Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je dobojováno. Daenerys drtivě porazila vojska Cersei, která sama v bitvě podlehla. Pro Daenerys ovšem dobojováno není. Ne všichni zcela souhlasí s jejími způsoby a jsou ochotni udělat vše pro to, aby se královnou nikdy nestala. Začíná pravá hra o Trůn. (Klajondr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vcelku neuspokojivý závěr seriálu, který využíval potenciál knižní předlohy pouhých pár řad. Bylo by asi dost naivní doufat, že je to natolik velký a dobrý příběh, že ho pouhá setrvačnost donese dál, než k uspěchanému a v mnoha ohledech slabému konci. SPOILER: Scéna, kde spoutaný Tyrion vybere pozůstalým rodům nového krále, společně se scénou, kde poprvé zasedne rada...to je čiré zoufalství, které brání i lidem s fantazií, aby si v tom všem co se událo našli nějakou zajímavou pointu. Tyto scény totiž naznačují, že záměrem tvůrců bylo oznámit světu, že ať děláme co děláme, změna systému je možná jen dočasně a ve velmi malé míře. Přitom první polovina epizody byla velmi dobře napsaná...nechápu to. Spousta nesmyslných reakcí...Šedý Červ by se nikdy nezachoval tak mírně, Branovo prohlášení... . Nakonec se z poslední části epizody stala přehlídka toho, kam to dotáhly Starkovic děti...to se mi taky moc nelíbí, protože jsme toho sledovali mnohem víc. Nadávat by se dalo ještě dlouho. Ale co z toho? Všichni se na poslední epizodu podívají bez ohledu na nízká hodnocení, nebo kritiky. Neumím si představit, že by si někdo nechal ujít finále tohoto několik let trvajícího maratonu. A stejně tak si neumím představit, že bych se na to v následujících deseti letech znova podíval. Od cca šesté řady mě hnala spíš zvědavost a ta byla ukojena. Byť nadšením tedy rozhodně nesrším. ()

immortalis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě spokojenost už na začátku série jsme s kamarádem tipovali jak to skončí a naše tipy se celkem sešli. Poslední sérii i tak hodnotím plným počtem. Stále si však myslím, že poslední dvě série měli mít po 10 dílech i s tou delší stopáží a byl by dostatek času na všechny postavy. BTW: 58% si to opravdu nezaslouží, ale je moderní remcat a škemrat o remake :DDD Naštěstí těch spokojených je více jen nejsou tolik slyšet, protože nepotřebují brečet v každé diskuzi, pod každým příspěvkem atd... Jsem opravdu rád, že jsem mohl být u takového fenoménu jako GOT jsou a budou. Trochu jsem doufal, že by nám mohli dát spinoff Aryi alá Colombus. Nebo Jona za zdí... Spring is coming! ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Kolo bylo zničeno, hra je u konce. A teď vážně, mohlo to vůbec skončit jinak? Když se finále Hry o trůny bude srovnávat s tím nejlepším, co televize nabídla, takže Breaking Bad, bude to vypadat špatně. Fakt, že Breaking Bad uzavíralo víceméně jednu poslední dějovou linku o pár postavách a mohlo si dovolit výbušný konec, už ale většina lidí pomine. Na druhé straně nic jako Hra o trůny v televizi dodnes nebylo, tudíž žádné srovnání v tomhle případě nebude fér. A jakmile mi tohle dojde a začnu se na to dívat jako na zakončení několika dějových linek o desítkách postav, které někde začaly, něčím si prošly a pak musely někde skončit, vychází mi tenhle závěr vlastně jako jediná rozumná varianta. Že mu chyběla gradace nebo byl málo dramatický? Tak to nejspíš někdo neviděl, co všechno mu předcházelo. Že to nedopadlo podle mých představ? Tak znova, kdy naposledy se tenhle seriál řídil něčími představami? Že to nebylo dobře natočené / zahrané? Ale no tak, nenechte se vysmát. Kdysi nezastavitelný kolos zkrátka hrdě dokráčel do svého spravedlivého konce, a jestli vás ten poetismus v závěru minul, tak už vás ani samotný Martin nespasí. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak ako celá posledná séria aj záverečná časť bola spracovaná výborne, tvorcovia zvážili obľúbenosť jednotlivých postáv a každej našli správne miesto. Určite sa najdú rojkovia,ktorým bude vadiť opravená stena nočnej hliadky akoby žiadny Nočný kráľ cez ňu neprešiel či reakcia nepoškvrnených, ale lepšieho vládcu v Siedmych kráľovstvách nakoniec mať nemohli a tak sa spolu s nimi tešíme. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tohle jsem čekal 8 serií? Na finále, kde se pomalu nic nestane. SPOILERY. Ano, jsem rád, že Jon sebral koule a zabil Daenerys...jenže Tyrion měl prozradit jeho původ a byli by nuceni mu tu vraždu odpustit...jako král je nad zákon a zabít odpůrce trůnu je v pořádku. Takhle se vychcaně moci chopil Bran a k čemu to vede? House of Stark vládne celýmu světu. Bran 6 královstvím, Sansa Severu a Arya pod Starkovou vlajkou jede dobývat cizí světy a Jon ovládá Noční hlídku, takže celej Sever i s Divokými. A ta porada nejmocnějších mužů Západozemí je sice vtipná, jenže už působí jako parodie, takhle se nikdy o penězích ze státní kasy rozhodnout nedá. A toho "statečnýho" Červa bych zabil hned, co je statečnýho na tom zabíjet neozbrojené vojáky a masakrovat zajatce? ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Daenerys (Emilia Clarke) poznamená, že si železný trůn představovala mnohem větší. Jde o odkaz na knižní předlohu, kde je železný trůn skutečně popisován jako obrovský, dokonce s přístupovým schodištěm, též vyrobeným z natavených mečů nepřátel Aegona Dobyvatele. (vojtaruzek)
  • Ve scéně, v níž se sejde rada vysoce postavených lidí, můžeme za židlí Samwella Tarlyho (John Bradley) vidět plastovou láhev vody. (Sayko)

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama