Reklama

Reklama

Dr. Martin Harris s manželkou Liz přijíždí do Berlína na vědeckou konferenci. Po příjezdu do hotelu Martin zjistí, že jeho kufřík zůstal na letišti. Vezme si taxík, ale cestou na letiště mají nehodu, auto skončí v řece. Martin je v bezvědomí, řidička Gina ho vytáhne na břeh, pak ale musí zmizet, protože je v zemi ilegálně. Z kómatu se probudí až za čtyři dny. Hned se vrátí do hotelu, zjišťuje, že ho manželka nezná a je doprovázena neznámým mužem, který se za něj vydává. Martin si není jistý, jestli se po nehodě zbláznil, nebo jestli je obětí nějakého obrovského spiknutí. Úřady, které mu nevěří, ho naprosto ignorují. Pronásledují ho tajemní nájemní vrazi a on je sám, unavený a na útěku. S pomocí nečekaného spojence, řidičky Giny, která ho zachránila, se po hlavě vrhá do řešení záhady. Začíná pochybovat nejen o své příčetnosti a identitě, ale i o tom, jak daleko je schopný zajít, aby odkryl pravdu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 082)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Ottman: 1. Welcome to Berlin [5:17] ,2. The Accident [2:36] ,3. Following Mrs. Harris [4:51] ,4. Fond Memories/Epiphany [3:55] ,5. Securing the File [2:41] ,6. Man Alone [2:48] ,7. Evil Car [2:34] ,8. Book of Clues [1:45] ,9. The Hospital [3:02] ,10. Gina's Story [5:18] ,11. We Are Killers/The Bomb [2:36] ,12. Old Friend/Truth Be Told [3:08] ,13. They're Watching/Meeting Jeurgen [2:42] ,14. Debating Martin [3:42] ,15. Martin vs. Martin [4:29], ()

castor 

všechny recenze uživatele

Režie víc dbá o atmosféru než o akční scény, kterých není moc a rozhodně nestrhnou. Bohužel ani ta automobilová honička. Chladný Berlín ale dokáže dělat divy, stejně jako velmi dobře rozehraná první zhruba půlhodinka. Na nich se dá lehce vypozorovat, že Jaume Collet-Serra, jakmile dostane kvalitní scénář, rozhodně zazáří. Jenže právě scénář mu tentokráte podkopává nohy. Tyhle chladné německé lokace jsou totiž bez telefonního signálu, bez policie, s nadmíru chápavými lidmi v nemocnici, podivnými kroky některých postav, neuvěřitelně ochotnými taxikářkami, neschopnými zabijáky atp. Druhá polovina alespoň pro mě hodně rozpačitá, vedení herců Liam Neeson, Diane Kruger a Bruno Ganz ale po celou stopáž velmi dobré!! January Jones víckrát prosím ne.. 60% ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Oliver Butcher, Stephen Cornwell / Out of My Head by Didier van Cauwelaert | Hudba: John Ottman, Alexander Rudd | Produkcia: Joel Silver, Leonard Goldberg, Andrew Rona | Distribúcia: Warner Bros. Pictures | Štúdio: Dark Castle Entertainment, Studio Babelsberg | Rozpočet: 40 miliónov $ | Tržby: 136,123,083 $ | Ocenenia: Spolu - 3 nominácie (EFAw, JupiterAw) || Berlínska chladnosť srší už z plagátu a sprevádza i celý samotný film. To výnimočné, na čo sme zvyknutý od filmov tochto typu s Liamom Neesnom, sa prejavuje len čiastočne. Nečakane rýchle nasadenie tempa do nevnímateľnej rýchlosti s pružným vývynom deja je kladným javom, naopak okúzlujúce bojové umenie sa objavuje až v samotnom závere, nevyužívajúc tak potenciál hlavného predstaviteľa. Dieane Kruger je ako i v Petersenovej TROY-i neuveriteľne očarujúca, ale nehrá vôbec druhé husle, ako by sa mohlo čakať. Problém je ako obvykle s kuskovytým, šému za šémou striedajúcim scenárom a jeho predvídateľnosťou (nehladiac na dejovú niť s tajnými agentmi Ganz-Langella, tá je naopak príjemným zvratom), a opakujem, tou Minas Morgulovskou zelelou chladnoťou skrze neho. Hodnotenie Unknown je v mojích očiach prísnejšie len na základe prítomnosti Neesona, od jeho projektov totiž očakávam dvojnásobne viac. Darmo, keĎ to už raz ukázali v TAKEN, musí to byť stále o laťku vyššie... ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Ze startu jsem byla krapet zklamaná, protože mi to silně připomnělo filmy Síť se Sandrou Bullock a Bournův mýtus. Už jsem si říkala, že ten námět jednoduše zase lacině obšlehli. Bylo fajn, že ne tak úplně ... Opět zápletka, kterou jsem nečekala přestože jsem si myslela, že ji začínám chápat, dovedla jsem se pouze ke svému omylu a byla jsem překvapena rozuzlením. Akorát bych z hlavičky vymazala slova "thriller a mysteriózní" a nechala bych tam jen "akční drama". S mysteriózním thrillerem to nemá nic společného. Fajn film jinak. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $63,686,397Tržby Celosvetovo $136,123,083Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,698,916Tržby za predaj DVD v USA $11,926,580║ __No tak režisér Jaume Coller-Serra je iný majsterko! Bravúrne ovláda napätie, všelijaké dejové klučky, k tomu dobre sedí akcia, strih a kamera. Pre mňa thriller bez najmenšieho zaváhania, bez slabšej chvíľky, žánrová delikatesa, kde je prim fungujúce obsadenie, ktoré úžasne ťahá na čele výborný Liam Neeson. Milé prekvapenie roka 2011. /100%/ ()

Galerie (64)

Zajímavosti (20)

Související novinky

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

„Neznámí“ tvůrci směřují do první ligy

„Neznámí“ tvůrci směřují do první ligy

16.07.2011

Přestože se thriller Neznámý dočkal spíše vlažných recenzí, při 30-milionovém rozpočtu vydělal sympatických 130 milionů a jeho tvůrci mají o hollywoodskou budoucnost postaráno. Nepřekvapí to hlavně u… (více)

Dracula zase trochu jinak

Dracula zase trochu jinak

10.02.2011

Nejslavnější příběhy mají tu smůlu (nebo štěstí?), že se tvůrci pořád snaží o jejich nová, originální zpracování. Někdy to vyjde, někdy vznikají bizarní projekty. Stokerův Dracula není výjimkou – z… (více)

V obležení krásných mladých blondýnek

V obležení krásných mladých blondýnek

27.10.2009

...se ocitne hyperaktivní Liam Neeson v thrilleru produkční společnosti Dark Castle a studia Warner Bros. Unknown White Male. Pro producenta Joela Silvera film natočí Jaume Collet-Serra, který po… (více)

Reklama

Reklama