýka do srdce. Kdyby tu naprostou TMU využili třeba jenom do části bitvy, bylo by to super a splnilo účel. Když se v ní ale odehrává celá bitva, je to na facku. 80% času jsme neměli ani páru, co se děje a kdo je kdo. Pak to chování - to si snad dělali srandu! Nic, co se na obrazovce dělo, nemělo logiku ani přirozenost a všechny postavy se chovali jako totální idioti. A to nemluvím o SPOILER největším zklamání GOT - smrt nočního krále. Takhle odbytý? Celá tahle dějová linka takhle odbytá? Žádné vysvětlení královy motivace? Bran opravdu vůbec nic neudělal? K čemu tam teda celou epizodu byl? K čemu tam byl celkově? Nakonec to vypadá, že hlavně proto, aby osvětlil Jonovi, kdo byli jeho rodiče... KONEC SPOILERU. Tohle nevypadá dobře... A úplně mě přestalo zajímat, jak celá série skončí, což je asi to nejhorší. No... uvidíme... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že o bitvě je zbytečné se rozepisovat. Jen je třeba si připomenout, že se jedná o TV seriál, nikoliv kinofilm, tudíž srovnávání s LOTRem a podobnými filmy je vskutku liché. Mě osobně nejvíce potěšila rudá kněžka Melisandra, byť nakonec mě tvůrci naštvali. Velmi působivá byla úvodní scéna s jezdci držícími ohnivé meče, napětí měly souboje draků i ohrožení v katakombách. Nejlepší je ale to nekonečné zoufalství, kdy mizí i poslední jiskřičky naděje. Jistě, noční scény mají pro diváka řadu nevýhod, ale zase by přišel o čarování s ohněm. Trochu mi uniká podivný chtíč, aby zařvalo co nejvíce hlavních postav. A proč? To, že je Martin ve svých knihách vraždí jak na běžícím pásu, neznamená, že ho musí tvůrci seriálu v tomhle kopírovat. Jako by smrti na světě nebylo dost. A být po mém, tak vládnout bude nejschopnější postava ze všech, Cersei.... Jinak mám respekt vůči jakýmkoliv názorům, současně se těším, že ti, co první tři díly ztrhali, na další se již dívat nebudou. Tedy alespoň já bych to tak udělal. P.S. psychor je troll. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1 hvězda za úsilí všech zúčastněných, herců, komparsu, ale i mnohých těch, kteří v epizodě nebyli vidět. Natočit něco tak obrovského vyžadovalo opravdu hodně práce a za to tvůrcům palec nahoru. A to je prakticky vše, co mohu na této epizodě pochválit. Kdybych úplně vypnul mozek a se slinou tekoucí z úst celou dobu při každé prvoplánově efektně natočené scéně opakoval "COOL", asi bych si to dokázal užít. Ale u Hry o trůny tohle nedokážu. Ty některé nadšené výkřiky v komentářích jsou k smíchu nebo možná k pláči. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení Bitvy o Zimohrad zabralo štábu se 750 lidmi v nepříznivých podmínkách celých 11 týdnů. Točilo se pouze v noci, v teplotách pod nulou s častým deštěm nebo sněžením. (Geralt z Rivie)
  • Epizoda stála cca 15 milionů amerických dolarů. (asdfasdf)
  • Před odvysíláním epizody vypsaly české i světové sázkové kanceláře kurzy na to, kdo v této epizodě přežije a kdo zemře. (Duoscop)

Související novinky

Hra o trůny dostane dvě další série

Hra o trůny dostane dvě další série

01.04.2020

Od konce osmé řady seriálu Hra o trůny už uběhlo několik měsíců, nespokojenost fanoušků ale byla po finále tak velká, že to jeho tvůrci schytávají na sítích dodnes. A zatímco David Benioff a D. B.… (více)

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama