Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je dobojováno. Daenerys drtivě porazila vojska Cersei, která sama v bitvě podlehla. Pro Daenerys ovšem dobojováno není. Ne všichni zcela souhlasí s jejími způsoby a jsou ochotni udělat vše pro to, aby se královnou nikdy nestala. Začíná pravá hra o Trůn. (Klajondr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (256)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po příběhové stránce můžu říct, meeeh. Víceméně happyend, ale o to tu nejde. Máme tu konec, který se nepovedl, respektive nedosáhl na už tak slabá očekávání. Opět je to dost uspěchané, chybělo zde strašně moc nevyřčeného a co z toho, že je to zpracované dobře. Když je holt scénář špatně, tak to už nic nezachrání. . Jinak jsem rád za dá se říct otevřený konec, nabízející hromadu sequelů s dost zajímavými náměty. Jen se bojím, jak to může dopadnout bez Martina, když jsem viděl ten propastný rozdíl v kvalitě. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo to dobré? Ne. Byl to vyloženě průšvih? Taky ne. Ale jako fanoušek se cítím trochu podvedeně a rozhodně ne uspokojeně. V prvních sériích byly díly, kde se jen sedělo u stolu a kecalo. A bylo to úžsné, napínavé a osobní. V posledních dílech se toho naopak stalo přehršel, přestože to působilo nudně, hloupě a sterilně. Nevíce mě mrzí promarněné příležisti k dokončení těch nejzajímavějších dějových linek (původ Jona, původ Gendryho, děti lesa, Azor Ahai atd.). Dva roky si krátíme čas čekáním tím, že spekulujeme o každé blbině a tvůrci nám pak plivnou do tváře a zakončí to totálně prostým koncem, ignorujíce všechny věštby atd. Největší nelogičnosti tohoto dílu (spoilery) - Tyrion (z pozice vězně - dezertéra) navrhuje nového krále, král Bran (dle minulých epizod nemá emoce a sdílí vědomí se stvořiteli Night Kinga) a coinmaster Bronn - mistr úplatků a největší prospěchář pod sluncem. Co se mi naopak líbilo - zakončení příběhu Jona a Daenerys. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak ako celá posledná séria aj záverečná časť bola spracovaná výborne, tvorcovia zvážili obľúbenosť jednotlivých postáv a každej našli správne miesto. Určite sa najdú rojkovia,ktorým bude vadiť opravená stena nočnej hliadky akoby žiadny Nočný kráľ cez ňu neprešiel či reakcia nepoškvrnených, ale lepšieho vládcu v Siedmych kráľovstvách nakoniec mať nemohli a tak sa spolu s nimi tešíme. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Důstojné a velmi konzervativní zakončení nejkontroverznější série ze všech osmi. Tentokrát paradoxně bez momentu překvapení, jelikož vše je alespoň pocitově jasně nalinkované. Oproti ostatním epizodám tempem překvapivě sterilní a uvážlivé, v podobném duchu, jako loučení v Lord of The Rings. Je možné, že inspirace vzešla právě odtud. Tedy vzdát poctu všem klíčovým postavám a působit tak akorát na hraně sentimentu, odlehčení a vážnosti. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záchrana přišla za pět minut dvanáct a k mému překvapení se jedná nakonec o hodně důstojné finále, které, když už ne na chladnou logiku a promyšlený děj, hraje alespoň na city a nostalgii, což v mém případě zafungovalo. Nicméně je škoda, že tenhle seriál desetiletí uspěchaným a nedomrlým writingem ve výsledku skončil jen na úrovni lehkého nadprůměru. Výsledná pachuť se smývá jen těžko, ale pravý fanda na ty nejhezčí chvíle nezapomíná. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, v níž se sejde rada vysoce postavených lidí, můžeme za židlí Samwella Tarlyho (John Bradley) vidět plastovou láhev vody. (Sayko)
  • Daenerys (Emilia Clarke) poznamená, že si železný trůn představovala mnohem větší. Jde o odkaz na knižní předlohu, kde je železný trůn skutečně popisován jako obrovský, dokonce s přístupovým schodištěm, též vyrobeným z natavených mečů nepřátel Aegona Dobyvatele. (vojtaruzek)

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama