Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Daenerys přichází taktickými chybami o strategické výhody ve hře o Železný trůn. Cersei se s podporou Eurona snaží oslabit její bojeschopnost a psychiku. Jon neudrží své tajemství. Tyrion odvážně, ale neúspěšně usiluje o mír bez očekávaného krveprolití při dobývání King’s Landing. (DavidWark)

Videa (3)

Trailer

Recenze (154)

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tady se zkratkovitost posledních sérii posunula úplně na jiný level. Samotná epizoda má materiálu, který by se v klidu mohl použít na 3-4 díly. Zde ale bohužel zafunguje střih mohutným způsobem a ke všem důležitým událostem, které se tu stanou, chybí jakýkoliv build-up a jakmile se tedy stanou, tak se stanou víceméně mimochodem. Je sice milé, že to tvůrci chtěli ukončit, ale pokud je toto oběť, tak si tu další sérii mohli úplně v klidu dovolit a já bych byl i radši. Každopádně konec mi dal alespoň malé naděje na to, že to nakonec neskončí tak retardovaně, ale nevěřím tomu. 60% ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěr dílu letmo připomněl staré "dobré" časy minulých sérií a v naději, že v tomto duchu bude finální season pokračovat dám plný počet. Jinak nevím, zda si Danny zaslouží rozbít hubu a nebo jo. V Západozemí jsou jen 2 praví hráči hry o trůny.. Cersei a Sansa. Jinak co víc říct... Battle of Winterfell nakonec nebyly takový jatka (jak?), sex scény už nejsou tak IN a díl je plný spousty smutných očí... První polovina na úrovni 1. dílu série, zhruba od poloviny to chytne druhý dech a lepší atmosféru. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doriešuje sa, k to s kým skonči, respektíve definitívne neskončí, a tak podobne a je to logické. Po oplakávaní mŕtvych z boja nemôže nasledovať nič iné, než hromadná ožieračka, po ktorej to prirodzene končí u niektorých aj v posteli. No ale aby to nebolo len o zábave, respektíve o smútku, tak sa bude riešiť, či v záujme budúceho mieru na celej planéte sa budú musieť vyvraždiť tisícky nevinných civilistov, alebo nie. Keďže už po roku viem, ako sa to vyvinie, nebude výsledok až takým prekvapením a je to škoda. Každopádne na samotnú akciu sa teším. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po třech dílech kostrbatého zbrojení na zklamavší bitvu s WW jsme u toho, co GoT jde nejlíp - hře o Trůn. Čtvrtý díl funguje jako most mezi událostmi předešlými a nadcházejícími a činí tak skvěle - řekněme do 50. minuty, kde kvalitní GoT drama nahradí poněkud zkratkovitá eskalace událostí, která však byla nezbytná pro vývoj následujícího děje. Takže ty dvě scény (Bronn a drak) tvůrcům odpouštím, protože svou funkci navnazení na další epizodu plní výborně. A ještě: G. Christie je vynikající herečka, plot armor zřejmě mizí a jen škoda že WW i Bran se teď zdají trochu zbyteční. Zdá se ale, že Hra o trůny je konečně zpátky. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda, kde největší koule měl ten romantickej rozhovor mezi Tormundem a Cleganem. Daenerys je zralá na přesdržku palcátem, kelímek kafe tam ti fušeři opravdu nechali. Když se soustředila palba z balistů na lodě, kam se zase vytratila Dračí pizda? Proč to netočila a nespálila je ze zadu? Co se stalo Missandei, to jsem měl škodolibou radost! A jelikož tam byl záchvěv toho pletichaření o trůny, tak tomu střelím dvě z lítosti. Na druhou stranu, kolem Králova přístaviště je najednou podivná poušť? Proč protože se to těm dvoum kokotům, kteří si říkají tvůrci, prostě jen hodilo? Proč Cersei ten plivanec armády, co jí stál pod hradbama, nerozprášila a tohle utrpení mohlo skončit? ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Tato epizoda se v médiích těšila velké pozornosti kvůli tomu, že se v ní (v čase 14:44) na stole v jeden moment objeví kelímek od Starbucks. Celý internet spekuloval o tom, jak se kelímek v záběru ocitl. HBO se k tomu vyjádřilo tak, že šlo o chybu a že si Daenerys objednala bylinný čaj. Podle Emilie Clark (Daenerys) kelímek na stole nechal herec Conleth Hill (Varys). (Duoscop)

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama