Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Daenerys přichází taktickými chybami o strategické výhody ve hře o Železný trůn. Cersei se s podporou Eurona snaží oslabit její bojeschopnost a psychiku. Jon neudrží své tajemství. Tyrion odvážně, ale neúspěšně usiluje o mír bez očekávaného krveprolití při dobývání King’s Landing. (DavidWark)

Videa (3)

Trailer

Recenze (154)

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavním tématem této epizody jsou pochyby o tom, jestli je Daenerys opravdu tím pravým nástupcem trůnu, což krásně vzešlo ve dva skvěle rozhovory Tyriona a Varyse, který je opět ve hře. Události a zvraty byly poměrně pěkné, ale zase s pár nelogickými kiksy. Na druhou stranu je pěkně vidět ta pomalá eskalace šílenství, které se u Daenerys začíná probouzet více a více a ony zmíněné události na tom mají také svůj podíl. Přesto mi stále nejde do hlavy, jak to chtějí tvůrci za ty pouhé dvě epizody vkusně uzavřít. 7,5/10 ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jen tak přemýšlím, kdo z horkých kandidátů je aktuálně dostatečně silný (duševně i fyzicky) k tomu, aby byl schopný vládnout na železném trůnu. Matka draků se během posledních tří sérií postupně začíná měnit ze sympatické bojovnice za spravedlnost, v afektovanou podrážděnou nevyzrálou fůrii s permanentním PMS, která už má pouze jediný cíl - železný trůn a to za každou cenu, bez ohledu na to, jestli má na něj stále ještě oprávněný nárok. Což definitivně potvrdila způsobem, jakým se postavila k informaci, kým ve skutečnosti je Jon. Ten se pro změnu začíná občas chovat jako pan podpantoflík a tak je vlastně oba dva jejich vztah paradoxně začal oslabovat, oproti logickému očekávání, že z nich bude neporazitelný pár. Oproti tomu spojení Eurona a Cercei se zdá pro oba velmi posilující, na duchu i na těle Dokonce se jim podařilo (jak se zdá) společně vyřešit hlavní nebezpečí jejich nepřátel - což jsou draci. Daenearys je spontánní, občas afektovaná, což ji oslabuje. Cercei je oproti tomu chladná a rafinovaná a nemá prakticky jakékoliv zábrany, obětovat cokoliv a kohokoliv, jen aby dosáhla svého. Euron je v podstatě to samé, takže se k sobě zdánlivě hodí, i když každému je jasné, že v momentě svého vítězství se ho bude chtít Cercei zbavit. Nebo snad ne...? Jinak Šedý červ vypadal docela nasraně, když mu jeho milou vzala ruka Ohařova bratra. Trochu to naznačuje možný závěrečný souboj - aneb kdo sejme Horu. Nebo to bude přeci jen nakonec jeho věčně nasraný bratr? Každopádně v současném nastavení sil, to vypadá spíš na vítezství Cersei, ale to je pravděpodobně záměr tvůrců, aby to tak vypadalo a aby mohl přijít nějaký nečekaný zvrat. No každopádně ať už jakkoliv, doufejme, že nějaké to překvapení opravdu přijde, protože to je to, co dělá GOT tím čím je. PS: Nejlepší dialog Ohař - Araya: To muselo bejt super zapíchnout toho rohatýho sráče. Lepší než umřít... ()

Reklama

Jufonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednotlivý díly seriálů, jejichž série tvoří příběh, hodnotím fakt výjimečně. Vlastně i jednotlový série většinou nehodnotím. Spíš uděluju počet hvězd seriálu jako celku. Ale v tomhle případě si nemůžu pomoct a musím dát špatný hodnocení. Třetí a čtvrtej díl poslední série GoT jsou bohužel absolutní kravina. Mrzí mě to, ale je to tak. Nejsem žádnej zarytej milovník GoT, nečetla jsem knihy atd. Ale tohle je opravdu jak nějakej trapnej blockbuster v kině... Nemá to nic společnýho s předchozíma sériema. A to jsme na to čekali 2 roky. Opravdu mega největší zklamání. Achjo. ()

PanZahadnyCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Jednotlivé epizody jakéhokoli seriálu téměř nehodnotím, natož abych je komentoval. Ale tahle epizoda je výsměch. Připomíná mi to situaci, kdy máte na nějaký deadline odevzdat seminární práci, ale necháte ji na poslední chvíli a děláte to den před odevzdáním. Je mnoho GoT epizod, možná většina, kde se vlastně nic moc neděje a předem jasné konflikty se jen oddalují a neustále diskutují, což není nutně špatně, pro GoT je to naopak specifické, o to více pak vyzní daná bitva nebo jiná diskutovaná událost. A pak přijde tento díl, který se vše snaží smrsknout a urychlit do, sice lehce prodloužené stopáže, ale i tak náhle vyřeší všechno to, co by v předchozích sériích řešil v minimálně pěti epizodách. Působí to jako pěst na oko vytváří to dojem traileru a ne napínavé akce. Herecky je to sice pořád na skvělé úrovni, ale dramaturgie, a zdá se mi, že i výprava, jde do prdele. Velký rozpočet této sérii velmi škodí a dovoluje tvůrcům, aby byli líní, používali spoustu zkratek a vše zobecňovali. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určitě lepší, než epizoda předcházející, ale ty počty jim hodně nevychází a navíc tam napráskali spoustu dalších blbostí a nesrovnalostí. U poslední episody jsem si říkal, že nemohlo přežít více než 300 lidí. Ale podle všeho přežila polovina z každé armády a to jsou tisíce. Takže se tvůrci rozhodli pokračovat v nesmyslech a to ještě vynechali scénu s reakcemi stárků na Jonův rodokmen a radši nám ukazují nudné nebo nezajímavé scény. Jak já doufám, že mi neznechutí celý seriál tím co vytvoří. Přehodnocení po shlédnutí celé série: Takže střelec Euron dokázal zabít draka třemi šípy z nemožného úhlu na neuvěřitelnou vzdálenost, ale ten poslední je vybaven tak silným plot armorem, že ho 1000 lodí se škorpiony nedokáže ani škrábnout. Přitom drak lítá těsně kolem nich a navíc celkem hloupě manévruje? ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Tato epizoda se v médiích těšila velké pozornosti kvůli tomu, že se v ní (v čase 14:44) na stole v jeden moment objeví kelímek od Starbucks. Celý internet spekuloval o tom, jak se kelímek v záběru ocitl. HBO se k tomu vyjádřilo tak, že šlo o chybu a že si Daenerys objednala bylinný čaj. Podle Emilie Clark (Daenerys) kelímek na stole nechal herec Conleth Hill (Varys). (Duoscop)

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama