Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je dobojováno. Daenerys drtivě porazila vojska Cersei, která sama v bitvě podlehla. Pro Daenerys ovšem dobojováno není. Ne všichni zcela souhlasí s jejími způsoby a jsou ochotni udělat vše pro to, aby se královnou nikdy nestala. Začíná pravá hra o Trůn. (Klajondr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Kolo bylo zničeno, hra je u konce. A teď vážně, mohlo to vůbec skončit jinak? Když se finále Hry o trůny bude srovnávat s tím nejlepším, co televize nabídla, takže Breaking Bad, bude to vypadat špatně. Fakt, že Breaking Bad uzavíralo víceméně jednu poslední dějovou linku o pár postavách a mohlo si dovolit výbušný konec, už ale většina lidí pomine. Na druhé straně nic jako Hra o trůny v televizi dodnes nebylo, tudíž žádné srovnání v tomhle případě nebude fér. A jakmile mi tohle dojde a začnu se na to dívat jako na zakončení několika dějových linek o desítkách postav, které někde začaly, něčím si prošly a pak musely někde skončit, vychází mi tenhle závěr vlastně jako jediná rozumná varianta. Že mu chyběla gradace nebo byl málo dramatický? Tak to nejspíš někdo neviděl, co všechno mu předcházelo. Že to nedopadlo podle mých představ? Tak znova, kdy naposledy se tenhle seriál řídil něčími představami? Že to nebylo dobře natočené / zahrané? Ale no tak, nenechte se vysmát. Kdysi nezastavitelný kolos zkrátka hrdě dokráčel do svého spravedlivého konce, a jestli vás ten poetismus v závěru minul, tak už vás ani samotný Martin nespasí. ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brinne píše o Jaimem. Jon, který dostal to, co chtěl. Deanerys, která překročila všechny hranice. Bran, který za celou dobu nic neděla. Lord Gendry, Bronn má konečně svůj hrad. Drogon, který odlétá neznámo kam se svou matkou. Tormund za zdi, Ser Podrick, Brinne v královské gardě. Ghost se svým pánem. Stalo se toho opravdu. A každý dostal to, po čem toužil. Ale říkám to pořád a řeknu to znovu je to moc rychle, a proto to utrpělo. Na takový konec jsem nechtěl čekat 2 roky. S odstupem času po 3 letech přidávám jednu hvězdu. Pořád si stojím za tím, že to bylo moc rychlé. Konec Deanerys byl opravdu nečekaný, ale dostála svému jménu, a to mi přijde jako brilantní zakončení. S koncem ostatních postav už tak spokojený nejsem. PS: Bran je vychcaná svině. ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po příběhové stránce můžu říct, meeeh. Víceméně happyend, ale o to tu nejde. Máme tu konec, který se nepovedl, respektive nedosáhl na už tak slabá očekávání. Opět je to dost uspěchané, chybělo zde strašně moc nevyřčeného a co z toho, že je to zpracované dobře. Když je holt scénář špatně, tak to už nic nezachrání. . Jinak jsem rád za dá se říct otevřený konec, nabízející hromadu sequelů s dost zajímavými náměty. Jen se bojím, jak to může dopadnout bez Martina, když jsem viděl ten propastný rozdíl v kvalitě. ()

ALIENka_ odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A je to tady! Velkolepej závěr plnej zvratů, na kterej byla radost pohledět. Počkat, to je jinej seriál. Dočkali jsme se posledního dílu a mě už opustily všechny naděje, do tohohle dílu jsem se pustila už jenom z povinnosti dokoukat tuhle sračku. Díky bohu, že je to už poslední díl a nemusím trpět dál. Daenerys má samozřejmě miliony vojáků, který se reinkarnovali a přišli ji pomoct v posledním boji. Dany má taky, jako správná Hitlerovna, proslov v pozadí s vlajkama Targaryenů o záchraně nevinnejch těsně po tom, co všechny zabila. Jon s Tyrionem maj pár strašně cringe diskuzí, kterejch je tady krom tohohle víc než v první epizodě. Jon zabije Dany, což je tak jediná věc, která se mi v týhle sračce líbila, a její drak roztaví trůn, protože má IQ 6000 samozřejmě, co jste si sakra mysleli. Pak se děj přesouvá o pár asi tejdnů pozdějc. Opět se setkaj všechny aspoň trochu důležitý charaktery, na který už snad díky DD všichni zapomněli. Rozhodnou se poslat Jona za trest na zeď (která má regenerační schopnosti, takže se stihla za tu dobu sama dostavět) a udělat Brana králem. Ale.. ten kluk za celý 2 série prakticky NIC neudělal, nikdo ani neví, co to je tří-oká vrána, tak proč?! Poslední věc, co zmíním, je že Bronn se stal ministrem financí (co do píči?), Sam se stal mistrem za pár tejdnů (dává velkej smysl..) a z Aryi se stal Kolumbus. No už to nechci nikdy vidět, strašná pičovina. Hodnocení: -1000/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Důstojné a velmi konzervativní zakončení nejkontroverznější série ze všech osmi. Tentokrát paradoxně bez momentu překvapení, jelikož vše je alespoň pocitově jasně nalinkované. Oproti ostatním epizodám tempem překvapivě sterilní a uvážlivé, v podobném duchu, jako loučení v Lord of The Rings. Je možné, že inspirace vzešla právě odtud. Tedy vzdát poctu všem klíčovým postavám a působit tak akorát na hraně sentimentu, odlehčení a vážnosti. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Daenerys (Emilia Clarke) poznamená, že si železný trůn představovala mnohem větší. Jde o odkaz na knižní předlohu, kde je železný trůn skutečně popisován jako obrovský, dokonce s přístupovým schodištěm, též vyrobeným z natavených mečů nepřátel Aegona Dobyvatele. (vojtaruzek)
  • Ve scéně, v níž se sejde rada vysoce postavených lidí, můžeme za židlí Samwella Tarlyho (John Bradley) vidět plastovou láhev vody. (Sayko)

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama