Reklama

Reklama

Malý Velký Bojovník

  • Česko Malý velký voják (více)
Trailer

Krvavou bitvu u Fénixovy hory mezi státy Liang a Wei přežili pouze dva bojovníci. Zatímco řadový liangský voják, znavený dlouhými roky bojů, touží hlavně po návratu domů a konci války, druhý, plný hrdosti, prahne po vítězství a zachování rodové cti. Generál utrpí v boji zranění a stane se vojákovým rukojmím. Ten se i se svým zajatcem vydává domů s úmyslem získat za něho odměnu v podobě půdy a zproštění povinnosti vojenské služby. Cesta do Liangu však nebude jednoduchá, v patách jsou jim nejen kočovní loupežníci, ale především generálův bratr Wen, který by se rád svého bratra zbavil a sám stanul v čele země. A tak se z mužů, kteří dosud stáli na opačných stranách bitevního pole, pod tíhou nastalých událostí nakonec stanou přátelé. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Matty 

všechny recenze uživatele

Fajn zjistit, že Jackie stále hraje i ve filmech, z nichž nejsou nejzábavnější zkažené titulkové záběry. Jalová zápletka, pomalé tempo a nadmíra zpomalených záběrů (nemluvě o celkové zbytečnosti akčních scén) mi přesto brání ve větším nadšení. Film se nedokáže rozhodnout mezi přiblblou akční komedií a veletragickým historickým eposem. Alespoň, že má jasno v pateticky servírovaném poselství. 65% Zajímavé komentáře: Cervenak, Marigold, JFL ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Úžasná dobrodružná komedie, kterých tu je opravdu málo, a ještě k tomu z velice zajímavého a mého oblíbeného období válek v Číně. Už jenom jméno Jackie Chan napovídá o kvalitě tohoto filmu, je zde prostý a přehledný příběh, který je avšak dost kvalitní a pro onu dobu ve které se to odehrává a pro to nádhehrné prostředí a krajinu, je jako stvořený. Samotná délka filmu naznačuje, že o nic převratného jít nemůže, ale opak je pravdou a i ta hodina a půl mi v tomhle filmu připadala tak dvakrát delší. A nesmím opomenout ani akční scény, které jsou dost dobré a Jackie se v nich bez problému pohybuje jako za mlada (dokonce i pořád stejně vypadá :D), a za to mu patří můj obdiv. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Historický dobrodružný film, jenž na první pohled vypadá jako jedno z řady čínsko-hongkongských válečných dramat z poslední doby, situační komikou a několika lehce ekvilibristickými čísly vážně upomene na starší Jackieho kousky. Ani nevadí, že už to po fyzické stránce není co bývalo. Role šutry hazícího dobráckého vyčuránka byla Jackiemu ušita přímo na tělo. 7/10 ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Párádny staromódny dobrodružňák s pomalším tempom, no kvalitným scénarom a dobre napísanými postavami. Jackie, ikeď si stále občas zaskotačí, tentokrát predovšetkým svárňuje plnohodnotnú postavu, ktorá mu naviac sadne ako ušitá. Trochu strelený, no dobrosrdečný farmár, ktorý trochu zamieša osudy ľuďom, ktorý usilujú o získanie prevahy v práve prebiehajúcej vojne. Podarená kombinácia komickej historky a trpkého príbehu vojny .Film trochu pripomína vynikajúci The Hidden Fortress od Kurosawy. (7.5/10) ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan je po letech zase na stará kolena ve formě. Lehký tón, kterým jeho na první pohled epické dobové dobrodružství začíná, ale postupně Malého velkého bojovníka degraduje na obyčejné komedianství ve víceméně výpravných kostýmech. Chan je jedním z mála herců, kdo ještě něco takového ustojí. Vážně míněný závěr ale zážitek definitivně zabíjí. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Kredit akční režisér sdílí He Jun, Wu Gang a Han Guan Hua. (Rominator)
  • Protože je Lee-Hom Wang (generál) známý čínský zpěvák, měl původně filmovou píseň zpívat on. Ale Jackie Chan (voják) si myslel, že by to bylo pro film moc moderní a raději ji nazpíval sám. (MJackie)
  • Závěrečnou ústřední filmovou melodii s názvem „Canola Flower“ nazpíval Jackie Chan. (Rominator)

Reklama

Reklama