Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 2
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Videa (305)

Trailer 2

Recenze (2 856)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zima se možná blíží, ale seriálový fajnšmekr má jaro.. Trůn s příliš malým povrchem, aby pojal všechny urozené zadky, co chtěj na něj usednout, penisy hbitější dýk, peníze mocnější cti, havrani rychlejší faxu a mluva častokrát ostřejší než meč, leč když ten promluví, slova už jsou jaksi zbytečná.. Fantasy? Když pominu draky, nemrtvé a hbitost Tyrionova jazyka k čemukoliv je potřeba, jedná se spíš o modifikaci Války růží šmrnclou soap operou pradávných časů, v níž se souloží, zabíjí i intrikuje zásadně zezadu, přičemž hnacím motorem jsou opojná síla moci, čest a láska (přesně v tomhle pořadí). Nejsilnější zbraní Game of Thrones jsou bezesporu barvitě napsané postavy a váš vztah k nim. Buď je milujete, nebo nenávidíte, nic mezi tím a způsob, jakým je autoři nechávají „necitlivě“ mizet ze scény ten pocit jen umocňuje. Klasické seriálové neduhy v podobě rozmělnění hutnosti příběhu, zneužívání setrvačnosti či dramaturgických nedostatků se pochopitelně dostavily, ale rozhodně to není v takové míře, aby si člověk řekl, že ranní hra o trůny v devítičlenné rodině jen se dvěma záchody je něco atraktivnějšího.. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Asi se ti bude zdát těžké vládnout miliónům lidí, kteří tě budou chtít vidět mrtvého." No mně to ani tak těžké nepřipadá. Vždyť se trošku zaintrikuje, zasouloží, zradí, hlava opustí krk a jedeme dál. Ono to celé vypadá poměrně báječně, ale moje morálka ještě není pokřivená natolik, abych tomuto dílu propadl a užíval si ho. A taky jsem se rozhodl, že na to nemám čas a po první sérii jsem se bez větších obtíží vrátil do reality. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Jelikož řada mých přátel každé pondělí nemluví prakticky o ničem jiném než o posledním dílu Game of Thrones, rozhodla jsem se začít onen slavný seriál z produkce HBO sledovat také. A upřímně, čekala jsem asi trochu více. Můj hlavní problém paradoxně vychází z komplexnosti světa, který George R. R. Martin stvořil; jelikož z každým dílem přibývají další postavy, příběh se neustále štěpí na více souběžných dějových linií, což krom nesporných předností, zmíněných již jinými, přináší i jisté drobné vady na kráse. Třeba fakt, že krom postav, které mě baví (Ser Jorah, Arya, Tywin), existují i takové, ke kterým nemám žádný vztah, a že tak každý díl strávím minimálně polovinu hodinové stopáže sledováním těch, o které nemám sebemenší zájem. Nebo také to, že se jako nečtenář předlohy místy ztrácím v tom, kdo je kdo, a že kvůli minimálnímu časovému prostoru působí postavy nejspíše plošším dojmem než v knize. A nakonec i to, že zkrátka nepatřím mezi ty, které by bavilo čekat několik let na konečné rozuzlení. Seriály, které jsem vydržela sledovat od prvního dílu po posledné bych spočítala na prstech jedné ruky, a nejsem nadšená, když na konci první řady, po deseti hodinách strávených s nějakým seriálem, zjistím, že to celé byl jen jeden velký prolog k nastávajícím událostem. Game of Thrones pro mě zkrátka zůstane seriálem, který, mám-li ho plně docenit, ode mě vyžaduje mnohem více pozornosti, než mu jsem ochotná poskytnout. Je možné, že kdybych každý díl viděla více než jednou a přečetla si knihy, budu se stydět za své průměrně tříhvězdičkové hodnocení. Jenže mezitím se věci mají tak, že si nejsem jistá ani tím, zda se naladím na příští řadu. Předpověď: Po konci druhé řady předvídám konečné získání trůnu Aryi Stark a kovářskému bastardovi krále Roberta. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že když se něčeho chopí schopný štáb s dostatečným množstvím peněz a entusiasmu, je o půl úspěchu postaráno. Kvalitní výprava, která si nic nezadá s prvoligovou filmovou tvorbou a kopa vizuálních efektů nám před zraky předestírá okouzlující vizáž středověku, s atmosférou na pomezí pravé historie a mýtu. I přes to je Hra o trůny především drama, které je si plně vědomo, že hlavním tahounem musí být charaktery. Postavy jsou vždy něčím zajímavé a prochází určitým vývojem, takže divák nemá od počátku jasně rozložené karty... Dívá se na to skvěle, je to fascinující, vtahující, chytré a nesmírně propracované. 9/10 ()

brit84 

všechny recenze uživatele

I když první série trvá 10 hodin, beru to jen jako výborný zákusek před hlavním chodem. Navnadění obrovský, krev začíná vařit a jestli "hlavní chod" nějak tvůrci nepodělají, půjde o seriálovou lahůdku. Co mě nejvíc mrzí je fakt, že začátek prvního dílu, který mě jednoznačně k seriálu přikoval, už v první serii nemá navázání. Takže akce moc nečekejte, spíš politikaření a několik hodně vydařených zvratů. ()

Galerie (3 938)

Zajímavosti (471)

  • Červený kříž provedl analýzu Hry o trůny, konkrétně prvních 7 sérií, s cílem zjistit, která postava spáchala nejvíce válečných zločinů (viditelných v seriálu) dle současných mezinárodních zákonů. Na prvním místě se umístil Ramsay Bolton (Iwan Rheon) s celkem 17 proviněními, především mučením. Na druhém místě Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) s 15 proviněními, především masové vraždy pomocí dračího ohně a vynášení svévolných rozsudků. A na třetím místě Roose Bolton (Michael McElhatton) s 8 proviněními. Ani „hodné“ postavy se však nevyhnuly válečným zločinům, například Jon Sníh (Kit Harington) spáchal 6 válečných zločinů, z toho se 4x provinil využíváním dětských vojáků. Celkem bylo v seriálu spácháno (hlavními postavami) 103 válečných zločinů. (vojtaruzek)
  • S první oficiálně licencovanou značkou piva, založenou na seriálu Hra o trůny, přišel pivovar Brewery Ommegang. Její jméno znělo „Iron Throne Blonde Ale“ a díky úspěšné spolupráci s HBO následně vznikla také celá pivní kolekce. V roce 2018 pivovar navíc potěšil fanoušky novou výjimečnou edicí s názvem „Royal Reserve Collection“, která obsahovala 4 speciály pojmenované podle Tyriona (Peter Dinklage) a Cersei (Lena Headey) Lannisterových, Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) a Jona Sněha (Kit Harington). (Duoscop)
  • Skotská whisky Johnnie Walker přišla na trh s limitovanou edicí "White Walker" (bílý chodec), inspirovanou seriálem. Vyrábí se v palírnách na samém severu Skotska – v Cardhu a Clynelish. Obsah alkoholu je 41,7 %. Číslo 1 odkazuje na jeden trůn a číslo 7 pak na sedm království. Na láhvi je typický panáček, ale místo hole drží meč a je oblečen do brnění. Když se láhev namrazí, vystoupí slogan: „Winter is here“ („Zima je zde“). (Duoscop)

Související novinky

Rod draka přiletí i se třetí sérií

Rod draka přiletí i se třetí sérií

18.06.2024

Jsou zprávy, které sice nejsou nikterak překvapivé, o to víc ale potěší. Žhavými intrikami a ještě žhavějšími bitvami natřískaný Rod draka je obřím hitem - pilot první série dodnes zůstává… (více)

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama