Reklama

Reklama

Terminator Genisys

  • USA Terminator Genisys (více)
Trailer 1

Budoucnost je temná. Soudný den v devadesátých letech minulého století zlikvidoval polovinu lidstva a ti, kdo přežili, se od té doby snaží marně vzdorovat počítačovému systému Skynet. Nejsilnější hnutí odporu se zformovalo kolem Johna Connora (Jason Clarke), jenž pro Skynet představuje největší hrozbu. Problém má vyřešit Terminátor, stroj na zabíjení s lidskými rysy (Arnold Schwarzenegger), kterého Skynet vyšle do minulosti, aby zabil Connorovu matku Sáru (Emilia Clarke) dřív, než svého syna stihne počít. Jenže i lidští rebelové mají přístupu ke stroji času a za Sárou pošlou vojáka Kylea Reese (Jai Courtney), aby ji pro změnu chránil před Terminátorem. Až do tohoto okamžiku se výše uvedený popis shoduje s dějem prvního dílu. Návratem do roku 1984 však dochází k zásadnímu bodu obratu. Kyle Reese zjišťuje, že Sára není bezbranná a vyděšená servírka, ale pořádná ranařka, kterou žádný Terminátor nemůže vyděsit, zvlášť když jí jeden takový stroj už pár let dělá společníka a ochránce. Jenže tahle zdánlivá výhoda může být k ničemu, protože Skynet má „prsty" všude a rozhodně chce zabránit tomu, aby tahle nesourodá trojice namalovala lidstvu růžovou budoucnost. (Cinemart)

(více)

Diskuze

gepard18

gepard18 (hodnocení, recenze)

Polter1

ale ved ty to nemusíš uznávať....nikto ti to nekáže..takže ak sú podla teba prvé dva diely..dokonalé..a máš pocit,že lepší už nebude.....tak ak nechceš vidieť dalšieho termninátora.. tak si ho nikdy nepozri... Mna to vôbec nebude trápiť,a myslím,že ani žiadneho iného fanúšika nie... Ja si ho vychutnám aj za teba :D

na příspěvěk reagoval Polter1, Polter1

Polter1

Polter1 (hodnocení, recenze)

Vyzerá to, ako keby Terminátora týždeň preháňalo a to čo vysral je vlastne toto . K tým dementným deckám a rôzneho šikmookého mixu a samozrejme efektami alá Pentium 90 sa vyjadrovať nebudem a nechcem. Pre mňa je podstatné, že bola natočená jednotka a dvojka a KOniec. Nič iné neuznávam.

na příspěvěk reagoval gepard18

gepard18

gepard18 (hodnocení, recenze)

J.e.r.e.c

práveže to bolo prvé čo ma napadlo....a aj som v to dúfal prekopírujem ti oficiálny text distribútora na film Terminátor z roku 1984-......Z roku 2029 je do Los Angeles roku 1984 vyslán zabijácký stroj podobný člověku. Má za úkol zabít Sarah Connorovou dřív, než přivede na svět syna, který se má později stát vůdcem lidí ve válce proti strojům. Lidé žijící v budoucnosti ovšem do současnosti také vyslali svého muže, který se bude snažit Sarah zachránit..........................o toto je úloha terminátora... cestovať v čase a  zmeniť budúcnosť.Takže je pochopitelné,že sa aj terminátor Genisys bude držať rovnakého konceptu... Budúcnosť ktorá bola zobrazená bola vždy len akousi kulisou.A ty chceš aby z tej kulisy bola hlavná dejová linka... Raz taký nápad mali..a ako to dopadlo... ? To je ako keby si chcel aby film Superman..nebol o supermanovi..ale o Kryptone..HOWK !

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Ty zase miesas hrusky s jablkami.

Ked ma niekto v oblubenych komedie, ale obcas si rad pozrie dobry horor, tak ma byt nadseny, za v dasi diel jeho oblubenej hororovej serie natocia ako komediu? WTF?

J.e.r.e.c

J.e.r.e.c (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Dalo by se dlouho diskutovat, co je teen a co adult zábava, ale i pokud to dám stranou, tak komerce se dá dělat kvalitně, s dobrými herci, scénářem, vizuálem. Tohle vypadá jako ničím nezajímavá tuctovka, která jen parazituje na slavné značce.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Polter1

Polter1 (hodnocení, recenze)

Tak takto haniť Cameronove dva diely. všetkými terminátormi ktorí boli natočený po dvojke je obyčajné nechutné buranstvo. ČO to má byť, vyzerá to, ako nejaký dementný Béčkový seriál na Nove o pol desiatej ráno.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Vypadá to docela dobře, akorát mi tam nesedí herec Jai Courtney... je to takový nesympatický podivín... velká škoda, že tam nehraje nějaký herec podobný Biehnovi... a jsem zvědav na starouše Arnieho... někde tam má docela šedivé vlasy, tak snad to nebude na škodu...

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Te'd si trochu rejpnu. Už jsem to tu jednou psal:) Mraky lidí, který se tu mudrujou, má v oblíbených různý Avatary, Pány prstenů, Harry Pottery nebo komiksový filmy. Tak mě jen baví, že vás sere, že se ten film podobá teen zábavě, když ji nejenže sami podporujete ale i obdivujete. Ty producenti dělají jen to, co vám na očích vidí. Točí ty filmy tak, abyste si je zase mohi vrazit do oblíbených. V Terminátorovi 6 proto bude Arnoldův soupeř robotickej skřítek, modrej robo mimozemšťánek nebo dětskej čaroděj, aby se vám to echt líbilo:))

na příspěvěk reagoval J.e.r.e.c, Lacike, Sabrewulf

J.e.r.e.c

J.e.r.e.c (hodnocení, recenze)

Já jsem očekával, že konečně uvidíme válku, vzájemné útoky na základny, sabotáže, velké bitvy atd., protože to jediný zatím v sérii moc vidět nebylo (2-3 scény). Ale že znovu použijou stoj času... to mě nenapadlo ani v tom nejčernějším snu.

na příspěvěk reagoval gepard18

hyundai

hyundai (hodnocení, recenze)

měli vysadit efekty a zaměřit se na jednoho ničitele s jedním cílem, nebo to už rovnou měli nechat na pokoji!

erased

erased (hodnocení, recenze)

j.linhi

Oficiálně, neoficiálně, to už je slovíčkaření, ale záměr to uzavřít tam byl docela zjevný. Ale myslím, že si už nějakou dobu rozumíme :)

Uživatel erased smazal svůj příspěvek.

j.linhi

j.linhi (hodnocení, recenze)

proč je proboha takovej problém že T-1000 hraje šikookec... s tim třeba já absolutně problém nemám... stejně tak jako nemám problém s tom že se v Traileru na SW objevil v brnění stormtroopera negr... vsak proc by T1000 nemoh vypadat tak jak vypadá, vzdyt stejně muze vypadat jak se mu zachce

erased

erased (hodnocení, recenze)

j.linhi

Jo, v té první půlce máš asi pravdu, vzpomínky na takhle konkrétní záležitosti mi už docela vybledly a nechal jsem se unést. :) 

Neříkám, že na ni nenavazuje logicky (a už vůbec ne, že na ni navazuje špatně), jen že se děj trojky roubuje na už uzavřený příběh, který tomu původnímu záměru docela odporuje. Proto se mi víc zamlouvá to rozdělení na jedničku a dvojku takovou, a trojku a čtyřku makovou. K přirovnání mě napadá naklonování Ripleyové v Alien Resurrection.

na příspěvěk reagoval j.linhi

msnek

msnek (hodnocení, recenze)

Jako všichni jsem nespokojený s Courtneym, je to prostě Ryan Gosling kříženej s neandrtálcem, žádnej Kyle Reese. Ale uklidňoval jsem se tím: aspoň je to běloch, mohl ho hrát třeba nějakej ťaman. Pustim trailer a bum- T1000 je ťaman. Říkal jsem si, teď už to horší být nemůže a taky nebylo. Nová Sára vypadá dobře, dokonce se i trochu podobá původní. Scény z budoucnosti vypadají dobře, ukazují budoucnost, jak jí známe z T1,T2. Konečně uvidíme scénu s odesíláním do minulosti. T1 a T2 měly parádní atmosféru, člověka to prostě pohltilo. I dnes, když na ně koukám, tak mam strach, jak to nakonec dopadne:) Bohužel tu atmosféru u novodobých velkorozpočtových akčních sci-fi postrádám. Mam z nich pocit, že v záplavě hroutících se a vybuchujících mrakodrapů, je ve výsledku úplně jedno, jestli hlavní hrdina zachraňuje svět, nebo zrovna hledá včerejší ponožky. Snad se T5 podaří vytvořit aspoň podobnou atmosféru jako měly T1,T2. Pak bude všem fuk, jak vypadá Kyle Reese a že T1000 hraje prodavač sandicků. Když atmosféra nebude, tak vznikne další průměrná akční sci-fi plná efektů.  

