Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je dobojováno. Daenerys drtivě porazila vojska Cersei, která sama v bitvě podlehla. Pro Daenerys ovšem dobojováno není. Ne všichni zcela souhlasí s jejími způsoby a jsou ochotni udělat vše pro to, aby se královnou nikdy nestala. Začíná pravá hra o Trůn. (Klajondr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to máme po osmi letech konec jedné z nejlepších fantasy sériích, která v té osmé začala ztrácet dech. A poslední díl nebyl výjimkou, kdyby tak nehrál na nostalgii a přece jen úspěšně vše uzavřel v hořkosladkém duchu, což je pro mě přece jen pozitivum, neboť náznak demokracie v politice Západozemí už u mě zaváněl odpadovým hodnocením, ale díky Bohu, šlo jen o vtip. Rychlá změna charakterů postav, kvaltování v čase, to vše se negativně odrazilo na kvalitě posledních dílů a zde tomu není jinak. Přesto ale konec mě potěšil a uzavřel to (i když ne tak jak jsem si přál, výhrou nemrtvých) tak, aby to působilo smysluplně a ne chaoticky jako u kdysi Ztracených. Uznale pokyvuji hlavou a snad další seriály ze světa Západozemí se již vyvarují chyb posledních dílů. 85% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak ako celá posledná séria aj záverečná časť bola spracovaná výborne, tvorcovia zvážili obľúbenosť jednotlivých postáv a každej našli správne miesto. Určite sa najdú rojkovia,ktorým bude vadiť opravená stena nočnej hliadky akoby žiadny Nočný kráľ cez ňu neprešiel či reakcia nepoškvrnených, ale lepšieho vládcu v Siedmych kráľovstvách nakoniec mať nemohli a tak sa spolu s nimi tešíme. ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po příběhové stránce můžu říct, meeeh. Víceméně happyend, ale o to tu nejde. Máme tu konec, který se nepovedl, respektive nedosáhl na už tak slabá očekávání. Opět je to dost uspěchané, chybělo zde strašně moc nevyřčeného a co z toho, že je to zpracované dobře. Když je holt scénář špatně, tak to už nic nezachrání. . Jinak jsem rád za dá se říct otevřený konec, nabízející hromadu sequelů s dost zajímavými náměty. Jen se bojím, jak to může dopadnout bez Martina, když jsem viděl ten propastný rozdíl v kvalitě. ()

StrYke odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

!Komentář NEOBSAHUJE spoilery! Poprvé hodnotím seriálovou epizodu a podruhé nějakou komentuji.. Na předešlé díly 8. série se dalo alespoň dívat, osobně mě bavily, líbil se mi zvukový doprovod, jak moc autenticky herci hráli.. Ač jsem nesouhlasil s uspěchaností děje, se spoustou logických chyb, klišovitými zápletkami a jejich řešeními, na každý díl jsem se těšil. Ale teď jsem rád, že je seriál u konce a že ty zvěrstva, která ta nekreativní dvojice břídilů napáchala (a která se s každou epizodou stupňovala) mi neposkvrní mou dosavadní lásku k tomuto seriálu ještě víc. Kdybych se měl vyjádřit konkrétněji k této epizodě.. Tak jí podle mě nelze nazvat výstižněji, než slovem "nuda". Stále jsem naivně věřil, že mě děj nějakým způsobem šokuje a po předchozí epizodě jsem neměl absolutně představu, jak se bude dál děj vyvíjet (myslím, že stejně jako spousta dalších diváků). Tento potenciál tvůrci ale dokázali pohřbít během prvních pár desítek minut (po zdlouhavých a nezajímavých dialozích) a zbytek je snaha pouze o ukončení co největšího množství načatých dějových linek, pro které jsme měli všichni tento seriál tak rádi a které si zasloužily mnohem propracovanější rozloučení. Nikdy bych neřekl, že epizodu GoTka ohodnotím odpadem. A už vůbec ne, když přihlédnu, že odpadem poměrně šetřím, ale tady to jinak nejde... ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádherné finále. Husí kůže se střídala a prolínala s dojetím. Všechny přeživší postavy skončily, když už ne tam kde chtěly, tak tam kde skončit měly, tam kam celou tu dobu směřovaly, i když o tom třeba nevěděly a i když to možná bylo právě místo odkud vyšly. Až mě překvapilo, jak smysluplného zakončení své cesty se skoro všichni dočkali. A celé je to naprosto famózně nasnímané, takovou kamerou se nemůže pochlubit ani většina filmů, ať už kde o Daenerys s křídly, draka ve sněhu, trůn v ohni nebo další ikonické záběry, jichž je epizoda plná. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Daenerys (Emilia Clarke) poznamená, že si železný trůn představovala mnohem větší. Jde o odkaz na knižní předlohu, kde je železný trůn skutečně popisován jako obrovský, dokonce s přístupovým schodištěm, též vyrobeným z natavených mečů nepřátel Aegona Dobyvatele. (vojtaruzek)
  • Ve scéně, v níž se sejde rada vysoce postavených lidí, můžeme za židlí Samwella Tarlyho (John Bradley) vidět plastovou láhev vody. (Sayko)

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno