Reklama

Reklama

V úsilí najít dárce plic pro svou dceru, se manželský pár dostává do nebezpečných vod... Každý den Paul Stanton, úspěšný okresní advokát ze Santa Fe a jeho manželka Diana čekají s novou nadějí, že se najde dárce plic pro jejich dceru Chloe. Dcerka má zřídkavou degenerativní nemoc a je na dlouhém seznamu čekatelů na dvojitou transplantaci plic. Nemoc se zhoršuje a Paul je v zoufalství ochoten riskovat všechno, jen aby zachránil své dítě. Dozví se, že v Mexiku existuje doktor, který by mohl Chloe zachránit. Ale když  za ním přijede, zjistí, že doktorovi dárci jsou vlastně nedobrovolné oběti a jeho činnost je kriminální. Paul se ocitl na životní křižovatce: má zastavit nelegální operace a zachránit tak stovky životů nebo zachránit život své dcery … (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Solidní triler dojiždějící hlavně na necharizmatičnost hlavního představitele. Zbytek je ok, hlavně téma. Filmů o nelegálním byznysu s lidskými orgány moc není a tento byl natočen vcelku dobře. Bohužel hlavní hrdina je příliš nemastný neslaný a rovněž by se do tohohle filmu hodil Benicio Del Toro. 75% ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vskutku drsný snímek z džungle jménem Mexiko, s dojmem umocněným herci, kteří na sebe nestrhávají pozornost, jen dobře odvádějí svoji práci nutnou k představě o výpovědi stavu lidstva v různých oblastech, byť na jednom kontinentu a nedaleko od sebe. Zatímco se náš svět, ten "lepší", zabývá otázkou, zda je v pořádku použít zbraň na pedofila, který měl na tříhodinové návštěvě sousedovic kluka, aniž neexistují důkazy, že by ho jakkoli ohrozil, za jeho hranicí jako by si dali dostaveníčko všechny zrůdy, které zem nosila. Je to ale jejich přirozenost, co je nutí k obživě těmi nejohavnějšími způsoby, jaké dokázal člověk vymyslet, nebo jim to umožňuje civilizace odnaproti, která se neštítí, v případě svého vlastního ohrožení, popřít všechen humanismus, na kterém si tak zakládá? Můj obdiv proto patří Paulu Stantonovi, který našel sílu ho v nejtěžším rozhodnutí svého života nepopřít.... Tak a teď si půjdu splnit svou občanskou povinnost - odvolit prezidenta, ať si vyberu kteroukoliv variantu z dvou mizerných, nemůžeme dopadnout hůř, než v Mexiku, že ne? ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Až do hodiny a deseti minut to bylo celkem výživný drama o beznaději rodičů,hledání jehly v kupce sena,spousty modřin a krve,prostě nenudící film o záchraně vlastní dcery.Až potud solidní průměr.Ale posledních asi dvacet minut byla blitka nejhrubšího zrna.Žádnej táta by tohle neudělal,prostě vidina záchrany je silnější než morální aspekt,navíc toho mexickýho spratka ani neznal.Jsem asi trochu cynik,ale spratek z ulice,navíc vyroste pro kulku.Ne,tohle Bazarovi nežeru,tim koncem to zmrvil až hrůza.Proto tě ztrestám.10%. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Famózní! Tento film jsem si nejprve nechtěl vůbec pustit, protože jsem pochyboval o jeho kvalitách a očekával americkou jízdu plnou práva v ruce nasraného otce, z kterého se všichni podělají a on bude za naprostého hrdinu. Pletl jsem se. Inhale je těžce neamerický film, který zřejmě nepotěší běžného Američana. Otevřeně ukazuje smrt dětí a to se u filmů vyrobených v USA jen tak nevidí. Jednoznačným plusem je fakt, že se téměř celý film odehrává v Mexiku. Žádné dlouhé, dojemné scény z nemocenského lůžka, žádné záchvaty hroutící se matky. Čistý koloběh událostí, které vedou hlavní postavu do větších a větších průserů. Děj nenabízí žádné hluché místa, všechny scény mají svůj důvod a později skvěle zapadnou do kompletně uceleného obrázku. Film kvalitně graduje, od pomalého začátku k téměř hektickým posledním patnácti minutám, u kterých jsem téměř nedýchal. Na tomto filmu není přínosem jeho zábavnost, ale totální morální bomba, s kterou se každý divák, zvlášť divák-otec, bude muset vypořádat. 90% 21.08. 2010 ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Majetný otec odjíždí do Mexika sehnat orgány pro transplantaci své dcery. Vidí, že existuje i jiný, daleko chudší svět, ale že i v něm mají lidé právo žít. Proto řeší dilema, jestli má "obrat" o orgány jiné živé dítě, i přesto, že jeho cíl je ušlechtilý - a to zachránit život své smrtelně nemocné dceři. Zpočátku je volba jasná, jak se ale člověk rozhodne po nových životních zkušenostech? ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Napriek tomu, že sa veľká časť filmu odohráva v Mexiku, celá snímka sa natáčala v USA, konkrétne v Las Vegas a Santa Fe. (Laslo)

Reklama

Reklama