j.linhi

j.linhi (hodnocení, recenze)

erased

jakou jinou umělou inteligenci Cyberdine na Skynetu ještě nepracoval a v tý době ještě něco takovýho nebylo v ani v  plánu... oni poze studovali čip a ruku z prvního terminátora o umělí inteligenci jménem Skynet neměl nikdo, kromě Sarah ani páru... tak ho prostě jen vyvinuli pozdějc než bylo v plánu, to že se bude jmenovat Skynet je prostě jen jistá osudovost jako to že soudná den dřív nebo pozdějc přije. Jde mi jen o to že se řek, že jde trojka od dvojky šejdrem i když na ni celkem logicky navazuje a vysvětluje to

na příspěvěk reagoval erased

erased

erased (hodnocení, recenze)

j.linhi

Ale to už mluvíš o dvojce zpětně z dnešního pohledu tak, aby v tom univerzu dávaly všechny díly smysl. Cameron ji ale napsal a natočil tak, aby byla poslední díl Terminátoří série. Vždyť ona je zvláštní i ta představa, že někdo jiný někdy jindy pojmenuje nějakou jinou umělou inteligenci Skynet, a ta pak bude fungovat stejně jako ten Skynet původní. Je přece tolik jiných způsobů jak se navzájem povraždit...

na příspěvěk reagoval j.linhi

j.linhi

j.linhi (hodnocení, recenze)

erased

furt to ale nepopírá to, že soudnej den jednou přijde... vždyť už ve dvojce Terminátor Johnovy říká že lidstvo má sebezničení v povaze... "To že žádnej osud není, je jen ten který si uděláme" je jen věc který věří Sára a myslí si že to tak je... to ale neznámená že tomu tak je doopravdy, ona muže mit pocit že tu budoucnost odvrátila ptz se toho stejně nedožila

na příspěvěk reagoval erased

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

Tak jsem si tu zrůdnost dnes pustil znova, jestli jsem třeba nebyl včera nějak blbě naladěn a...... Je to hnus. Sarah je děcko, John a Kyle jsou postavy, které sem zabloudily z úplně jiného filmu, triky jsou nějaké divné, nepřesvědčivé..... a...... Gandalf. Kterého blba napadlo, obarvit Arnieho na šedivo - VŮBEC v traileru nepůsobí jako terminátor, ale jako člověk! To, že Sarah zachraňuje Kylea, je naprostou degradací této postavy (Michael Biehn po shlédnutí traileru jistě zvracel) a to, že dají Arnieho do traileru jen tak, aby se jako neřeklo - odsunutý na vedlejší kolej - je degradace terminátora a Arnieho vůbec. Strašná potupa. Je mi z toho smutno.

na příspěvěk reagoval flanker.27, Beckett51

j.linhi

j.linhi (hodnocení, recenze)

erased

ale i tak to ta trojka vubec nepopírá... hned někde za začátku je vysvětleno že soudný den je nevyhnutelnej a nejde odvrátit, jen oddálit.... 

na příspěvěk reagoval erased

erased

erased (hodnocení, recenze)

j.linhi

Pouze vystřiženou scénu, ten nápis alternativní konec můžeš brát jako "alternativní polední scénu". Proč myslíš, že Cameron nechtěl mít s trojkou nic společného?

na příspěvěk reagoval j.linhi

j.linhi

j.linhi (hodnocení, recenze)

J.e.r.e.c

taky si myslim že měli spíš dotáhnout do konce události po Salvation (at uz je to jaký chce, součástí serie to prostě a je potřeba to brát v potaz) a uz se k tomu dál nevracet!

na příspěvěk reagoval Beckett51

J.e.r.e.c

J.e.r.e.c (hodnocení, recenze)

Přijde mi to dost debilní, recyklace na čtvrtou... proč nemohli zůstat v budoucnosti? Tohle posílání dál a dál do minulosti je snad nejhloupější nápad, jakej mohli dostat. Příště bude 80ti letej Arnold zachraňovat rodiče Sáry Connorový. A vypadá to jako naprosto zaměnitelné akční sci-fi. Ach jo :-/

na příspěvěk reagoval j.linhi

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Terminátor po mexicku?

Terminátor po mexicku?

22.11.2017

Tim Miller (Deadpool) se chystá režírovat nového Terminátora v produkci Jamese Camerona. Zapomeňte na Salvation a Genisys, jež se ukázaly být slepými uličkami. "Šestka" se vydá vlastní cestou a… (více)

Reklama

Reklama