Reklama

Reklama

VOD (1)

Pět let hrál britský premiér Winston Churchill důležitou roli v boji proti nacismu a jeho vůdcovské schopnosti i pamětihodné projevy pomohly dovést hitlerovské Německo až k hořkému konci. V hlavní roli biografického dramatu HBO uvidíme Brendana Gleesona.
Film z produkce HBO nabízí pohled na život britského ministerského předsedy Winstona Churchilla (hraje ho Brendan Gleeson). V průběhu druhé světové války hrál tento muž jednu z nejdůležitějších rolí v boji proti nacismu a jeho neohroženost, velitelské schopnosti i pamětihodné projevy přispěly k tomu, že hitlerovské Německo dospělo až k hořkému konci. Biografické drama se odehrává ve dvou dějových liniích. V první sledujeme nástup Winstona Churchilla do pozice premiéra Velké Británie v roce 1940 a jeho následnou vládu až do podepsání příměří s nacistickým Německem. Druhá linie se odehrává po válce v roce 1945 ve Francii, kde Winston Churchill tráví se svou ženou a dcerou dovolenou, čeká na výsledky prvních poválečných voleb a připomíná si některé ze svých nejslavnějších válečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Olík 

všechny recenze uživatele

„Účelem válčení není padnout za svou zemi, ale přinutit nepřátele, aby padli za tu svou“. Winston Leonardo Spencer-Churchill (1874 – 1965) – žurnalista, politik, voják, historik, státník, bojovník proti nacismu. Historický životopis z produkce HBO popisující období mezi lety 1940 – 1946 jedné z nejvýznamnějších postav 20 století a to během druhé světové války, kterou Churchill ovlivnil z pozice premiéra Velké Británie a v období těsně po válce, v němž čeká na výsledky pro něj a jeho konzervativní stranu neúspěšných prvních poválečných voleb. Nediskutovatelnou a léty prověřenou pravdou je, že velkou část celkového dojmu z biografického filmu tvoří výběr ústředního protagonisty, který se O'Sullivanovy povedl na 110 procent. Smutnější pravdou je však fakt, že odkaz takové veličiny jakou bezesporu Churchill je, nejde zpracovat v hodině a půl a i když se Into the Storm zabývá pouze událostmi druhé světové války a těsně po ní, Churchill by si zasloužil minimálně dvakrát takovou stopáž - Pro člověka neznalého historii však velmi užitečných 95 minut. ()

RedDuck 

všechny recenze uživatele

Film je natočený dobře, spíše se mi nelíbil koncept "letem světem". Vlastně tak moc událostí nechybělo, jen neměly žádnou návaznost.. Aby se z toho dalo něco hodnotného vydolovat chtělo by to aspoň dvojnásobnou stopáž a buď přitlačit na prózu nebo na dokument. Myslím že vyšly taky nějaký paměti, tak materiálu na celý seriál by bylo habaděj... Trochu paradoxní je že Churchilla si zahrál Ir, Brendan Gleeson se toho zhostil ale parádně! ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,NEPIJEM ANI NEFAJČÍM PANE A SOM 100% FIT." ,,A JA PIJEM A FAJČÍM A SOM FIT NA 200%." __ Filmov s tématikou Churchilla ako premiéra vo vojnových časoch je viacero a jeho hereckí predstavitelia zbierajú zakaždým vavríny. Brendan Gleeson určite nebol zlou voľbou a svojej úlohy sa zhostil s veľkou vervou, avšak z môjho pohľadu ho predsa len predbieha Albert Finney v ,,Zaťahujúcich sa mračnách". Dve dejové línie sú rozhodne zaujímavé, ale inak dej pôsobí miestami veľmi skratkovito a využitie archívnych záberov je slabou náplasťou za absenciu veľkolepejších momentov, aké sa sotva dostavujú pri bombardovaní Londýna alebo záverečnej scéne na balkóne paláca. Z epizódnych postáv najväčšmi zaujme stvárnenie Stalina ruským hercom Alexejom Petronkom, ktorý mal s vyobrazením slávneho diktátora už svoje herecké skúsenosti. Nešlo o zlý počin, avšak nakrútený bez akýchkoľvek vyšších ambícií, ktoré by v opätovnej produkcii HBO mohol dosiahnuť viacdielny seriál. (718. hodnotenie, 65. komentár k filmu) ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Retrospektivně pojaté vyprávění o Churchillové "nejskvělejší hodině", v němž je poměrně dost prostoru věnováno i času těsně před i po jeho překvapivé volební porážce jen pár měsíců po konci války. Nevím zda to byl úplně nejlepší nápad, neboť už tak muselo být dost těžké vtěsnat do 95 minut tak velkolepou látku jako Churchill ve válce. Ty opakované prostřihy do letního sídla roku 1945, kde nervní Churchill debatuje se svou manželkou o celé řadě více či méně banálních věcech, mi přišly asi trošku navíc. Závěrečná scéna z divadla s aplausem publika pak byla dosti předvídatelná. Skvělé na filmu je samotné ztvárnění Churchilla ať už po stránce vizuální tak i charakterové. Churchill Brendana Gleesona je dokonale nerudný, hrubý a arogantní ale i velmi vtipný. Prostě Churchill jak má být. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Taková jednohubka, u které se člověk Churchillova života neznalý moc chytat nebude. Ale někdo takový by si tohle pustil asi jen stěží. Gleeson perfektní, ale vzhledem k tomu, že v roli Winstona jsem už viděl mrtě herců (a minimálně mě čeká ještě Brian Cox), a všichni byli výteční, to u této role asi ani jinak nejde :-) "I may be drunk, Miss, but in the morning I will be sober and you will still be ugly." ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Brendan Gleeson získal za svou roli cenu Emmy. (shyster)

Reklama

Reklama