Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je dobojováno. Daenerys drtivě porazila vojska Cersei, která sama v bitvě podlehla. Pro Daenerys ovšem dobojováno není. Ne všichni zcela souhlasí s jejími způsoby a jsou ochotni udělat vše pro to, aby se královnou nikdy nestala. Začíná pravá hra o Trůn. (Klajondr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Tento díl bych nazval jako takovou epizodou pro ty inteligentnější diváky. 13leté děti zřejmě nebudou nikdy schopné ji patřičně docenit. Celou sérii jsem se modlil, aby seriál nesklouzl ke klišoidnosti a nedospěl k naprosto ubohému, předvídatelnému a nekonečně trapnému konci, kde by se vlády společně chopila bloncka s všemi milovaným Džoníkem. Když jsem před zhlédnutím viděl naprosto propastně nízké průměrné hodnocení, které seriál pasovalo svojí kvalitou na úroveň Ulice a obdobných sraček, tak jsem se obával, že to výše zmíněným způsobem skončit muselo. Jsem obrovsky potěšen, že se tvůrci drželi osvědčené cestičky plné zvratů až do samotného závěru. Že se vlády nakonec ujal Brandon, to je samozřejmě na pováženou, protože si troufám tvrdit, že to byla postava, která byla po celou dobu většině diváků zcela lhostejná. Každopádně zcela to jako závěr akceptuji, protože to bylo do posledního okamžiku nepředvídatelné a ve výsledku musí každý soudný divák uznat, že to bylo i zcela logické. Celkově jsem s příběhem v této sérii spokojený a nehodlám hledat chyby, tam kde nejsou. Domnívám se, že jsou nespokojení jen ti diváci, kteří doufali v debilní konec jako z nějaké ubohé pohádky. Moje výtky bych v rámci tohoto dílu směřoval čistě pouze k několika nudnějším pasážím, které byly zejména v první polovině. Naprosto nesouhlasím s většinovým názorem, že by byla tato poslední série výrazně horší než ty předešlé. Jistý pokles kvality zaznamenat určitě šlo, ale nejednalo se o nic dramatického a tvůrci zakončili seriál velice důstojně a v pravý čas. Lepší 3 kousky. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak závěrečnou epizodu mám za sebou a jejím největším přínosem bylo to, že už celé to trápení uzavřela. Pánové Benioff a Weiss se už podle mého opravdu trápili, a pokud ne, nebylo to poznat. Závěr seriálu se mi zdál být poněkud alibistický a dostal dění do bodu nula (královstvím vládne divný král, jeho pobočníkem je člověk, který jím být nechce, kdo byl na Zdi, je na Zdi- mimochodem, k čemu?, atd.) ()

Reklama

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vtipné jak dothraků i unsullied stále přibývá navzdory všem posledním bitvám, ještě že to tak nedopadlo s draky, to by jich jinak bylo plné nebe a ztratili tak exkluzivitu. Pobavila mne banda nýmandů, která se objevila po xx dílech, člověk by i skoro zapomněl, že se tam ještě někde poflakujou. Kolem a kolem mohlo to být mnohem horší. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledná epizóda poslednej série predstavuje ľahký nadpriemer v rámci štandardu nastaveného podpriemernou ôsmou sériou. Aj napriek unáhlenému a nie dobre zvládnutému scenáru (ktorý sa pochopiteľne nemôže rovnať scenáru vychádzajúcemu z knižnej predlohy) považujem uzavretie jednotlivých príbehových liniek za pomerne zadosťučiňujúce a aj samotný záver za vcelku uspokojivý, čo odvodzujem z pocitu nostalgie a melanchólie, ktorý sa vo mne rozlial po záverečnom stmavnutí obrazovky. Takže aj pri hodnotení počúvam v tomto prípade svoje srdce a nie hlas rozumu. Som vďačný, že som mohol byť divákom jednej z najväčších sérií, ktoré boli za posledné roky natočené, triasť sa zimou na ďalekom severe, dobývať otrokárske mestá na exotickom východe či intrigovať na politickom juhu, vidieť zvraty, ktoré sa zaryli pod kožu tak hlboko, že si na ne pamätám dodnes a vlastne baviť sa o príbehu a teóriách ako takých s priateľmi a okolím. GOT si zaslúži (aj napriek nie veľmi podareným 7 a 8 sérii) obrovskú poklonu a absolutórium na pomyselnom železnom tróne televíznej a seriálovej zábavy. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znamenité zakončení jednoho velkého televizního fenoménu, který nechte být tak, jaký je a nebuďte bezmozci, co prahnou po nějakých připitomělých přetáčkách. I kdyby ta petice měla 100 mega podpisů, tak Iron Throne už bude stejně projednou tentam a správný vládce se ujme Šesti království. “Long live the rest of the best characters!” ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, v níž se sejde rada vysoce postavených lidí, můžeme za židlí Samwella Tarlyho (John Bradley) vidět plastovou láhev vody. (Sayko)
  • Daenerys (Emilia Clarke) poznamená, že si železný trůn představovala mnohem větší. Jde o odkaz na knižní předlohu, kde je železný trůn skutečně popisován jako obrovský, dokonce s přístupovým schodištěm, též vyrobeným z natavených mečů nepřátel Aegona Dobyvatele. (vojtaruzek)

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama